Nintendo brengt Mario naar iOS

Door: Raymon Mens - 19 reacties

Nintendo gaat Mario naar iOS brengen. Tijdens het evenement waar ook de iPhone 7 onthuld werd, kondigde de Japanse game-maker een nieuwe iOS-game genaamd. Super Mario Run voor iOS aan. Het is een runner die met één hand te bedienen is.

Shigeru Miyamoto van Nintendo presenteerde de game live op het podium. Mario loopt in het spel automatisch naar rechts en spelers moeten obstakels ontwijken. Nintendo beloofde dat de game voor kerst beschikbaar is.

Super Mario Run is een compleet nieuwe game en geen port van een oud spel met de bekende loodgieter. De game ook een zogenaamde battle mode waarin twee speler het tegen elkaar op kunnen nemen. De prijs is nog niet bekend, maar Nintendo zegt dat de app geen in-app aankopen zal bevatten.

mario-ios-001
Klik/tap voor groter.

Naast de game komt ook een set met Mario iMessage Stickers naar iOS. Deze zullen tegelijk met iOS 10 beschikbaar zijn. Geïnteresseerden kunnen zich via de App Store alvast aanmelden om een seintje te krijgen wanneer  Super Mario Run voor iOS uitkomt.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  Usain

  Hahaha die chinees was compleet overbodig maar wat schattig dat hij daar stond.

 • Profielfoto
  tomc

  voor zij die niet meer kunnen wachten

 • Profielfoto
  Apple Focus

  YES!

 • Profielfoto
  Apple Focus

  Maar is die app nou gratis of betaald?

  betaald, maar zal niet meer dan 2 euro zijn verwacht ik.

 • Profielfoto
  demandiebakt

  @ icydragon68 : chinezen kunnen niks???? Niet zo goed op de hoogte van de Chinese export en expertise denk ik ? Inclusief dat geinige stukje elektronica met die appel er op!

 • Profielfoto
  Imade

  Notify link: apple.co/SUPERMARIORUN klik erop om melding te krijgen zodra hij in de app store staat.

 • Profielfoto
  Imade

  Tis een japanner he idioot. Chinezen kunnen niks

  Maar is die app nou gratis of betaald?

  Chinezen maken gigantisch veel goede producten, sterker nog… zij zijn al bezig met het testen van 8K TV en uitzenden in 8K kwaliteit.

 • Profielfoto
  computer space

  Langzaam spel. Moet je spelen net na Cannabalt of Vector….

 • Profielfoto
  Lonestar

  Nintendo en Apple worden ‘Big Buddies’ denk ik zo….;!

 • Profielfoto
  Hydræ

  Lijkt net een Sonic Runners kloon.

 • Profielfoto
  essiw

  Hahaha die chinees was compleet overbodig maar wat schattig dat hij daar stond.

  Doe je dit express of weet je helemaal niks van Nintendo?

 • Profielfoto
  essiw

  Lijkt net een Sonic Runners kloon.

  Het ziet er stukken beter uit dan sonic runner, met meer content. Het ziet er meer uit als een normaal mario spel alleen dan met het rennen automatisch ingesteld. Zolang het evenleuk of leuker is als rayman fiesta ben ik tevreden.

 • Profielfoto
  AT024

  @Usain: ben je een mongool ofzo?

 • Profielfoto
  Shmoo

  FAIL.

  Wat is eigenlijk het verschil in basis tussen Mario Run en Flappy Bird? Ik vind het gewoon een waardeloos concept wat ze hebben laten zien. Het is alleen de naam Mario – het heeft helemaal niets weg van de Mario die wij allemaal graag willen spelen maar nooit van Nintendo zullen krijgen. Hoe harder wij schreeuwen, hoe meer zij weten dat de echte Mario nooit overgezet wordt naar iOS en Apple TV.
  Het bedrijf is daar veel te trots voor.

  Bij SEGA doen ze daar gelukkig minder moeilijk over. Al heeft het ook heel erg veel trash-talk gekost voordat ze eindelijk Sonic op iOS en Apple TV uitbrachten. SEGA is normaal van het principe; als we op voorhand niet de garantie krijgen dat we er miljoenen aan kunnen verdienen dan beginnen we er niet aan. Gelukkig hebben ze het na veel kritiek toch gedaan en hebben wij nu precies hetzelfde klassieke blauwe egeltje als dat ik vroeg speelde op SEGA Mega Drive en niet Sonic 4.0 Runners Wolrd in HDR 4K stijl en een egeltje dat uit zichzelf rent en waar ik alleen maar mee hoef te springen en de rest gaat op de auto-piloot.

 • Profielfoto
  Roko

  Nadat de kassa bij Nintendo is overgelopen door het laatste Pokemon succes zullen ze nu snel weer een nieuwe kassa in stelling willen brengen. Het spel is er eentje uit een dozijn, maar er zullen genoeg kopers zijn, helemaal als ze de prijs 2,99 maken o.i.d. Naar mijn idee is dit meer een warmmakertje om straks mensen te lokken naar de nieuwe Nintendo NX

 • Profielfoto
  essiw

  @shmoo, als je dit spel vergelijkt met flappy bird dan heb je geen flauw idee wat dit spel is. Flappy bird is totaal anders. Dit spel is wss vergelijkbaar met rayman fiesta en sonic run (en nogmeer titels). Persoonlijk hoop ik dat ze het beter hebben gemaakt. Het vooraf afkraken van een spel waar je zo weinig van gezien hebt vind ik ook een beetje vreemd.

 • Profielfoto
  SvS

  Waarom niet gelijk ook een tvOS versie?

 • Profielfoto
  Jonasken

  SvS omdat dit dan zou concurreren tegen hun eigen toekomstige console, Nintendo NX

 • Profielfoto
  computer space

  Nadat de kassa bij Nintendo is overgelopen door het laatste Pokemon succes

  Valt mee, vooral bedrijf achter pokemon is grote geldschepper.