iOS 10: snel routes plannen vanuit multitasking-weergave

Door: Raymon Mens - 2 reacties

Een kleine maar fijne verbetering in iOS 10 die het benoemen waard is. Wanneer je een adres kopieert en naar de multitasking-weergave schakelt (dubbelklik op de home-knop) krijgt je de mogelijkheid om direct een route naar het adres op het klembord te starten.

iOS suggereert automatisch een app om te navigeren. Dit is altijd je meest recent gebruikte vervoers-app. Denk aan Apple’s eigen Kaarten of Google Maps, maar ook Uber werkt.

route-001
Klik/tap voor groter.

Deze kleine functie voorkomt eindeloos kopiëren en plakken. Let wel op dat handoff hogere prioriteit heeft dan deze functie. Heb je op een Mac of iPad een toepassing open staan die handoff ondersteunt, dan wordt deze onderaan het multitasking-overzicht weergeven.