Twitter geeft meer ruimte binnen 140 tekens

Door: Raymon Mens - 3 reacties

Het is officieel. Twitter staat nu ook écht Tweets van 140 tekens toe, want vanaf nu tellen foto’s, video’s, polls en quotes niet langer mee voor de limiet van 140 tekens. De verandering stond volgens aanhoudende geruchten al enige tijd op de planning.

Links naar websites tellen nog wel voor de limit van 140 tekens en snoepen ongeveer 23 karakters af. Ook @mentions blijven meetellen, waarschijnlijk om grote hoeveelheden (mention)spam te voorkomen.

De officiële Twitter-app telt foto’s, video’s en quotes al niet meer mee bij het schrijven van een Tweet, maar berichten van 140 tekens met media, worden nog niet goed weergeven. In plaats van de volledige Tweet, verschijnt een afgekorte versie met link naar het bericht op het web.

beyond140
Opstellen van een Tweet gaat al goed, weergeven nog niet.

Apps van derden, zoals Tweetbot en Twitterific, zijn nog niet bijgewerkt en tellen foto’s en andere content nog wel mee binnen de 140 tekens. Het is een kwestie van tijd voordat dit aangepast wordt.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  MacAanZee

  Prettige verandering. Ik twitter elke dag wel wat en als de links meetellen wordt het wel erg kort.

 • Profielfoto
  CD130

  Voor mij is dit ook welkom. Top!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ben alleen bang dat we vanaf nu op Twitter heel veel van dat kud-gedoe gaan zien dat OMT doet op Instagram.

  Dit soort gedoe. Waar het plaatje (kleurtje) en opmaak belangrijker is dan de content.

  Ik denk dat veel mensen, nee vooral bedrijven, Twitter hierdoor meer gaan gebruiken als een ‘Image Post Type’ – 7 beste dit … , 10 geweldige zus… , 5 must have zo…
  Dat soort dingen kun je natuurlijk extreem goed doen nu want je plaatje zorgt voor het clickbait. En niet te vergeten dat je Twitter app nu natuurlijk weer flink in formaat gaat stijgen wanneer meer mensen filmpjes en plaatjes gaan insluiten. Nu is mijn Twitter app al bijna 500mb zwaar. Dat gaat helemaal nergens over en is gewoon allemaal opgeslagen cache dat er na 30 dagen wel weer uitgaat maar goed aan de voorkant van de tijdlijn komen er natuurlijk ook weer net zo veel plaatjes bij als dat er achteraan afvloeien.

  Ik weet niet, ik wil dit eerst eens een tijdje in actie zien.