WhatsApp ondersteunt nu Siri en nieuwe iOS 10-functies

Door: Raymon Mens - 10 reacties

In iOS 10 staat Siri open voor externe apps en WhatsApp is een van de eerste apps die dit ondersteunt. Het is nu mogelijk om via Siri WhatsApp-berichten te versturen. Daarnaast integreert WhatsApp Call nu naadloos met iOS 10 en is er een nieuwe widget.

Om de Siri-functies van WhatsApp te gebruiken, dien je deze eerst te activeren via het menu InstellingenSiriAppondersteuning. Naast Siri zijn er nog een aantal nieuwe functies binnen chats.

Siri en WhatsApp Call

De Siri-integratie is duidelijk een beginnetje. Je kunt wel berichten en antwoorden versturen en een nieuwe chat starten, maar Siri nog geen ontvangen WhatsApp-berichten voorlezen. Bij SMS’jes en iMessage kan dit wel.

De integratie van WhatsApp Call in iOS is wel compleet uitgewerkt. Je kunt Siri vragen iemand te bellen via WhatsApp en wanneer iemand je via WhatsApp belt, krijg je het native oproepenscherm van iOS te zien. Gemiste WhatsApp-oproepen komen ook direct in de lijst met recente oproepen binnen de telefoon-app van iOS 10.

whatsapp-ios10-001
Klik/tap voor groter.

Nieuwe widget met chats

Deze nieuwe versie van WhatsApp bevat ook een widget die je meest recente chats en ongelezen berichten toont. Je dient deze eerst te activeren door vanaf het lockscreen naar rechts te vegen en onderaan voor Wijzig te kiezen. Pak daarna de Recente chats-widget van WhatsApp en zet deze op een plaats naar keuze,

wa-widget-ios10-001
Klik/tap voor groter.

Verder nieuw…

Naast de nieuwe opties voor iOS 10, heeft WhatsApp ook het doorsturen van berichten gemakkelijker gemaakt. Zo staat naast iedere foto nu direct een knop om een bericht door te sturen en kun je foto’s of berichten naar meerdere groepen tegelijk sturen. Chats die je het meest gebruikt worden bovendien bovenaan het scherm weergeven bij doorsturen, zo pik je snel het juiste gesprek uit de lijst. Tot slot kun je bij het maken van een foto snel tussen camera wisselen door dubbel op het scherm te tikken.

 

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  nicj56

  Nog niet volledige rijke notificaties, maar ze gaan de goede kant op. Van Facebook Messenger weet ik het niet.

 • Profielfoto
  Ezra

  Wat ik nooit begrepen heb is waarom Android gebruikers wel in gesprekken kunnen zoeken, maar iOS gebruikers niet.

  Wat voor reden zit hierachter?

 • Profielfoto
  Jeroen3007

  Oei, nu word het voor mijn moeder nog lastiger om te zien welk gesprek ze wel of niet kan opnemen

  Whatsapp Call vind ze namelijk erg onaangenaam, hopelijk komt er een goede manier om dit uit te zetten!

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  En nog geen Watch App:(

 • Profielfoto
  kpr

  Een manier om dit uit te zetten zou wel fijn zijn, de optie om meldingen uit te zetten voor WhatsApp-gesprekken is verdwenen bij de WhatsApp-instellingen. Nu dus maar alle meldingen van WhatsApp uitgezet, maar dan mis je af en toe weer een bericht. Irritant dit.

 • Profielfoto
  Shmoo

  ## Fuck Apple ##

 • Profielfoto
  Nummer 37

  Bende fraudeurs dat het zijn…

 • Profielfoto
  Needler

  WhatsApp kun je het beste zo min mogelijk rechten geven. Geen locatie. Geen contacten. Geen notificaties. Super irritant dat WA je dan constant schermen toont met “zo zet je je notificaties weer aan”.

 • Profielfoto
  WooZaa

  @Ezra je kan gewoon zoeken in berichten hoor op IOS onder chats even naar beneden scrollen dan komt er een zoek balk:)

 • Profielfoto
  whaha

  Ja, het staat een beetje verstopt, die zoekfunctie. Net zoals gearchiveerde chats.

  Ik vind dit ook geen geweldige vernieuwingen op dat doorsturen na.