iPhone 7: accu beter gevuld, nieuw record in benchmarks

Door: Raymon Mens - 12 reacties

Terwijl de iPhone 7 op weg is naar de eerste kopers, zijn de eerste specificaties en benchmarks van Apple’s nieuwste toestel beschikbaar. Apple beloofde een flink verbeterde accuduur en snelheid. Dat lijkt de nieuwe iPhone geheel waar te maken.

Uit de eerste benchmarks die bij Geekbench zijn verschenen, blijkt dat de A10 Fusion de verwachtingen overtreft. De accucapaciteit groeit daarnaast, mogelijk door het weghalen van de minijack.

Accucapaciteit stijgt weer

Vorig jaar gebeurde er iets vreemds met de accucapaciteit van de iPhone. Deze werd verlaagd in plaats van verhoogd, waarschijnlijk om ruimte te maken voor het 3D Touch-scherm van de iPhone 6s. De iPhone 7 heeft echter een significant grotere accu, blijkt uit cijfers die de Chinese telecomwaakhond TENAA heeft gepubliceerd.

 • iPhone 6: 1810mAh / iPhone 6 Plus: 2915mAh
 • iPhone 6s: 1715mAh / iPhone 6s Plus: 2750mAh
 • iPhone 7: 1960 mAh / iPhone 7 Plus: 2900 mAh

A10 Fusion: sneller en zuiniger

Met de A10 Fusion-chip van de iPhone 7 gaat Apple voor het eerst naar 4 cores. Twee cores zijn gericht op snelheid, terwijl de andere cores energiezuinig en minder krachtig zijn. Wanneer de snelle cores niet nodig zijn, doen de zuinige cores het werk. Maar hoe? Apple claimt een speed boost van 40 procent, maar dat blijkt uit eerste benchmarks meer te zijn. De iPhone 7 is sneller dan de iPad Pro. Dit zijn Geekbench-scores:

 • iPhone 6s: 2377 (single core) / 4001 (dual core)
 • iPhone 7: 3428 (single core) / 5586 (dual core)
 • iPad Pro 12,9-inch: 3011 (single core) / 4886 (dual core)

a10-chip-16x9

In de praktijk: 2 uur extra accuduur

Natuurlijk zeggen deze ruwe cijfers niet alles. Volgens Apple gaat de accu van de iPhone 7 gemiddeld twee uur langer mee dan die van de iPhone 6s en de iPhone 7 Plus een uur langer dan de iPhone 6s Plus. Of dat ook echt zo is, gaan we testen in onze review die later verschijnt. Vooralsnog zijn de cijfers veelbelovend.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Deze iPhone ligt ook beter in de hand, door een bepaalde handgrip-technologie dat aan de zijkanten in het aluminium verwerkt zit. Het is een gepatenteerde technologie van Apple dat wanneer het aluminium iets warmer wordt de moleculen verbinding zoeken met je hand. Super ingewikkeld allemaal maar wel heel slim.

 • Profielfoto
  Lonestar

  Wauw….

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  @Shmoo, WTF??
  Gedroogde padenstoelen gegeten of heb ik iets gemist:shock:

 • Profielfoto
  Whintants

  @Pivni Pes, Shmoo is gewoon iemand die graag aandacht wil!

 • Profielfoto
  html-junky

  Dual core betekend toch 2 cores? Waar staat er in het bericht ergens dat er vier cores in zit? terwijl het overzicht weer over dual core begint

 • Profielfoto
  Shmoo

  Volgens mij heeft dat te maken met het Fusion gedeelte. Dat zijn dacht ik twee extra cores die op de achtergrond eenvoudige dingen doen op een lager en zuiniger niveau. Zoals je notificaties beheren, daar hoeft de normale core niet voor wakker te worden, dat kan het Fusion gedeelte overnemen.

  Zoiets was het volgens mij.

 • Profielfoto
  Victor96

  Dual core betekend toch 2 cores? Waar staat er in het bericht ergens dat er vier cores in zit? terwijl het overzicht weer over dual core begint

  “Twee cores zijn gericht op snelheid, terwijl de andere cores energiezuinig en minder krachtig zijn. Wanneer de snelle cores niet nodig zijn, doen de zuinige cores het werk.”

 • Profielfoto
  Shmoo

  Klopt maar officieel is het natuurlijk geen Quad Core iPhone omdat er gewoon twee cores inzitten (Dual Core) want die andere twee zijn geen volwassen jongens maar een soort stagiaires in je telefoon.

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Het is gewoon een door Apple bedachte marketingterm voor de big.LITTLE technologie die ARM al jaren op de markt heeft.

  Het is echt niets nieuws, maar wel nieuw voor in de iPhone. Jammer genoeg wordt het nog niet heel breed toegepast, het is pas echt de afgelopen twee jaar zo’n beetje dat big.LITTLE in mainstream SOCs wordt geïmplementeerd.

 • Profielfoto
  Pokerface

  iPhone 1 mm dikker maken, zodat die lens niet meer zo onhandig uitsteekt en je kan er een twee keer zo grote batterij in kwijt.

 • Profielfoto
  Spinozo

  Is die batterij in de 7 maar 1 mm dik?

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  @Whintants, Sinds 8 september ben je lid en daar kan je nu al een oordeel over geven?