Nikon stapt in de wereld van actiecamera’s

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Momenteel domineert GoPro de markt voor actiecamera’s, maar ook Nikon wil een graantje meepikken van deze steeds groter wordende markt en heeft onder de titel KeyMission een nieuwe lijn actiecamera’s geïntroduceerd.

De Japanse fabrikant introduceert drie nieuwe actiecamera’s. De kleine KeyMission 80 voor bevestiging op het lichaam, de KeyMission 170 als klassieke actioncam en de KeyMission 360 die ook VR-content maakt.

KeyMission 80

We beginnen met de KeyMission 80, deze kost € 299 en kan direct op het lichaam gedragen worden. Hun platte ontwerp zit niet in de weg bij activiteiten. Met een waterdichtheid tot 1 meter is de camera niet geschikt om mee te duiken, maar het is een prima metgezel voor wandelen of klimmen. Foto’s worden met 12 megapixels gemaakt, video wordt in Full HD (1080p) opgenomen. Een tweede camera met een 4,9 megapixel sensor op de achterkant is speciaal voor selfies.
keymission80

KeyMission 170

De KeyMission 170 is een klassieke actioncam en gaat de concurrentie met de nieuwe GoPro Hero 5 aan. De camera kost € 399 en heeft een groothoeklens van 170 graden, is waterdicht tot 10 meter diepte en schiet foto’s met 8 megapixels 4K-video met 30fps. Wanneer gebruik gemaakt wordt van elektronische stabilisatie is de resolutie beperkt tot Full HD, dat is ook het geval bij slow motion-beelden op 120fps.

KeyMission 360

Het topmodel is de KeyMission 360. Deze legt met twee lenzen VR-video in 4k-resolutie met 25fps. Panoramische foto’s worden met 24 megapixels vastgelegd. Bovendien is de camera zonder behuizing waterdicht tot 30 meter en heeft een geharde behuizing. Wie zijn vakantie met de KeyMission 360 vastlegt en genoeg VR-brillen op voorraad heeft, kan vrienden en familieleden op een extravagante dia-avond trakteren.

Alle camera’s ondersteunen Bluetooth 4.0 en zijn met de SnapBrigde-app te bedienen. Deze dient ook om foto’s en video’s over te dragen.
nikon_action_camera_keymission_360_viewing_immersive_playback--original

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  ? actie!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik krijg al last van m’n hoogtevrees als ik die bergbeklimmers zie:) Ik blijf liever op de gewone (smalle) paadjes. Die cams van Nikon zijn alledrie wel erg cool. Een beetje prijzig, maar je mag dan ook de (prima) Nikon kwaliteit verwachten. Van de laatste camera staat het belangrijkste niet in het artikel vermeld: dat hij kan fotograferen met 360 graden, dus rondom. Hoe dat gaat begrijp ik niet helemaal. En ik zou wel ’s willen weten of het beeld dan niet erg vertekend. Leuke camera’s allemaal.

  Zelf heb ik voor het ‘betere’ werk een Nikon 7200 DSRL camera. 24 echte Megapixels en heel veel mogelijkheden, o.a. ook een eigen ingebouwde wifi om de foto makkelijk over te zetten. Met magnesium frame in de body, dus gigasterk.

  Gewone alledaagse foto’s maak ik lekker met m’n iPhone 6 Plus en – als Apple een keer levert…- binnenkort met een 7 Plus!

 • Profielfoto
  Melle

  Nikon D750 hier. Zalige machine.

 • Profielfoto
  MacDave

  GoPro 5 net gelanceerd, waterdicht tot 10m, voicecontrol en GPS. Nikon heeft nog werk

 • Profielfoto
  maconly

  De conventionele camera bouwers gaan niet met de techniek mee , afstand gedaan van mn canon 6d en gebruik nu een 7plus.

  Natuurlijk kom ik tekort maar mn iphone doet het denkwerk supersnel voor me waar ik bij mn Canon altijd veel tijd nodig had .