iPhone-event om 19u live – dit zijn de meest actuele verwachtingen

Door: Raymon Mens - 37 reacties


Vanavond toont Apple ons voor het eerst de langverwachte iPhone 7 en meer. Tim Cook wordt om 19:00 uur op het podium verwacht en de afgelopen maanden is er al het een en ander gelekt. Je kunt live kijken via http://www.apple.com/live of via deze direct link voor in bijvoorbeeld VLC. Snel inlezen? Alles wat je kunt verwachten in een beknopt overzicht.

Wie, wat, waar, hoe?

Apple keert terug naar het Bill Graham Civic Auditorium in San Francisco. Het event begint om 19:00 uur Nederlandse tijd en je kunt live kijken via http://www.apple.com/live of de laatste kaartjes voor onze Keynote Party komen en met ons in Rotterdam kijken. Uiteraard bloggen we de aankondigingen mee en informeert onze app je per push.

iPhone 7 en iPhone 7 Plus

De headliners van het evenement zijn de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Dit zijn de belangrijkste veranderingen die we verwachten:

 • Design: Aan de buitenkant niet veel anders dan de iPhone 6s, maar wel minder nadrukkelijk aanwezige antennebanden. De iPhone 7 blijft 4,7 en 5,5-inch en naar verwachting even dik (of dun) als de iPhone 6s. De home-knop is naar verluidt niet langer mechanisch maar haptisch.
 • Nieuwe kleuren: Naast spacegrijs, zilver, goud en roségoud is de iPhone 7 naar verluidt ook verkrijgbaar in de extra glossy optie ‘piano black’. Spacegrijs wordt waarschijnlijk vervangen door donkerder zwart.
 • Camera-upgrade: Met iedere nieuwe iPhone wordt de camera een stukje beter, maar de iPhone 7 Plus gaat een nieuwe standaard zetten met een dual camera van 12 megapixels. De twee lenzen met verschillende brandpuntsafstanden moeten door slim beelden te combineren voor een optische zoom zorgen.
 • Waterdicht zonder minijack: Het internet staat al maanden op zijn kop omdat Apple naar verluidt van plan is de minijack te schrappen? Waarom. Onder andere om de iPhone 7 waterdicht te maken. De iPhone is mogelijk waterdicht volgens de IPX7-standaard. Dat houdt in dat het toestel net als de Apple Watch maximaal een half uur op 1 meter diepte onder water kan.
 • Meer opslag, meer RAM: Het is 2016 een 16GB instapmodel kan écht niet meer. Apple ziet dat ook en gaat de iPhone 7 standaard met 32GB opslag leveren. Het werkgeheugen (RAM) van de iPhone 7 Plus wordt daarnaast naar verluidt 3GB. Waarschijnlijk is dit nodig om de beelden van de twee camera’s snel te kunnen verwerken.
 • Ondersteuning Apple Pencil: Net voor de onthulling van de iPhone 7 gaat het gerucht dat deze ook ondersteuning voor de Apple Pencil zal bieden. Momenteel werkt deze alleen met de iPad Pro.

iphone7-wide-001

Apple Watch 2

De Apple Watch werd ongeveer twee jaar geleden aan het publiek gepresenteerd en de Apple Watch 2 staat in de steigers. Uiteraard wordt een flink snellere chip verwacht, maar daarnaast ook het volgende:

 • GPS: Een veelgehoorde wens van sporters en hardlopers is het integeren van een GPS in de Apple Watch. Naar verluidt krijgt de Apple Watch 2 een GPS-chip zodat de iPhone niet mee hoeft tijdens het sporten.
 • Grotere accu: De accu van de Apple Watch wordt ongeveer 35% groter en gaat naar verluidt van 246 mAh naar 334 mAh in het 42mm model. Dit is nodig om de accuduur op peil te houden bij het gebruik van de GPS. Verwacht geen significant langere accuduur.
 • Beter scherm: Er is ruimte voor de grotere accu door een nieuw scherm dat dunner en beter is. In plaats van drie lagen, bestaat het uit slechts twee lagen, dat zorgt ook voor minder reflecties betere leesbaarheid in zonlicht.
 • Bandjes blijven compatibel: De Apple Watch 2 is naar verwachting even groot en dik als zijn voorganger en het mechanisme voor bevestigen van bandjes blijft waarschijnlijk hetzelfde.

watch-wide-001

Accessoires

Een iPhone zonder minijack, vraagt natuurlijk om nieuwe hoofdtelefoons en een nieuwe Apple Watch om nieuwe bandjes.

