Twitter biedt vanaf maandag meer ruimte binnen 140 tekens

Door: Raymon Mens - 1 reactie

Twitter is bezig met een klein charmeoffensief om de harten van gebruikers opnieuw te veroveren. Naast nieuwe filters tegen spam en bedreigingen en een nieuwe nachtmodus in de iOS-app, worden de regels voor tekst versoepeld.

Vanaf maandag 19 september tellen @mentions, links, foto’s, polls en quotes niet langer voor de limiet van 140 tekens. Dat heeft The Verge vernomen van twee medewerkers van het sociale netwerk.

Met de veranderingen wil Twitter het beste platform voor live commentaar, connecties en gesprekken blijven. Vooral bij discussies tussen een groep gebruikers was het meetellen van mentions voor de tekenlimiet vervelend. Door de vele mentions bleef weinig ruimte voor de de discussie zelf over.
b140_Dutch
Het sociale netwerk wilde de verandering nog niet officieel bevestigen. Een wijziging als deze heeft ook gevolgen voor externe apps zoals Tweetbot en Twitterrific. Ontwikkelaars zullen hun apps moeten aanpassen om @mentions, links, foto’s, polls en quotes niet langer voor de limiet van 140 tekens te tellen.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    whaha

    Het lijkt mij op het eerste gezicht een goede aanpassing. Hopelijk wordt er geen misbruik van gemaakt.