Volgende iPhone weer van glas?

Door: Raymon Mens - 9 reacties

De iPhone 7 is twee weken op de markt en blijkbaar is het hoog tijd om te speculeren over de volgende generatie. Volgens Ming-Chi Kuo, de analist die bewezen heeft over goede bronnen te beschikken, keert Apple terug naar een ontwerp rondom glas.

Het succes van de gitzwarte iPhone zou Apple aanmoedigen om weer richting een glanzende afwerking te gaan. Helemaal glas wordt de volgende iPhone volgens Kuo niet, het frame blijft van roestvrij staal of aluminium.

Geen curved scherm

In tegenstelling tot Samsung, zal Apple geen apparaat maken met een scherm dat om de randen heen loopt, maar slechts licht afgeronde hoeken heeft. Om de robuustheid van de telefoon te garanderen, blijven randen van staal of aluminium nodig. Dit doet ons denken aan de iPhone 4 en 5.
iphone4-achterkant-001

Hoe de opvolger van de iPhone 7 gaat heten is nog onduidelijk. De naam iPhone 7s zou een compleet nieuw ontwerp geen eer aan doen. Zo zouden we volgend jaar zomaar een ‘iPhone 8’ kunnen zien, of wellicht een 10th anniversary iPhone, want in 2017 is het precies 10 jaar geleden dat Steve Jobs de originele iPhone uit de doeken deed.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik denk dat hij gewoon op de 7 lijkt maar dan in Rosso rood komt – wat Apple dan gewoon rood noemt. ^

  En hij zal geen display meer hebben omdat Siri de toekomst is. ^

 • Profielfoto
  mister@

  Kan het zijn dat de opvolger van de iPhone 7 al in januari wordt gepresenteerd?
  De eerste iPhone was op 9 januari aangekondigd. Daarnaast zijn er nu al veel geruchten omtrent de iPhone 7 opvolger(zelfs al vóór de iPhone 7 was aangekondigd).

 • Profielfoto
  Henk Jan de Bruijn

  Het lijkt erop dat Jonathan Ive eindelijk weer eens iets nieuws gaat maken. Hij heeft de laatste jaren nauwelijks klusjes gehad aan de vernieuwingen te zien:P

 • Profielfoto
  gsmaster

  10de verjaardags iPhone lijkt me wel wat… Het is voor mij nu net nog geen tijd om te veranderen, en zin in een S model volgend jaar heb ik ook niet.
  Dit zou super zijn! Laat maar komen dan doe ik nog een jaartje met men 5.

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  The 10th Anniversary iPhone… Jezus, ik mag er niet aan denken.
  Of moet ik jullie even aan de 20th Anniversary Macintosh herinneren?

  Doe mij maar gewoon de iPhone 8, en als het echt moet “the new iPhone,” zoals ze met de derde generatie iPad ook geflikt hebben. Zolang het maar geen “iPhone Air” of iets van die strekking wordt.

 • Profielfoto
  maconly

  De 4 was de mooiste

  Steve Jobs

 • Profielfoto
  maconly

  De 4 was de mooiste

  Steve Jobs

 • Profielfoto
  maconly

  De 4 was de mooiste

  Steve Jobs

 • Profielfoto
  Loyd

  Ben je dronken ofzo