 • Beats-producten: De PR-afdeling van het door Apple overgenomen Beats lekte onlangs per ongeluk dat het tijdens het Apple-event op 7 september nieuwe producten aan zou kondigen. Het is niet bekend om wat voor producten het gaat, maar hoofdtelefoons met Lightning-aansluiting of Bluetooth zijn te verwachten.
 • EarPods of AirPods: Bij iedere nieuwe iPhone wordt een setje EarPods geleverd. Bij de iPhone 7 zal dat niet veel anders zijn, maar naar verluidt kunnen kopers nu kiezen tussen EarPods met Lightning of draadloze AirPods. Daarnaast zal Apple ongetwijfeld met een verloopje komen om oude hoofdtelefoons te blijven gebruiken.

converter-wide-001

MacBook en iPad onwaarschijnlijk

Hoewel er al een tijdje geruchten gaan over een nieuwe MacBook Pro met OLED-strip, is het onwaarschijnlijk dat deze vanavond aangekondigd wordt. De verwachting is dat deze een eigen aankondiging in oktober krijgen. Ook over nieuwe iPads is weinig tot geen nieuws.
mbp-oled-006

Reacties

37 reacties
 • Profielfoto
  Sciron

  Dikke meuk!

 • Profielfoto
  Edwin

  Ik zit vanavond frontrow de presentatie te kijken thuis! ? Hier kijk ik de hele dag naar uit! Net als iedereen hier neem ik aan!

 • Profielfoto
  Yves Vandenstock

  Kreeg de volgende info van mijn retailer hier in China. IPhone7 starting in China! 】

  Painted painted iPhone7 & 7 plus comprehensive accept reservations

  ❶, begin to accept reservation on September 9

  ❷, September 23 official start in the country

  ❸, two dimensions: 4.7 inches and 5.5 inches

  ❹, two models: iPhone7 and iPhone7 Plus

  ❺, three capacity: 32 gb / 128 g / 128 g

  ❻, five colors: gold/silver/black /玫瑰 gold/navy blue

  ❼, retail price:
  “IPhone 7”
  32 gb sales RMB 5288 yuan
  Carry out since 128 gb of RMB 6088 yuan
  Carry out since 256 gb of RMB 7088 yuan

  7 Plus “iPhone”
  32 gb sales RMB 6088 yuan
  Carry out since 128 gb of RMB 6888 yuan
  Carry out since 256 gb of RMB 7888 yuan

  ❽, other configuration: cancel the traditional 3.5 mm headphone jack, directly through the charging socket connection headphones, water proofing property is, to some extent, enhance airframe Home button from physical to virtual buttons, stripes on the back of the fuselage antenna will also be cancelled, and the fuselage is thinner than ever iPhone7 with 2 gb of memory, 7 Plus provide dual cameras and 3 gb of memory.

 • Profielfoto
  steveb

  kortom de zwakste vertoning ooit

  2 toestellen die een kleine inhaalbeweging doen tov concurentie.

  achterstand blijft

  iphone achterstand. batterij, 4core of 8 core prosessors.

  mac: geen touch id, usb c of thunderbolt 3? in mac toetsenbord. dan is mac pro afgeschreven.

  de enige hoop die ik heb?
  1. nieuwe mac pro in best kept secret american factory
  2. geen lek over nieuwe ipad of macbook wegens productie verhuis naar america

 • Profielfoto
  pin

  Ben benieuwd. Mijn 6 is aan vervanging toe dan lijkt me die 7+ wel interessant met die nieuwe camera. Ik ben toch het meest benieuwd naar de watch2 en airpods.

 • Profielfoto
  Pietje Puk

  Zou wel draadloos opladen erg handig vinden. Maar ja…..

 • Profielfoto
  WillemZ

  Het is een iPhone event, dus de nieuwe 7 is van harte welkom!

  Het verrassingseffect zal echter minimaal zal zijn. Vanwege gebrek aan nieuws.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  …en gaat over tot de orde van de dag…..?

  Tja…als alles al bekend is, wat valt er dan nog te Keynoten. Lekt Apple tegenwoordig alles bewust, om te hoge verwachtingen te temperen?
  Of komen er toch nog verrassingen? One more thing….?
  Ik hoop het maar….

  Waar ik op hoop? Op een echte 55/65″ Supersmart Apple televisie. De hub voor al je Apple apparaten, direct connected in je huis. Ik hoop er al jaren op, want Steve en later ook Tim zouden het TV kijken voorgoed veranderen. Daarvan is nog niets gebleken.

  Toch zit ik vanavond natuurlijk on the spot naar mijn tv te kijken voor de Keynote.
  Elk nieuw detail op de nieuwe iPhones interesseert me enorm. Ik ben weer aan een nieuwe iPhone toe. Dat wordt de 7 Plus.
  En ook ben ik benieuwd naar de nieuwe Apple Watch. Er zal meer moeten gebeuren dan een millimetertje dunner en een GPS inside om de dalende trend te keren en de “must have factor” aan te wakkeren. Nieuwe belangrijke sport- en gezondheidsfuncties zijn daarvoor noodzakelijk. Ik hoop dat ze met iets substantieels komen. Tot nu toe heb ik nog helemaal nóóit iemand ‘in het wild’ met een Apple Watch gezien..!!

  Tenslotte: zijn de dagen van de OMT live voorbeschouwing en nabeschouwing voorgoed voorbij? Ik vind het erg jammer!

 • Profielfoto
  maconly

  Het gemis van Steve wordt steeds groter , maar de 7plus met betere camera gaat mn 6Splus wel vervangen.

  Wat MAcaanzee zegt omtrent de smart tv dat begrijp ik al jaren niet dat Apple daar nooit mee gekomen is , met hun design kunnen ze heel veel tv’s verkopen.

 • Profielfoto
  mekkeronly

  kortom de zwakste vertoning ooit

  2 toestellen die een kleine inhaalbeweging doen tov concurentie.

  achterstand blijft

  iphone achterstand. batterij, 4core of 8 core prosessors.

  mac: geen touch id, usb c of thunderbolt 3? in mac toetsenbord. dan is mac pro afgeschreven.

  de enige hoop die ik heb?
  1. nieuwe mac pro in best kept secret american factory
  2. geen lek over nieuwe ipad of macbook wegens productie verhuis naar america

  Aan je Nederlands te zien heb je er veel verstand van.

 • Profielfoto
  Supermacfreak

  @steveb my God, slecht Nederlands, punctuatie een drama!

 • Profielfoto
  Hans3920

  Waarom geen Omt Live? Ik mis het al een hele tijd!!

 • Profielfoto
  Supermacfreak

  Voor veel Apple gebruikers en fans zal het geen geheim zijn dat Apple voortdurend wordt gekopieerd. Nu nog, Apple heeft altijd te maken met een “remmende voorsprong”: twee stappen vooruit, gekopieerd door Samsung, Microsoft o.a. dan weer één stap achteruit. Enzovoort…Mede-oprichter Steve Wozniak, allang niet meer actief voor Apple, vertelde in 2012 aan Egadget dat hij vond dat Google’s Android (idee gejat door Andy Rubin toen hij aan het iPhone project bij Apple werkt) “veel op Windows lijkt. Ik wil Android niet naar beneden halen zei WOZ, maar het is in geen enkel opzicht beter dan iOS. Het kan weliswaar een groter marktaandeel halen, maar dat maakt de tekortkomingen niet minder.”
  In veel opzichten lijkt Android op iPhone OS zoals Windows op Mac OS lijkt; het is een imitatie-exemplaar dat enkele jaren achterloopt. De eerste twee versies van Windows waren slechte kopieën van Apple’s System 6, Windows 95 was minder dan System 7, terwijl XP zich bijna gelijkwaardig aan Mac OS 8 mocht noemen en Windows 7 zich ook op veel punten kan meten met Mac OS X.

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Allemaal heel mooi natuurlijk, maar voor mij nét niet mooi genoeg om de nieuwe iPhone te overwegen. Ik wacht liever nog een jaartje, die 8 gaat ons hopelijk wél omverblazen.

 • Profielfoto
  Ziegler

  De mobiele telefoon is wel zo’n beetje uitontwikkeld. Hij gaat je niet meer omverblazen.

 • Profielfoto
  Papjes

  @mekkeronly @Supermacfreak Ongepast om iemand te oordelen op spelling. Of zijn jullie een of andere oppergod of zo?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Waarom heeft OMT geen timer. Ik word helemaal gek, ik kan niet wachten. Mijn oorsmeer begint gewoon te jeuken van nervositeit.

 • Profielfoto
  computer space

  Wat is dat voor een verloopje op de foto? Zijn die dingen zo scheef?

  Wat ik nou nieuws zou vinden: We hebben die 13 miljard naar Ierland deze week gewoon overgemaakt….

 • Profielfoto
  Sciron

  Supermacfreak
  Voor veel Apple gebruikers en fans zal het geen geheim zijn dat Apple voortdurend wordt gekopieerd. Nu nog, Apple heeft altijd te maken met een “remmende voorsprong”: twee stappen vooruit, gekopieerd door Samsung, Microsoft o.a. dan weer één stap achteruit. Enzovoort…Mede-oprichter Steve Wozniak, allang niet meer actief voor Apple, vertelde in 2012 aan Egadget dat hij vond dat Google’s Android (idee gejat door Andy Rubin toen hij aan het iPhone project bij Apple werkt) “veel op Windows lijkt. Ik wil Android niet naar beneden halen zei WOZ, maar het is in geen enkel opzicht beter dan iOS. Het kan weliswaar een groter marktaandeel halen, maar dat maakt de tekortkomingen niet minder.”
  In veel opzichten lijkt Android op iPhone OS zoals Windows op Mac OS lijkt; het is een imitatie-exemplaar dat enkele jaren achterloopt. De eerste twee versies van Windows waren slechte kopieën van Apple’s System 6, Windows 95 was minder dan System 7, terwijl XP zich bijna gelijkwaardig aan Mac OS 8 mocht noemen en Windows 7 zich ook op veel punten kan meten met Mac OS X.

  Ach, kom nou. Remmende voorsprong. Het is compleet van de zotte dat er zo weinig geïnnoveerd wordt. Tussen een 6 en een 7 zit amper verschil. Ik heb vanaf de iPhone 2 altijd fan geweest en keek erg uit naar het volgende model zelfs de S modellen hadden(tot de iphone 6) meer in te brengen dan deze volledige upgrade.

  Onder Tim heeft Apple nog nooit zoveel winst gemaakt, top! Vooral voor de aandeelhouders. Wil Apple levensvatbaar blijven moeten ze die miljarden eens gaan pompen in research en weer shocking worden waardoor er weer fans voor de deur gaan liggen van de Resellers. Gebeurt dat nu? Neu, dat was vroeger toen de iPhone 5 werd gereleased(Steve zijn laaste model).

 • Profielfoto
  Mike lardee

  geen iOS 10 voor iedereen

 • Profielfoto
  donut

  Mijn 7 jaar oude iPhone 4 werkt nog prima.
  Is het glas kapot dan is dat voor 40 euro te vervangen…
  Voor fotografie heb ik een camera.
  Ik begrijp dat ik door niet te updaten zo’n paar duizend euro heb uitgespaard waar ik iets leukers van heb gedaan.
  Zelfs de batterij doet het nog prima na al die tijd

 • Profielfoto
  Ziegler

  Nou, prima. Een iPhone 4 is wel heel erg traag aan het worden. Als je er niets mee doet volstaat elke telefoon.

 • Profielfoto
  Psmiles

  Wat vinden de heren van dit artikel uit de volkskrant van vandaag?

  Intro:
  “Als de geruchten kloppen, heeft de iPhone 7 namelijk geen traditionele aansluiting meer voor een koptelefoon. Wat ervoor in de plaats komt, is onzeker. Mogelijk beveelt Apple draadloze koptelefoons aan of wil het besnoerde headsets laten aankoppelen via de voor Apple exclusieve Lightning-poort.

  De dood van de 3,5 millimeter brede hoofdtelefoonplug heeft geleid tot verhitte debatten of dit nou een voorbeeld is van het innovatieve denken waarop Apple zich laat voorstaan. Het bedrijf is trouwens niet het eerste die de hoofdtelefoonplug dumpt: het Chinese Lenovo schrapte hem in zijn Moto Z-smartphone, net als landgenoot LeEco.

  Analisten mopperen al langer dat de iPhone qua grote vernieuwingen stilstaat. De consument lijkt dit gevoel te delen, getuige de inzakkende verkopen van de iPhone. Eind juni bleek dat Apple bijna een kwart minder inkomsten had gehaald uit zijn smartphonedivisie.

  Innovaties duiken de laatste jaren vaker op bij concurrenten die gebruik maken van Google’s Android-software. Apple vertikt het om elementen toe te voegen die de levensduur van zijn toestellen rekken, zoals een vervangbare batterij en uitbreidbaar geheugen. Android-toestellen hebben die wel.”

  http://www.volkskrant.nl/economie/apple-vertikt-vernieuwingen-de-iphone-7-wordt-m-niet~a4371709/

  Met een overzichtstekening van de verschillen tussen Android en Apple.

 • Profielfoto
  Abelvoyen

  http://www.volkskrant.nl/economie/apple-vertikt-vernieuwingen-de-iphone-7-wordt-m-niet~a4371709/

  Met een overzichtstekening van de verschillen tussen Android en Apple.

  Leuk Artikel maar die foto waarop functies vergeleken worden slaat natuurlijk nergens op, wat daar word afgebeeld is de “ultieme” android smartphone met alle functies van flagship android samen.

  Beetje scheve vergelijking niet?

 • Profielfoto
  Ziegler

  Ultieme telefoon?
  Als punten als ‘batterij vervangen’ en ‘keuze uit meerdere modellen’ als innovatie gezien worden dan is het andere kamp enorm innovatief.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Uitstellen omdat een volgende iPhone nóg beter of mooier is, heb ik nooit gedaan. Soms moet ik een jaartje wachten, omdat mijn contract twee jaar duurt.
  Maar nu is het weer zover, dus ik WIL hem! En wat er volgend jaar gebeurt, zie ik dan wel weer.

  Al die zure teksten van mensen hier en elders die de iPhone niet vernieuwend genoeg vinden. Ga maar eens even een Samsung Galaxy gebruiken, er foto’s mee maken en vergelijken. Dan zie je het verschil wel. Vooral bij slecht licht. Wacht nou eerst maar eens die Keynote af en ga dan zeuren…! Elke iPhone is weer ruimschoots beter dan de vorige. Sneller, nieuwe mogelijkheden, betere camera. Hoezo uitontwikkeld? Ik heb 5 verschillende iPhones gehad in de loop der jaren en elke is veel beter dan de vorige.

  Eerst kijken
  Dan commentaar leveren.
  Wat het ook wordt: het zal voor mij beter worden dan mijn huidige iPhone 6 Plus 64GB, die me twee jaar lang fantastisch is bevallen. Kleiner wil ik niet meer.
  Waarschijnlijk nu voor zo’n 100 euro extra 128GB opslag. Dat is cool.

 • Profielfoto
  BlueSky

  @steveb, familie van P Kouwes?

 • Profielfoto
  vuurvreter

  Hoeveel data gaat de live stream straks kosten?
  Zit ff op een beperkt data wifi in het buitenland.

 • Profielfoto
  Arnoud van Houwelingen

  Waarom geen OMT Live. Ik vond dat altijd geweldig om te kijken met die interviews vooraf!

 • Profielfoto
  koen
 • Profielfoto
  madcat

  Jammer dat de OMT party’s niet meer gecombineerd worden met OMT live.

  Ik vond het altijd prima samen gaan.

 • Profielfoto
  MichaelDeBoey

  Spijtig dat er dit keer weer geen OMT Live is:sad:
  Ik genoot steeds van de voor- en nabeschouwing!

 • Profielfoto
  mhoeve

  Ik hoef niet een nog dunnere iPhone (gebruik bij mij iPhone 6 nu al een hoesje om hem beter vast te kunnen houden). En waterdicht hoeft al helemaal niet (idioot: je gaat toch niet onderwater zitten appen?). Nee, als de koptelefoonaansluiting inderdaad verdwijnt, dan is de iPhone 6 de laatste iPhone die ik van Apple heb gekocht. De Samsung Galaxy S7 is toch ook waterdicht, maar heeft wel een koptelefoonaansluiting, dus het kan echt wel, Apple!

 • Profielfoto
  maconly

  7plus hebbe hebbe hebbe

 • Profielfoto
  Night

  Elke zichzelf respecterende Apple site roept al tijden dat je voor veranderingen moet wachten tot 2017. En toch blijkt iedereen weer teleurgesteld als er inderdaad geen noemenswaardige verbeteringen uitkomen in 2016….

 • Profielfoto
  SvS

  Nee, als de koptelefoonaansluiting inderdaad verdwijnt, dan is de iPhone 6 de laatste iPhone die ik van Apple heb gekocht. De Samsung Galaxy S7 is toch ook waterdicht, maar heeft wel een koptelefoonaansluiting, dus het kan echt wel, Apple!

  Haha, blijf maar lekker ‘ouderwets’. Ben heel blij dat 3,5mm aansluiting weg is. Dat na 50 jaar. Goed zo, Apple, weer een trend gezet. Go forwards. BT headsets en speakers rulez. Klaar. Het heeft dus niks te maken met waterdicht, maar met feit dat het ouderwets is en interne ruimte inneemt. Dag mini jack, hello stereo speakers.