VMware Fusion 8.5: Sierra-ondersteuning als gratis upgrade

4 reacties

Naast iOS 10 wordt ook macOS Sierra binnen korte tijd verwacht. VMware is er klaar voor en brengt deze week een nieuwe versie zijn van virtualisatiesoftware VMware Fusion uit. De upgrade is dit jaar gratis, voorgaande jaren moest voor een update betaald worden.

VMware Fusion wordt op 7 september bijgewerkt naar versie 8.5. Dit jaar geen grote update maar enkele nieuwe functies naast ondersteuning voor macOS Sierra en Windows 10 Anniversary Edition.

De nieuwe functies beperken zich tot ondersteuning voor Finder-tabbladen en Voice Control met Siri. Zo kun je Siri vragen om de Edge Browser in je Windows 10 VM te openen. De verkoopprijs voor de standaardversie van VMware Fusion 8 is 82 euro en bezitters van versie 8.1.1 kunnen gratis upgraden. Upgraden vanaf VMware Fusion 4, 5, 6 of 7 kost € 51.

fusion-sierra
Nieuw in VMware Fusion 8.5: tabbladen.

Eerder kwam concurrent Parallels Desktop al met versie 12. Een van de belangrijkste kenmerken van de nieuwe versie is ondersteuning voor macOS Sierra. Upgraden vanaf versie 10 of 11 kost bij Parallels € 49,99.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  McJohn

  Super!

 • Profielfoto
  Franky Mac

  Dat er geen grote update was dit jaar is geen verrassing, aangezien begin dit jaar VMware de ontwikkeling van oa. Fusion in de VS heeft gestaakt en heeft overgebracht naar China.
  http://www.loopinsight.com/2016/01/28/vmware-abruptly-fires-fusion-dev-team-outsources-to-china/

 • Profielfoto
  iep

  Dat is niet waar. Ze hebben alleen de teams voor de UI van zowel Fusion als Workstation opgeheven en deels elders ondergebracht. De kern van de software is nog daar gebleven waar hij was, daar wordt niet aan getornd. Zie ook dit officiële bericht. Dat topic waarin het is geplaatst vraagt om feedback van de gebruikers en stamt voor de aankondiging en geruchten dat het team zou worden ontslagen; is de moeite van het lezen waard (en ook te reageren daar als je die mogelijkheid hebt). Arstechnica heeft nog meer informatie hierover.

 • Profielfoto
  Elduderino

  Het is wel netjes, want bij Parallels wisten ze van gekkigheid ook niet meer hoe ze de hoge upgrade prijs moesten verantwoorden. De extra features rechtvaardigen niet de upgrade prijs. Echter Fusion blijft in mijn ogen toch ver achter op Parallels. Unity mode kan niet tippen aan de coherence mode, algeheel voelt Parallels snappier aan, betere game ondersteuning en betere integratie.

  Ook bij vmware zullen ze wel even uit de ideeën zijn geweest en hebben ze het toch nog uit fatsoen als een gratis update bestempelt