iPhone 7: Apple werkt aan fix voor haperende EarPods en vliegtuigmodus

Door: Raymon Mens - 4 reacties

In de categorie kinderziektes zijn er twee iPhone 7-bugs die voor ergernissen zorgen. Allereerst reageert de afstandsbediening van de Lightning-oordopjes soms niet en daarnaast hebben sommige iPhone 7-modellen moeite om uit vliegtuigmodus te komen.

Het probleem met vliegtuigmodus doet zich bij sommige iPhone 7-modellen voor, de slecht reagerende afstandsbediening van Lightning-oordopjes is bij alle iPhones merkbaar. Apple zal dit oplossen met een iOS-update.

EarPodsĀ in sluimerstand

Er zijn klachten over deĀ afstandsbediening van de Lightning EarPods, deze stopt naar verloop van tijd met werken. HetĀ komt specifiek voor wanneer de iPhone vergrendeld is en de muziek op de achtergrond speelt.Ā Na 5 minuten wordt er een soort sluimerstand geactiveerd waardoor het volume wijzingen of op pauze drukken niet meer mogelijk is. De bediening werkt alleen weer na opnieuw inpluggen. Apple zegtĀ tegen BusinessInsider op de hoogte te zijn en aan een oplossing te werken.
earpods-remote-16x9

Vliegtuigmodus zonder terugkeer

Tot slot hebben sommige iPhone 7-excemplaren moeite om uit vliegtuigmodus te komen. Het gaat vermoedelijk om een probleem met de drivers voor het 4G-modem van Intel (dat voor het eerst in de iPhone zit). Na het in- en uitschakelen van vliegtuigmodus kan de iPhone niet meer met het mobiele netwerk verbinden en is een reboot of het opnieuw plaatsen van de simkaart de enige oplossing. Volgens MacRumors is Apple op de hoogte en wordt het probleem onderzocht.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Dydefox

  Ach ja joh, kan gebeuren……verdorie Apple! Je zou toch denken dat de kwaliteitscontrole nu wel op orde zou zijn.

 • Profielfoto
  Q-collective

  @Dydefox Ja, want kwaliteitscontrole is altijd 100%:roll:

  Kijkend naar het aantal “problemen” is de iOS 10 upgrade een van de meer soepele uit de geschiedenis. En voor de problemen die er zijn? Als je er een ervaart en het is niet op te lossen met een schoon herstel, is er altijd nog AppleCare die het desnoods kan escaleren naar Apple’s headquarters.

 • Profielfoto
  Hyrax

  ‘excemplaren’

  ;-)

 • Profielfoto
  Dutch_Lux

  Mijn eerste reactie: welkom in de klauwen van de draadloze mythe. Zodra je er aan geproeft hebt wil je niet meer terug maar erger je kapot aan alle haperingen die in je muziek zitten.

  @ Dydefox, volkomen eens met je opmerking. Slecht dat hier een bug in zit. Wanneer je zo een revolutionaire change doorvoert….dan moet dat gewoon flawless werken…altijd! Kwestie van tijdsdruk om toch maar iets revolutionairs te presenteren.
  Ze vergeten alleen dat je een godsvermogen betaald voor het product en dat dan de verwachtingen, terecht, navenant zijn.