Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 23 september 2016

iPhone 7: stereo speakers knagen aan accu

De iPhone 7 is de eerste iPhone die met twee speakers wordt geleverd. Naast een speaker aan de onderkant, zit er bij het bovenste deel dat je tegen je oor houdt ook een speaker. Dat zorgt voor betere en luidere audio, maar is niet zonder nadelen.

Diverse gebruikers merken dat het afspelen van muziek met de stereo speakers ongeveer 10 procent accu per uur kost. De iPhone komt niet in de buurt van de 40 uur audio afspelen die Apple op zijn site claimt.

Draadloos vs. speakers

Wat blijkt? Apple is zich ook bewust van het feit dat de nieuwe speakers aan de accu knabbelen en meldt op zijn website alleen de accuduur tijdens het draadloos afspelen van audio (via Bluetooth). Nergens wordt melding van de accuduur bij actief gebruik van de speakers gemaakt.

Let op de vermelding ‘draadloos’ bij de iPhone 7 (Plus) – Klik/tap voor groter.

Speakers hebben altijd invloed

Het gebruik van interne speakers heeft altijd invloed op de accuduur, ook bij oudere iPhones. Het toestel moet immers een versterker actief houden. Ontwikkelaar Marco Arment (Overcast) heef de accuduur tijdens het gebruik van zijn app met verschillende audio-uitvoeropties gemeten. Onderstaand het aantal uren voordat de accu leeg was. De resultaten zijn van een iPhone 6. Een iPhone 7 houdt het waarschijnlijk minder lang uit door de twee speakers en twee versterkers die stroom vragen.

Afbeelding: Marco Arment – Klik/tap voor groter.

Al met al geen enorme verrassing, maar wel iets om rekening mee te houden bij het gebruik van je iPhone.

Reageer op artikel:
iPhone 7: stereo speakers knagen aan accu
Sluiten