Voor de Siri-speaker? iTunes krijgt afdeling met gesproken artikelen

Door: Raymon Mens - 4 reacties

Vanaf oktober tref je in iTunes een nieuwe podcast-sectie aan met gesproken versies van artikelen. Voor iedereen die liever artikelen luistert dan leest. Deze podcasts zullen in een nieuwe categorie met de naam Spoken Edition geplaatst worden.

Grote uitgevers als Forbes, Time Magazine en Wired doen mee. De dienst komt op het moment dat geruchten over een Siri-speaker aanwakkeren. Toeval of iets dat Apple in zijn slimme speaker wil integreren?

Deze vorm van audio is net als een ‘gewone’ podcast erg geschikt om in de auto, tijdens het sporten, afwassen of uitlaten van de hond te luisteren. In de kamer zitten en aan je Siri-speaker vragen om het wereldnieuws voor te lezen, zien we ook wel zitten. Het verschil tussen een gewone podcast en de Spoken Editions zit vooral in de lengte, een artikel in gesproken vorm zal slechts enkele minuten duren.

“Hey Siri, laat me het belangrijkste nieuws van vandaag horen…”

Apple werkt voor de dienst samen met SpokenLayers, een aanbieder van half-geautomatiseerde voice-overs die met grote uitgevers samenwerkt. Elk medium krijgt een eigen stem. De stem van Time Magazine zal niet hetzelfde zijn als die van Wired. Of ook kleine Nederlandse uitgevers -zoals OMT- zich kunnen aanmelden is vooralsnog onduidelijk.

Schermafbeelding 2016-09-26 om 10.57.19
Time Magazine heeft al een ‘Spoken Edition’ als podcast.

(Via: TechCrunch)

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Fietsbel

  Kan Podcast niet eens duidelijk gedefinieerd worden? DWDD had ook al zo’n ingweikkeld verhaal, en nu gaat het over lengte?

 • Profielfoto
  Fietsbel

  Wat mij betreft gaat het over online/offline, oftewel streamen of downloaden

 • Profielfoto
  Fietsbel

  Wie biedt?;)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Het lijkt mij niets, gesproken artikelen of boeken. Voor het nieuws luister ik dan (in de auto) liever naar de radio. En verder lees ik liever. Dit lijkt me alleen interessant voor blinden en slechtzienden.