Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 september 2016

Trips: een pro-actieve reisgids van Google

Google is in bijna alle aspecten van ons leven aanwezig en nu wil de zoekmachine ook de reisgids transformeren. Met de Trips-app zet Google zijn cloud power in om aan de hand van reserveringen in je mailbox een op maat gemaakte reisgids te bieden.

De zoekgigant heeft alles bij de hand om dit te doen. E-mail uit Gmail met reserveringen en tickets, bezienswaardigheden over de hele wereld en natuurlijk zijn eigen kaarten. Al deze info wordt in één app gecombineerd.

Dagplan maken

Trips zit eenvoudig in elkaar en toont een lijst van de verschillende reizen die je gemaakt hebt of gaat maken (door het analyseren van e-mails met reserveringen) en biedt alle nodige informatie om gemakkelijk te reizen: cafés, restaurants, bezienswaardigheden en attracties voor de kinderen. Je kunt ook een dagplan samenstellen of een van de vooraf gemaakte dagplannen kiezen. Volgens Google zijn die voor meer dan honderd steden gemaakt.

Klik/tap voor groter.

Alles wordt gepresenteerd in kaartvorm en bij het maken van een dagplan worden automatisch routebeschrijvingen gemaakt. Onder de optie ‘reservations’ worden alle tickets, passen en reserveringsbewijzen uit je Gmail-box gegroepeerd. Tot slot is het ook mogelijk om een dagplan met routebeschrijving offline op te slaan. Uiteraard moet je over een Google-account beschikken om de app met pro-actieve functies zoals notificaties voor vluchten te gebruiken.

Reageer op artikel:
Trips: een pro-actieve reisgids van Google
Sluiten