Trips: een pro-actieve reisgids van Google

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Google is in bijna alle aspecten van ons leven aanwezig en nu wil de zoekmachine ook de reisgids transformeren. Met de Trips-app zet Google zijn cloud power in om aan de hand van reserveringen in je mailbox een op maat gemaakte reisgids te bieden.

De zoekgigant heeft alles bij de hand om dit te doen. E-mail uit Gmail met reserveringen en tickets, bezienswaardigheden over de hele wereld en natuurlijk zijn eigen kaarten. Al deze info wordt in één app gecombineerd.

Dagplan maken

Trips zit eenvoudig in elkaar en toont een lijst van de verschillende reizen die je gemaakt hebt of gaat maken (door het analyseren van e-mails met reserveringen) en biedt alle nodige informatie om gemakkelijk te reizen: cafés, restaurants, bezienswaardigheden en attracties voor de kinderen. Je kunt ook een dagplan samenstellen of een van de vooraf gemaakte dagplannen kiezen. Volgens Google zijn die voor meer dan honderd steden gemaakt.

googletrips-001
Klik/tap voor groter.

Alles wordt gepresenteerd in kaartvorm en bij het maken van een dagplan worden automatisch routebeschrijvingen gemaakt. Onder de optie ‘reservations’ worden alle tickets, passen en reserveringsbewijzen uit je Gmail-box gegroepeerd. Tot slot is het ook mogelijk om een dagplan met routebeschrijving offline op te slaan. Uiteraard moet je over een Google-account beschikken om de app met pro-actieve functies zoals notificaties voor vluchten te gebruiken.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik heb hem deze zomer gebruikt in Marmaris, Turkije. Nou ja ‘gebruikt’ is niet het goede woord. Heel veel nuttige info kon ik er niet in ontdekken. Acht bezienswaardigheden die aan de overkant van het water in Griekenland lagen en zo. In Turkije dus niets mee gedaan.

  En eigenlijk is het ook helemaal niet zo leuk. Vooraf bekijken is aardig, maar ter plekke is het veel geiniger om zelf op ontdekking te gaan, en je niet te laten leiden door de vooraf ingebakken zaken die Google zegt belangrijk te vinden.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Wat had je dan verwacht, “7 beste plekken waar je het snelst vermoord had kunnen worden” – dat soort topics?;-)

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ja bijvoorbeeld. In welk appartement zat Erdogan en zo…

  Maar even zonder dollen. Het is niet bijzonder interessant allemaal.

 • Profielfoto
  kpr

  Als ik in Den Haag kijk bij ‘Things to do’ krijg ik tips in Leiden, Amsterdam en Rotterdam. De app lijkt mij dus niet heel bruikbaar. Ik hou het fijn bij Tripadvisor en Wikitravel.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Er zal wel een systeem ingebouwd zitten dat de gebruikers de app bouwen zeg maar. Lijkt mij sterk dat Google iets maakt, gratis weggeeft en dan ook nog 500 mensen inzet om content te updaten en selecteren.

  Als ik zo naar de schermpjes kijk ziet het er allemaal uit als gewoon die Google resultaten die je krijgt als je op een plaats zoekt of bedrijf zoekt.

  Waarschijnlijk moeten mensen het gebruiken, inloggen met hun Google account en op basis van interesse worden dan interessante activiteiten gevonden. Kom jij aanzetten met een schone Google account zonder enige history dan kan de app natuurlijk ook niet zo veel interessants vinden bij Things to Do.

  Zoiets verwacht ik er van.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Die systemen zijn gewoon nog niet geavanceerd om de goeie info bij elkaar te krijgen en dan ook nog een keer de dingen die jij interessant vindt. Als ik ergens een flinke vakantie ga houden op een interessante bestemming koop ik toch het liefste een Lonely Planet gids in print, daar staat ongelooflijk veel in. Niet alleen de voor de hand liggende toeristische dingen, maar juist ook de minder bekende interessante dingen. En alle achtergronden van de plekken die je opzoekt. Nuttige info over hotels in alle prijsklassen, eten, uitgaan, bijzondere dingen etc. Tijden van veerboten en prijzen. Doordat ze met enige regelmaat worden geüpdatet klopt het behoorlijk goed. Beter is er eigenlijk niet, vind ik. En toch lekker compact.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Die systemen zijn gewoon nog niet geavanceerd om de goeie info bij elkaar te krijgen en dan ook nog een keer de dingen die jij interessant vindt. Als ik ergens een flinke vakantie ga houden op een interessante bestemming ….

  .
  Boem, daar heb je het meteen al. Als jij gewoon overdag (thuis) bent ingelogd met je Google account en jij hebt vooraf lopen zoeken op die bestemming dan heb je waarschijnlijk ook zoektermen gebruikt als; auto huren, bergschoenen en allemaal dat soort dingen die je nodig gaat hebben tijdens je vakantie. Google kan op die basis gaan linken met dingen die er in de buurt te doen zijn. Bergschoenen zou dan kunnen wijzen op het feit dat je graag gaat wandelen. Dus krijg je wandeltochten te zien.
  Auto huren wordt dan ook mogelijk gekoppeld aan het huren van een scooter in de buurt. Niet alles zal meteen een 100% match zijn maar dat zal wel de basis zijn.

  Ga jij Google blokkeren om al die gegevens te gebruiken omdat je pertinent een hekel hebt aan Google, en ze je gegevens verkopen en allemaal dat soort online terroristen-praat die je dagelijks voorbij ziet komen wanneer het woordje Google valt. Ja, dan kan Google natuurlijk ook minder goed suggesties doen.