Sonos en Apple verdiepen partnerschap

Door: Raymon Mens - 21 reacties

Naast de integratie van Apple Music met Sonos, gaan Apple en de fabrikant van het multiroom-speakersysteem intensiever samenwerken. Sonos wordt vanaf 5 oktober in de Apple Store verkocht en de speakers zijn daarnaast in een aantal winkels te beluisteren.

De Sonos PLAY:1, PLAY:5 en BOOST zullen alle 468 Apple Stores verkocht worden. In 140 winkels komen Sonos en Apple Music demostations waar Sonos en Apple Music beluisterd kunnen worden.

Gratis Apple Music bij Sonos

Kopers van een SONOS-speaker krijgen daarnaast nog een extraatje: 3 maanden gratis Apple Music bij aankoop van een speaker. Deze promotie loopt tot 31 december 2016. Opmerkelijk is dat de Apple alleen de PLAY:1 en PLAY:5 verkoopt, de middenklasse PLAY:3 is nergens te zien. De speakers kunnen de komende weken ook in Nederlandse Apple Stores verschijnen.
sonos-music-16x9

Amazon en Spotify

Sonos-CEO Patrick Spence zegt: “De uitgebreide samenwerking met Apple is een goed voorbeeld van de voortdurende intensivering van het contact met onze partners. We willen het voor muziekliefhebbers zo eenvoudig mogelijk maken om thuis samen naar muziek te luisteren. Apple Music is op Sonos een geweldige ervaring die we dankzij Apple-winkels over de hele wereld nu direct naar Apple-fans kunnen brengen. We zijn er trots op.” Naast Apple, gaat Sonos ook met Amazon samenwerken voor stembediening en komt er binnenkort directe Spotify-integratie zonder Sonos-app in de speakers.

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Sonos is echt het nieuwe Apple, wel het Apple van ergens rond 2004 – 2009.

 • Profielfoto
  Wootism

  Sonos is het nieuwe Apple?:confused:

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  3 maanden GRATIS Apple Music…. Wooooooooot!!!!
  Oh, wacht… Krijg je dat ook niet gewoon bij het aanmelden?

 • Profielfoto
  Bizon

  wat ik met sonos moet terwijl ik airplay heb is mij een compleet raadsel.

 • Profielfoto
  anchel

  @bizon naar muziek luisteren zonder dat je een apparaat het laat streamen

 • Profielfoto
  arno1975

  @poezenbeest je krijgt deze in waardebonnen. Dus 3 maanden extra

 • Profielfoto
  Shmoo

  wat ik met sonos moet terwijl ik airplay heb is mij een compleet raadsel.

  .
  Dat is precies wat ik bedoel. Zo reageerde ik eerst ook. Ik dacht ook, dit bedrijf heeft het alleen heel goed voor elkaar als het aankomt op design. Zoals mensen vroeger ook zeiden dat Mac computers alleen maar marketing was en vet overpriced.
  Totdat je wat onderzoek ging doen en er me ging werken dan wist je precies waar dat stukje meerprijs in was gaan zitten.

  Die feeling heeft Sonos ook. Ik weet niet hoe dat bij jullie zit maar AirPlay heeft bij mij nog nooit fatsoenlijk gefunctioneerd zonder internetkabel. WiFi en Arlay zijn een drama hier. (internet staat ook vol met AirPlay producten)
  AirDrop nog zo’n dingetje.

  Bekijk deze afspeellijst maar eens op YouTube. Dan zie je meteen wat Apple deed jaren geleden. Focus op wat fout gaat bij de concurrentie en verbeter die punten op een niveau dat je je afvraagt waarom het niet bij iedereen zo kan functioneren.
  https://www.youtube.com/watch?v=nmlrdsjuf_E&list=PL16nFy_yUyOU7hLEUVYMqVVGEfFqbIm48

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Zou dat betekenen dat er eindelijk een Sonos-app voor Apple Watch komt? Dat maakt de Watch weer wat bruikbaarder in alledaagse situaties.

