Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 15 september 2016

Toekomstige MacBook zonder minijack?

Het zal je niet ontgaan zijn, Apple heeft de minijack-aansluiting van de iPhone 7 verwijderd. Vrijdag starten de leveringen en miljoenen consumenten zullen ontdekken dat hun telefoon geen hoofdtelefoonaansluiting heeft. Dat is nog maar het begin…

Apple heeft een aantal klanten een enquête gestuurd over de Retina MacBook Pro. Er staan standaard vragen over de laptop in, maar er is één bijzondere: gebruik je de minijack-aansluiting op je Mac?

Steekproef verzonden door Apple – Klik/tap voor groter.

Sinds een aantal jaar verdwijnen steeds meer aansluitingen van de MacBook. De losse audio-ingang en ethernet-poort zijn al enige tijd niet meer aanwezig. Met de nieuwe 12-inch Retina MacBook gaat Apple nog een stapje verder: alleen USB-C om op te laden en een minijack voor audio.

Apple overweegt ongetwijfeld de minijack van al zijn productente verwijderen. Dat zal niet binnen een paar weken gebeuren, maar is wel iets voor de komende jaren. De volgende MacBook Pro -die in oktober wordt verwacht- heeft naar verwachting nog een minijack-aansluiting. Bij de generatie na de aankomende generatie is dat echter minder zeker.

Apple heeft herhaaldelijk gezegd: de toekomst is draadloos. Dat is de filosofie achter de 12-inch Retina MacBook. Het bedrijf verkoopt nu ook draadloze AirPods die zonder moeite koppelen met iPhone, iPad, Apple Watch en Mac. (Bron: MacRumors)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Toekomstige MacBook zonder minijack?
Sluiten