Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 20 september 2016
Leestijd: 1 minuut

Voor muzikanten: Lightning-interfaces van Korg en IK Multimedia

Niet alleen voor eindgebruikers, maar ook voor muzikanten en producers levert het verdwijnen van de minijack van de iPhone 7 uitdagingen op. In de audio-wereld is met Bluetooth werken niet gebruikelijk en alle apparatuur heeft standaard jack-ingangen.

Fabrikanten Korg en IK Multimedia spelen hier met de plugKEY en iRig HD 2 snel op in met veelzijdige Lightning-interfaces voor muzikanten en DJ’s die hun iPhone 7 met professionele audio-apparatuur moeten verbinden.

Korg PlugKEY

Korg biedt een nieuwe plugKEY-interace die de iPhone (of iPad) met kan laden en tegelijk een uitgang voor een hoofdtelefoon, een aparte stereo line-uitgang en een MIDI-ingang die gebruikt kan worden om een keyboard of piano aan te sluiten. De adviesprijs voor de adapter is 109 euro.

iRig HD2

IK Multimedia heeft een soortgelijke interface, is is deze voornamelijk op studiogebruik gericht. De iRig HD2 beschikt over een instrument-ingang en daarnaast over een uitgang voor een hoofdtelefoon en versterker. Met een nieuwe switch is het mogelijk om te kiezen of het signaal met of zonder softwarematige effecten vanaf het iOS-apparaat naar de versterker wordt gestuurd. De iRig HD 2 heeft een adviesprijs van € 122 en om tegelijkertijd op te laden is een PowerBridge nodig, die kost 85 euro.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Voor muzikanten: Lightning-interfaces van Korg en IK Multimedia
Sluiten