 • Profielfoto
  Vilscon

  Zolang er geen fatsoenlijke Sonos app komt zal ik nooit overstappen op Sonos. Voor Apple producten wil ik gerust overpriced betalen, maar bij Sonos zie ik daar absoluut niet de meerwaarde van in.

  Geluid is absoluut niet fenomenaal voor die prijs en de app is gewoon ronduit ruk. Of jullie moeten mij het een en ander uitleggen, maar thuis een Sonos bridge i.c.m. 2 Quadral speakers (vele malen beter..) en als ik niet weet wat ik wil afspelen heb ik een probleem.

  Een degelijke radiozender zoeken lukt niet, featured music krijg ik alleen rare muziek uit de jaren 1880 en voor-geconfigureerde afspeellijsten zoals op Spotify is geen optie. Die moet je eerst bij Spotify als ‘eigen’ playlist aanmaken alvorens je deze kan afspelen op de Sonos app. Het is echt een laag bóvenop de andere apps, welke volledig verborgen worden. Om nog maar te zwijgen over de UI van de Sonos Mac-app..

  Nee, voor mij geen Sonos. Maar wel complimenten voor de technische infrastructuur. Draadloze muziek is inderdaad uitmuntend

 • Profielfoto
  dj bazzie wazzie

  Jammer dat Apple nog steeds geen aptx ondersteund. Daarom speel ik liever gewoon m’n muziek af via Spotify Intergratie in m’n Denon versterker dan via bluetooth of airplay. Een Samsung (van m’n maatje) die verbonden is met de Denon klinkt velen malen beter. Aan de andere kant klinkt Sonos ook niet superieur en zijn de crappy codecs van Apple niet terug te horen in de speakers.

 • Profielfoto
  Simmens

  Sonos boxjes mooi, geluid best aardig. De Sonos app vind ik ook verre van gebruiksvriendelijk. Snap niet dat je niet gewoon vanuit Spotify of welke dienst dan ook rechtstreeks naar Sonos kunt streamen.

 • Profielfoto
  Wootism

  wat ik met sonos moet terwijl ik airplay heb is mij een compleet raadsel.

  .Ik weet niet hoe dat bij jullie zit maar AirPlay heeft bij mij nog nooit fatsoenlijk gefunctioneerd zonder internetkabel. WiFi en Arlay zijn een drama hier. (internet staat ook vol met AirPlay producten)
  AirDrop nog zo’n dingetje.

  Dan is het denk ik tijd voor een nieuwe router.
  Gebruik hier al jaren AirPlay, allemaal draadloos. Alles speelt synchroon en perfect af zonder haperingen. (icm Airport Extreme)

  Het fijne aan AirPlay blijft toch wel dat je zelf je setup kan uitkiezen en niet gebonden bent aan een merk zoals bij Sonos.

 • Profielfoto
  App69

  Nog nooit problemen gehad met Airplay.

  AirDrop nog zo’n dingetje…

  Volledig mee eens.
  Dat die (Patriottische) Amerikanen hun Sonos in hun reet steken.
  B&W is voor mij nog altijd de top wat audio betreft.

 • Profielfoto
  Odiebla

  wat ik met sonos moet terwijl ik airplay heb is mij een compleet raadsel.

  Die feeling heeft Sonos ook. Ik weet niet hoe dat bij jullie zit maar AirPlay heeft bij mij nog nooit fatsoenlijk gefunctioneerd zonder internetkabel. WiFi en Arlay zijn een drama hier. (internet staat ook vol met AirPlay producten)

  AirPlay is een ramp op WiFi als je WiFi een beetje verstoord is. De ellende is allemaal ontstaan nadat AirTunes werd omgebouwd naar AirPlay. De buffering moest omlaag om zo min mogelijk lag op screen mirrors te hebben en dat merk je nu op audio onherroepelijk als je WiFi wat bokt.

