iWork krijgt functies voor real-time samenwerken

Door: Raymon Mens - 11 reacties

Apple gaat iWork een grote update geven en real-time samenwerken toevoegen aan de apps Keynote, Pages en Numbers. Dit werkt cross-platform tussen iOS, macOS en het web. Zo kunnen ook Windows- en Android-gebruikers meedoen.

Om samen te werken is een Apple ID nodig. Gebruikers kunnen deelnemers uitnodigen en iedere deelnemer krijgt zijn eigen kleur. Het is nog onduidelijk wanneer de nieuwe functie beschikbaar is.
iwork-samenwerken-001

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Usain

  Tja.. Moet nog maar eens een groep vinden waar iedereen op een Mac werkt.

 • Profielfoto
  Apple Focus

  Tja.. Moet nog maar eens een groep vinden waar iedereen op een Mac werkt.

  Pages kan ook worden gebruikt door Windows gebruikers, neem aan dat het met Keynote hetzelfde principe is.

 • Profielfoto
  Needler

  Tja.. Moet nog maar eens een groep vinden waar iedereen op een Mac werkt.

  \
  Wat een kut leven heb je. Al die Windows en Android machines om je heen.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  macOS kun je in VMWare draaien dus allicht dat men daarmee kan werken op Windows. Da’s flauw, maar via de browser zou het moeten werken.

  Volgens mij doe je iWorks-samenwerking alleen maar maar als de overgrote meerderheid op de Mac zit en een enkeling op Windows. Ook moet je wel echt zeer gehecht zijn aan iWorks en geen verbintenis met bedrijven hebben die op MS Office zitten.

  Ik vind het goed bedoeld van Apple, maar iWorks is zakelijk gezien volkomen oninteressant. Met die paar updates eens in de zoveel jaar ga je de oorlog ook niet winnen. Ze voldoen nog maar net aan hun eigen richtlijnen bij het opruimen van de AppStore dat vandaag begint, anders hadden ze iWorks eruit moeten gooien.

  Maar toch vriendelijk, weer eens een update… dat dan weer wel.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Gebruiken mensen hier op OMT nog iWork voor serieus werk? KarelWillem’s gebruik telt niet, da’s voor spek en bonen.

  Ik open ook wel eens een Word of Excel-documentje dat ik van iemand krijg toegestuurd in deze apps omdat ik geen Office op mijn computer heb staan maar om nu te zeggen dat ik zo’n app zou openen om zelf iets te maken, nee.

 • Profielfoto
  Chuck Sterk

  Gebruiken mensen hier op OMT nog iWork voor serieus werk?

  Ja, altijd.

 • Profielfoto
  essiw

  Gebruiken mensen hier op OMT nog iWork voor serieus werk? KarelWillem’s gebruik telt niet, da’s voor spek en bonen.

  Ik open ook wel eens een Word of Excel-documentje dat ik van iemand krijg toegestuurd in deze apps omdat ik geen Office op mijn computer heb staan maar om nu te zeggen dat ik zo’n app zou openen om zelf iets te maken, nee.

  Jup, ik gebruik alle drie de applicaties voor serieus werk. Artikelen schrijven, presentaties maken en financieen bijhouden. Zonder dat ik elke keer het programma moet vervloeken omdat het dingen doet die ik niet wil dat het doet zoals ik dat heb bij de office programma’s…

 • Profielfoto
  Shmoo

  Oké, maar jullie werken dan wel heel erg solo. Eén Mac, iPad, iPhone en verder bijan nooit een bestandje delen of samenwerken met iemand anders.

  Ik heb ook het idee dat het hele Office gebeuren een beetje zijn beste tijd gehad heeft. Er zijn zoveel geweldige diensten beschikbaar tegenwoordig die vaak heel erg goed inspelen of specifieke behoeftes van mensen.
  Daarmee bedoel ik, mensen die een Office of Excel programma gebruiken maken vaak maar gebruik van 20% van alle opties die zo’n programma bezit. De overige 80% is dan overkil – het zit verder niet in de weg maar als je naar prestaties van de programma’s kijkt is dat vaak wel de reden waarom men een nieuwe computer nodig heeft. En nu doel ik even op Adobe. In de achtergrond draait altijd een hoop rommelsoftware om updates bij te houden en weet ik veel wat voor kermis. Waarom zou je dat willen als je maar 20% van alle Photoshop features gebruikt. Het doel zou dan moeten zijn om een programma te vinden dat lean en mean is dat 35% van Photoshop bevat. Dan heb je denk ik toch de meest ideale oplossing.

  Zo zijn er voor elke doelgroep een hoop apps. Al die ToDo apps, mensen worden er gek mee gemaakt omdat ze denken dat ze allemaal hetzelfde doen maar eigenlijk zou je eens moeten gaan uitzoeken wat ze allemaal doen en hoe jij dit kunt inzetten. Vaak hebben maken niet eens in de gaten dat het gewoon agenda’s zijn die je kunt automatiseren.

  Het is echt zo mooi om in deze tijd te leven waar al dit soort software tot stand komt dat precies doet wat het moet doen en vooral niet meer de doelgroep “everybody” heeft.

  Ik vind het echt geweldig als je producten als Todoist, Dropbox, 1Password, IFTTT, iA Writer en Slack ziet opduiken en mensen er zo vrolijk van worden omdat het past als een op maat gemaakt jasje.
  Je hebt vaak het idee dat de developers echt naar je feedback luisteren.

 • Profielfoto
  fredmatrack

  Gebruikte! iWork 09 was zo slecht nog niet: Pages bood heel wat functies die veel makkelijker werkten dan in MS Word. Ook Keynote vond (vind) ik in gebruik nog steeds fijner dan Powerpoint.
  Alleen… bij de nieuwe versie (via de App Store) zijn heel wat functies verdwenen. In Pages mis ik bv. het koppelen van tekstvakken heel erg. Als die functies ooit terugkomen, ben ik terug een trouwe iWork gebruiker. Nu moet ik al snel naar andere alternatieven als Word of inDesign grijpen.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  iWork software werkt best lekker maar in een business omgeving werkt het niet. Teveel gezeur met openen en uitwisselen van bestanden. Waarom kan Apple niet zorgen voor een werkbare compatibiliteit, de missende functionaliteit (draaitabellen b.v.) inbouwen en een cross platform software aanbieden zodat het een waardige vervanger van Office wordt. Zo schiet het niet op.
  Ik werk overigens graag met iWork als ik niet in een business omgeving zit. Ben echt geen Office fan maar verwacht meer van Apple dan ze nu bieden.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Ik wil iWeb terug!!!