Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 september 2016
Leestijd: 1 minuut

iPhone 7: Apple werkt aan fix voor haperende EarPods en vliegtuigmodus

In de categorie kinderziektes zijn er twee iPhone 7-bugs die voor ergernissen zorgen. Allereerst reageert de afstandsbediening van de Lightning-oordopjes soms niet en daarnaast hebben sommige iPhone 7-modellen moeite om uit vliegtuigmodus te komen.

Het probleem met vliegtuigmodus doet zich bij sommige iPhone 7-modellen voor, de slecht reagerende afstandsbediening van Lightning-oordopjes is bij alle iPhones merkbaar. Apple zal dit oplossen met een iOS-update.

EarPods in sluimerstand

Er zijn klachten over de afstandsbediening van de Lightning EarPods, deze stopt naar verloop van tijd met werken. Het komt specifiek voor wanneer de iPhone vergrendeld is en de muziek op de achtergrond speelt. Na 5 minuten wordt er een soort sluimerstand geactiveerd waardoor het volume wijzingen of op pauze drukken niet meer mogelijk is. De bediening werkt alleen weer na opnieuw inpluggen. Apple zegt tegen BusinessInsider op de hoogte te zijn en aan een oplossing te werken.

Vliegtuigmodus zonder terugkeer

Tot slot hebben sommige iPhone 7-excemplaren moeite om uit vliegtuigmodus te komen. Het gaat vermoedelijk om een probleem met de drivers voor het 4G-modem van Intel (dat voor het eerst in de iPhone zit). Na het in- en uitschakelen van vliegtuigmodus kan de iPhone niet meer met het mobiele netwerk verbinden en is een reboot of het opnieuw plaatsen van de simkaart de enige oplossing. Volgens MacRumors is Apple op de hoogte en wordt het probleem onderzocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone 7: Apple werkt aan fix voor haperende EarPods en vliegtuigmodus
Sluiten