Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 september 2016
Leestijd: 1 minuut

Tim Cook: ‘virtual reality is commercieel niet interessant’

Apple-CEO Tim Cook was te gast bij de ochtendshow Goodmorning America om over onder andere augmented reality en de nieuwe Apple AirPods te praten. Volgens Cook is virtual reality slechts een niche, hij ziet voor augmented reality een groter potentieel.

Apple heeft tot nu toe geen enkel VR- of AR-product gepresenteerd, maar Cook noemt de ontwikkelingen “ongelofelijk interessant” en denkt dat augmented reality met afstand de grootste van de twee wordt.

Lange termijn

Cook ziet meer in augmented reality omdat het de bestaande omgeving verrijkt zonder dat gebruikers van elkaar afgesloten worden. “Met augmented reality kunnen we tegenover elkaar zitten en terwijl we een gesprek hebben ook naar iets anders kijken. Dat kan een object zijn waar het gesprek over gaat of iemand die fysiek niet hier is,” zegt de Apple-CEO.

Virtual Reality, waarbij de gebruiker geheel van zijn omgeving afgesloten wordt, heeft volgens Cook vooral potentie binnen gaming en het onderwijs. Grote commerciële interesse zal er volgens de CEO niet zijn.

AirPods

Gevraagd naar het ontbreken van de minijack op de iPhone 7 zei Cook: “Draadloos is de toekomst en als je zeker weet dat iets de toekomst is, wil je die zo snel mogelijk waarmaken.”

Hij reageerde ook op de vele kritiek op de AirPods. De nieuwe draadloze EarPods van Apple werden op internet al snel belachelijk gemaakt. Volgens Cook blijven de AirPods veel beter zitten dan EarPods met draad, omdat er geen draad is neerwaartse kracht uitoefent. “Ik draag ze al een tijdje tijdens allerlei activiteiten en ze zijn nog nooit uit mijn oren gevallen,” verzekerde hij de presentatrice.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Tim Cook: ‘virtual reality is commercieel niet interessant’
Sluiten