iPhone 7 met Apple Pencil-ondersteuning?

Door: Raymon Mens - 6 reacties

De grootste vernieuwingen aan de iPhone 7 (dubbele camera, waterdicht) zijn wel bekend, maar de nieuwe smartphone zou met Apple Pencil-ondersteuning verassend uit de hoek kunnen komen. Momenteel werkt de Apple Pencil alleen met de iPad Pro.

Het gerucht wordt aangewakkerd door het Amerikaanse Mashable, dat in iMessage en een uitspraak van Tim Cook hints heeft gevonden naar Apple Pencil-ondersteuning in de iPhone 7.

iMessage demo

Allereerst valt een demonstratie van iMessage in iOS 10, die Apple tijdens WWDC 2016 gaf, op. Een van de nieuwe functies is de mogelijkheid om op het scherm te tekenen en de tekening te versturen. Het woord ‘dope’ werd tijdens de duidelijk geautomatiseerde demo wel erg strak en snel getekend.

Nu heeft Snapchat ons geleerd om met een vinger op schermen tekenen, maar werd hier op de achtergrond wellicht een Apple Pencil gebruikt?

dope-001
Klik/tap voor groter.

Verspreking Tim Cook

De tweede aanwijzing is een verspreking van Tim Cook tijdens een interview met het Indiase NDTV. De Apple-CEO zei daar dat er hele mooie dingen op de iPad en iPhone worden gemaakt met de Apple Pencil en dat Steve Jobs dat geweldig zou vinden.

Het is allemaal geen onomstotelijk bewijs, maar best een realistische mogelijkheid. Vanavond vanaf 19u weten we het, dan presenteert Apple de iPhone 7.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  Whaha. Goeie (last minute addition) move om De galaxy note 7 met batterij terugroep gate een hak te zetten… als dit waarheid blijkt.

 • Profielfoto
  Zakske

  Goeie (last minute addition) move om De galaxy note 7 met batterij terugroep gate een hak te zetten…

  Een dergelijke functie kan nooit “last minute” zijn toegevoegd, daar gaan maanden werk aan vooraf. Als het echt is ben ik wel benieuwd waar je die pen moet laten…

 • Profielfoto
  tomc

  Mooi dan kan ik straks pingpongen met mijn iPhone wanneer de pencil aan het opladen is

 • Profielfoto
  Metten

  Het is natuurlijk helemaal niet ondenkbaar dat ze de techniek voor de Pencil ook in het scherm van de iPhone 7 (plus) inbouwen. Er gaan ook nog steeds geruchten dat er twee 5,5″ modellen uit gaan komen: een Plus met enkele camera en een ‘Pro’ met dubbele camera. Het is zeker te veronderstellen dat in dat geval alleen de ‘iPhone Pro’ gaat beschikken over ondersteuning voor de Pencil. Het zou overigens wel zinniger zijn als er dan een compactere uitvoering van de Pencil uit gaat komen, dat ding is toch wel wat groot voor gebruik met een iPhone.

  Het lijkt me verder zéér onwaarschijnlijk dat dit een reactie is op de ploffende batterijen van de Note 7: dat is pas enkele weken bekend en dit is niet iets wat ze ‘last minute’ toe kunnen voegen.

 • Profielfoto
  AddVariety

  @knekkie: Dat valt wel mee hoor. Mensen zullen echt niet ineens een iPhone 7 Plus (Pro?) gaan kopen als ze hun Galaxy Note 7 voor een terugroepactie hebben moeten terugsturen. Lekker wachten op je gefixte Note 7 of misschien een S7 Edge anders.

  Overigens heeft Tim Cook wel een punt (pun intended) met de stylus vs. pencil. De pencil is namelijk actief gevoed en mede daardoor kan hij met het scherm en de iPad zelf communiceren, waardoor je een accurate palm rejection krijgt en het is tevens mogelijk om de pencil te kantelen voor dat typische potlood effect.

  Het zal alleen echt voor tekenaars en wellicht 3D ontwerpers iets toevoegen, niets voor de eenvoudige krabbelaars en notitie makers, maar toch goed om in het achterhoofd te houden. Nadeel is echter wel dat hij daardoor verschrikkelijk duur is.

  Andersom bekeken: ik ben aan het kijken naar een iPad Pro 9,7″ (heb nu een Air) en zou de Pencil waarschijnlijk niet kopen, maar als ik een iPhone zou hebben met die support, wordt het misschien toch interessant. Ben alleen benieuwd hoe ze dan omgaan met het gepaird zijn met meerdere apparaten.

 • Profielfoto
  AddVariety

  @ Metten: Ik hoop van harte dat er niet een iPhone 7, 7 Plus én 7 Pro gaan komen. Ik ben Apple liefhebber, maar dan weet je ook gelijk dat de iPhone 7 Pro gewoon € 100 meer gaat kosten dan de 6 Plus, 6s Plus en (waarschijnlijk) 7 Plus bij launch.

  Daarnaast vind ik persoonlijk ook niet als het om de Pencil support en camera gaat dat het een apart iPhone model waard is. Dat zou dan echt geldklopperij zijn.