Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 september 2016

Nieuwe KPN-bundels als eerste zonder roamingkosten

De zomer is bijna voorbij en KPN heeft nieuws over roamingkosten. De provider komt met nieuwe abonnementen waarbij minuten, sms’jes en MB’s in de gehele EU zijn te gebruiken. De nieuwe abonnementen zijn vanaf 26 september verkrijgbaar.

Gebruikers van het Zorgeloos-abonnement kunnen 60 dagen per jaar roamen uit eigen bundel. Klanten met een oud Zorgeloos-abonnement, kunnen voor 5 euro extra per maand ook in de EU roamen.

Kleiner aanbod abonnementen

Naast de introductie van het nieuwe Zorgeloos-abonnement met roaming binnen de EU, verkleint KPN het aantal abonnementsvormen. De Vootal Internet-abonnementen komen te vervallen. Vanaf 26 september kunnen klanten kiezen voor Budget, Basis of Zorgeloos. Een toestel moet apart aangeschaft worden en klanten kunnen deze per maand afbetalen.


Afschaffen roaming

Met de nieuwe abonnementen loopt KPN alvast voorop op het compleet afschaffen van de roamingkosten. Vanaf 1 mei 2017 mogen providers geen toeslag meer rekenen voor het gebruik van een telefoon binnen de EU. De tarieven in het thuisland gaan dan gelden en de gebruikte minuten/MB gaan van de bestaande binnenlandse bundel af. Daarbij kunnen providers wel een fair use policy implementeren. KPN kiest voor maximaal 60 dagen per jaar roaming uit eigen bundel.

Reageer op artikel:
Nieuwe KPN-bundels als eerste zonder roamingkosten
Sluiten