Twitter lanceert live-app voor Apple TV

Door: Raymon Mens - 4 reacties

Twitter heeft een eigen Apple TV-app gelanceerd. Je kunt er in tegenstelling tot wat je misschien verwacht je timeline niet mee lezen en ook geen Tweets via plaatsen, de app is gemaakt voor live video. Het sociale netwerk wil daar in de toekomst fors op inzetten.

Momenteel bevat de app een selectie van Vines en Periscope-streams. Daarnaast kunnen live-kanalen van partners (nu alleen Bloomberg) worden bekeken. In de toekomst zal de app voor live sportwedstrijden dienen.

Amerikaanse sportwedstrijden via Twitter

Twitter won onlangs een veiling voor het streamen van tien NFL (National Football League) wedstrijden per week voor 10 miljoen dollar. Door de lancering van de Apple TV-app is nu duidelijk dat Twitter deze zowel op het web als op de Apple TV gaat streamen.

Momenteel als enige live: Bloomberg.
Momenteel als enige live: Bloomberg.

Vine en Periscope

De Twitter-app is ook een prima manier om Vines en Periscope-uitzendingen te bekijken. De app bevat een redactionele selectie van de beste video’s en streams. Een groot pluspunt is dat Periscope-streams automatisch horizontaal weergeven worden. Zo heb je geen last van VVS (vertical video syndrome) op je grote scherm.

twitter-tv-003
Periscope op Twitter voor Apple TV (klik/tap voor groter).
twitter-tv-004
Vertical Periscope-video wordt automatisch horizontaal gemaakt (klik/tap voor groter).

Toekomstvisie

Inzetten op live sport lijkt een prima zet van Twitter. Het sociale netwerk is door zijn snelle, chronologische feed uitermate geschikt als ‘babbelbox’ naast sportwedstrijden. Het tonen van een selectie Tweets tijdens een live-wedstrijd kan een verrijking zijn. Nu nog met de Amerikaanse NFL, maar wellicht in de toekomst meer sporten uit meer landen?

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  DaveFlash

  Automatische horizontale video? Nou dacht het niet, want de persoon (de oen) die filmt met periscope en/of vine kan nog altijd verticaal filmen, tenzij twitter dit uitdrukkelijk onmogelijk gaat maken in haar toekomstige app updates.. Dat hoop ik althans, maar ik verwacht het helaas niet…

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Ik heb een stream gekeken en die werd door de app automatisch van verticaal naar horizontaal gecropt en geswitcht. Jij ervaart iets anders?

 • Profielfoto
  jorusz_

  Jammer dat je nog steeds niets qua timelines kunt doen in tvOS. Daar voor moet webkit vrijgegeven worden voor tvOS. Benieuwd of dit ooit nog het geval zal zijn.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik heb het gisterenavond eens zitten bekijken maar wat heb ik hier aan en waar gaat dit over?

  Ik zag een meisje in bed liggen met haar topje spelen alsof ze het elk moment uit kon gaan trekken. Drie gasten op een gitaar pingelen alsof ze echt gitaar konden spelen en een jongen die bij een of andere honkbalwedstrijd zat en dit aan het filmen was in een kwartslag gedraaid.

  Goed, ik heb ook niet veel te doen, maar om het nu zo op te lossen?