  Daarom zweer ik bij Google Cast, maar helaas ondersteunt Sonos dat niet. De spotify connect integratie is dan wel weer interessant en als ze Apple music implementeren zonder AirPlay (hoe dan?) dan is Sonos ineens wel weer een optie voor me.

 • Profielfoto
  App69

  AirPlay is een ramp op WiFi

  Ben ik dan de enige waar Airplay wel goed werkt?
  Of ligt dat nu aan jullie geklungel?

 • Profielfoto
  Wootism

  AirPlay is een ramp op WiFi

  Ben ik dan de enige waar Airplay wel goed werkt?
  Of ligt dat nu aan jullie geklungel?

  Waarschijnlijk ligt het aan die troep Ziggo-routertjes die veel mensen nog gebruiken.

  Hier werkt AirPlay ook perfect.

 • Profielfoto
  App69

  Altijd gedacht dat het bij onze noorderburen vele malen beter gesteld was betreffende hun internet. Qua snelheid en zo. Blijkbaar niet dus.

 • Profielfoto
  Odiebla

  Ik heb een TimeCapsule, AppleTv gen4, AirPort Express en iphone6s en ben telecom engineer. Leg mij eens uit welk geklungel of welke troep de ellende veroorzaakt. Of zou het kunnen dan AirPlay gewoon niet robuust genoeg is. Zoals ik zei: chromecast werkt probleemloos hier.

  Of is dit tegen het zere been van de echte fanboy, kritiek op Apple mag natuurlijk niet he.

 • Profielfoto
  App69

  Als telecom engineer zou je toch moeten weten om een deftig WiFi signaal te creëren?
  Ken ik trouwens de ballen van. Daarom mijn vraag.
  Na 9 jaar ben ik nog altijd tevreden over Airplay. Zowel bij Belgacom/Proximus als bij Telenet heeft Airplay altijd prima gewerkt.
  Heeft niks met  fanboy te maken. De Watch vind ik zijn geld niet waard en de iPhone 7 Plus met de dubbele camera ronduit lelijk.

 • Profielfoto
  Joske007

  Ik begrijp heel die negatieve commotie rond Sonos niet?
  Naar persoonlijke ervaring en vergelijk is de Sonos app nog steeds de meest gebruiksvriendelijkste:)

 • Profielfoto
  Q4

  BlackVibes Geluid is absoluut niet fenomenaal voor die prijs en de app is gewoon ronduit ruk. Of jullie moeten mij het een en ander uitleggen, maar thuis een Sonos bridge i.c.m. 2 Quadral speakers

  Denk dat je een Connect of een ConnectAmp hebt ipv een bridge. De bridge is alleen de oude signaalversterker van Sonos.
  Als je de Connect hebt, hoe heb je m aangesloten op je voorversterker of receiver?
  Analoog of coaxiaal/optisch?
  Mijn ervaring is dat mijn Connect (die ik nauwelijks meer gebruik omdat er een BlueSound Node 2 in huis is gekomen) als je m digitaal aansluit het prima doet.
  Op die manier gebruik ik het DAC in mijn voorversteker.

  Voor wat betreft AirPlay met ik het met de meesten hier eens. Veel te instabiel.
  Had/heb een B&W Zepelin Air in de keuken staan. Werkte redelijk. Af en toe een WiFi drop (AirPort extreme en een AirPort expres in bridgemodus). Totdat de magnetron aangaat. Weg muziek…
  Daarom overgestapt op Sonos. In 5 kamers een play1 staan. Als muzikaal behang een acceptabel geluid. Wel typisch Amirikaans geluid. Veel laag en weinig detaillering en plaatsing in het midden en hoog.

  Ben in de huiskamer nu uitermate tevreden met de BlueSound. En als ik nu een nieuwe keuze moest maken voor die Play1 kamers, zou het absoluut Heos worden. Klinkt ZOVEEL beter dan Sonos.

  Maar ja niet belangrijk genoeg op die kamers om de boel te vervangen…