Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 26 september 2016
Leestijd: 2 minuten

Snapchat-bril lost ‘vertical video syndrome’ op

Snapchat wordt niet door iedereen begrepen, maar heeft wel ballen (courage, zou Apple zeggen). Niet alleen laat het bedrijf zich niet overnemen door Facebook, het komt ook met eigen hardware op de markt: een zonnebril met ingebouwde camera.

Met de Spectables-bril is het mogelijk om filmpjes van maximaal 10 seconden op te nemen en deze op je Snapchat Story te plaatsen. De video’s zien er zowel in horizontaal als verticaal formaat beeldvullend uit.

Circulaire video

De Spectables-bril communiceert draadloos (Bluetooth of Wi-Fi) met de Snapchat-app en bevat een knop aan de zijkant voor snel opnemen. Een LED-lichtje aan de voorkant geeft aan wanneer er gefilmd wordt. De zogenaamde ‘Specs’ worden in circulair videoformaat opgenomen (115 graden rond) en zijn daarom in iedere oriëntatie perfect te bekijken. Het vertical video syndrome wordt daarmee opgelost.

Op de vraag “waarom?!” reageert Evan Spiegel, oprichter van Snapchat in een lang interview met de Wall Street Journal: “Omdat het leuk is!” De bril zal aanvankelijk in de categorie speelgoed vallen, maar is niet oninteressant. Actiecamera’s zoals de GoPro zijn populair en dit is een simpele versie van een dergelijke gadget. Spiegel vertelt over een prototype dat hij testte: “Ik liep door het bos, stapte over stronken en keek naar prachtige bomen. Toen ik later zag wat ik met de bril had opgenomen, zag ik de herinnering door mijn eigen ogen. Het was geweldig! Een foto van een moment is heel anders dan het opnieuw beleven.”

Klik/tap voor groter.

Details zijn schaars, maar de bril zal in drie kleuren verkrijgbaar zijn en kost 130 dollar. De Spectables-bril moet in de nabije toekomst op de markt komen en grote landen met veel Snapchat-gebruikers krijgen prioriteit. Snapchat wordt volgens een schatting van TelecomPaper door ongeveer 2,56 miljoen Nederlanders gebruikt. De app is populair onder tieners, maar het gebruik is ook aan het groeien bij Nederlanders tussen 20 en 39 jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Snapchat-bril lost ‘vertical video syndrome’ op
Sluiten