Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 september 2016

Opera browser nu met geïntegreerde VPN

Webbrowser Opera onderscheidt zich vanaf nu van Safari en Chrome door middel van een ingebouwde VPN-verbinding. Versie 40 van de browser stelt alle gebruikers in staat te surfen met een VPN-verbinding. Opera is er voor Mac, Windows en Linux.

De VPN-verbinding heeft servers in Canada, Duitsland, Nederland, Singapore en de VS. Een VPN-verbinding wordt vaak gebruikt voor meer privacy tijdens het surfen of het omzeilen van geografische beperkingen.

VPN in Opera Browser activeren

Standaard staat de VPN-verbinding uit. Je kunt deze activeren door in het menu Voorkeuren te kiezen voor Privacy en beveiliging en vervolgens een vinkje te zetten bij Schakel VPN in. Naast de adresbalk zal nu een badge verschijnen met de VPN-opties en de mogelijkheid om een locatie te kiezen.

Klik/tap voor groter.

Meer privacy, geen ultieme privacy

Wanneer de VPN-verbinding is geactiveerd, maakt de browser een veilige verbinding met een van de VPN-servers. Vanaf dat moment wordt je oorspronkelijke IP-adres vervangen door een virtueel adres in het land naar keuze. Opera zegt dat iedere gebruiker recht heeft op privacy tijdens het surfen en de VPN daarom gratis en onbeperkt beschikbaar te stellen. Echter, moet je er rekening mee houden dat 100 procent anonimiteit niet gegarandeerd is. Ook werkt de VPN-verbinding alleen binnen Opera zelf en niet binnen andere OS X-applicaties.

Opera heeft ook een iOS-app met gratis VPN. Deze werkt wél binnen alle apps (dus systeemwijd) op iOS-apparaten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Opera browser nu met geïntegreerde VPN
Sluiten