Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 september 2016
Leestijd: 1 minuut

Voor de Siri-speaker? iTunes krijgt afdeling met gesproken artikelen

Vanaf oktober tref je in iTunes een nieuwe podcast-sectie aan met gesproken versies van artikelen. Voor iedereen die liever artikelen luistert dan leest. Deze podcasts zullen in een nieuwe categorie met de naam Spoken Edition geplaatst worden.

Grote uitgevers als Forbes, Time Magazine en Wired doen mee. De dienst komt op het moment dat geruchten over een Siri-speaker aanwakkeren. Toeval of iets dat Apple in zijn slimme speaker wil integreren?

Deze vorm van audio is net als een ‘gewone’ podcast erg geschikt om in de auto, tijdens het sporten, afwassen of uitlaten van de hond te luisteren. In de kamer zitten en aan je Siri-speaker vragen om het wereldnieuws voor te lezen, zien we ook wel zitten. Het verschil tussen een gewone podcast en de Spoken Editions zit vooral in de lengte, een artikel in gesproken vorm zal slechts enkele minuten duren.

“Hey Siri, laat me het belangrijkste nieuws van vandaag horen…”

Apple werkt voor de dienst samen met SpokenLayers, een aanbieder van half-geautomatiseerde voice-overs die met grote uitgevers samenwerkt. Elk medium krijgt een eigen stem. De stem van Time Magazine zal niet hetzelfde zijn als die van Wired. Of ook kleine Nederlandse uitgevers -zoals OMT- zich kunnen aanmelden is vooralsnog onduidelijk.

Time Magazine heeft al een ‘Spoken Edition’ als podcast.

(Via: TechCrunch)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Voor de Siri-speaker? iTunes krijgt afdeling met gesproken artikelen
Sluiten