Voor muzikanten: Lightning-interfaces van Korg en IK Multimedia

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Niet alleen voor eindgebruikers, maar ook voor muzikanten en producers levert het verdwijnen van de minijack van de iPhone 7 uitdagingen op. In de audio-wereld is met Bluetooth werken niet gebruikelijk en alle apparatuur heeft standaard jack-ingangen.

Fabrikanten Korg en IK Multimedia spelen hier met de plugKEY en iRig HD 2 snel op in met veelzijdige Lightning-interfaces voor muzikanten en DJ’s die hun iPhone 7 met professionele audio-apparatuur moeten verbinden.

Korg PlugKEY

Korg biedt een nieuwe plugKEY-interace die de iPhone (of iPad) met kan laden en tegelijk een uitgang voor een hoofdtelefoon, een aparte stereo line-uitgang en een MIDI-ingang die gebruikt kan worden om een keyboard of piano aan te sluiten. De adviesprijs voor de adapter is 109 euro.

iRig HD2

IK Multimedia heeft een soortgelijke interface, is is deze voornamelijk op studiogebruik gericht. De iRig HD2 beschikt over een instrument-ingang en daarnaast over een uitgang voor een hoofdtelefoon en versterker. Met een nieuwe switch is het mogelijk om te kiezen of het signaal met of zonder softwarematige effecten vanaf het iOS-apparaat naar de versterker wordt gestuurd. De iRig HD 2 heeft een adviesprijs van € 122 en om tegelijkertijd op te laden is een PowerBridge nodig, die kost 85 euro.

irighd2
Klik/tap voor groter.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  zepkleiker

  Ja, bedankt Apple. Nu moet ik weer 122 euro uitgeven om bij te kunnen blijven of een sloot aan adapters aanschaffen.:(

 • Profielfoto
  Melle

  Of nog beter – geen iPhone7 kopen – bespaart je enorm!

 • Profielfoto
  Tys Brenets

  >Niet alleen voor eindgebruikers,
  >maar ook voor muzikanten

  Ik ben muzikant… dus eindgebruiker.

 • Profielfoto
  iMachia

  Apple denkt dat de hele muziekindustrie nu ‘ineens’ de jack laat vallen omwille van die simpele iPhone 7. Dat kon ze nog wel eens tegenvallen.
  Ik heb dus maar een nieuwe batterij gekocht voor mijn iPod classic. Die gaat nu weer jaaaaren mee.

 • Profielfoto
  Gnuus

  Ben maar overgestapt van iPhone naar Wiko Fever….:smile: