Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 september 2016

Uber werkt nu met Siri en Apple Maps

Langzaam maar zeker beginnen apps met ondersteuning voor Siri en andere nieuwe iOS 10-functies uit te komen. Na WhatsApp gisteren, is Uber vandaag voorzien van integratie met Siri en daarnaast werkt de taxidienst ook direct vanuit Apple Maps.

Om Uber met Siri te activeren dien je de app eerst toestemming te geven via InstellingenSiriAppondersteuning. Daarna kun je Siri direct vragen om een Uber te bestellen.

Adressen en plaatsen

Het bestellen van een Uber is zo simpel als tegen Siri zeggen “Bestel een Uber naar….”. Je kunt een straat en plaats noemen, of een contactpersoon die met adres in je contacten staat. Als je werk- en thuisadres ingevuld zijn in je eigen contactenkaart, werkt om een Uber naar huis vragen ook.

Siri komt vervolgens met de vraag of je een UberX of UberBlack wil en toont naast een kaartje ook informatie als de geschatte aankomsttijd en de prijs.

Klik/tap voor groter.

Uber vanuit Apple Maps

Een Uber vanuit de Kaarten-app bestellen is ook mogelijk. Bij het plannen van een route kun je naast ‘auto’, ‘te voet’ of ‘OV’ nu ook kiezen voor de optie ‘rit’. Een overzicht met beschikbare taxi’s die direct te boeken zijn zal verschijnen. Je kunt je ophaallocatie vervolgens ook vanuit Apple Maps perfectioneren.

Om Uber met Apple Maps te laten werken, dien je de app eerst toegang te geven via InstellingenKaarten → Uitbreidingen.

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Uber werkt nu met Siri en Apple Maps
Sluiten