Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 september 2016

iOS 10: klachten over drastische afname accuduur

iOS 10 en watchOS 3 bevatten voor sommige gebruikers een onaangename verrassing: de accuduur van hun iPhone en Apple Watch is drastisch afgenomen. De Apple Watch haalt na de update net een halve dag, terwijl het bij de iPhone nog erger is.

Diverse lezers laten via e-mail en Twitter weten dit probleem te ervaren en ook op Apple’s eigen fora (1, 23, 4) wordt geklaagd over het probleem. De oorzaak is vooralsnog onduidelijk.

Tijdelijke afname niet ongebruikelijk

Na installatie van een nieuwe iOS-versie is een tijdelijk slechtere accuduur niet ongebruikelijk. Het besturingssysteem moet op de achtergrond allerlei aanpassingen doen zoals het opnieuw indexeren van bestanden en databases bijwerken. Dit trekt een zware wissel op de accu, maar zou na enkele dagen voorbij moeten zijn.

Bijna een week na de release van iOS 10 en watchOS 3 zijn er nu toch voldoende aanwijzingen om aan te nemen dat het om een echt probleem gaat dat een aantal gebruikers treft. Geldt dit voor jou ook? Aarzel dan niet om dit te melden in de reacties (of ons te mailen) met daarbij welk apparaat je hebt.

Fabrieksinstellingen, het proberen waard

Omdat de oorzaak van de problemen niet direct duidelijk is, blijft het moeilijk een oplossing te vinden. Het herstellen van de fabrieksinstellingen is vaak effectief tegen omgevallen bitjes of andere conflicten die de accu laten leeglopen. Na herstel dient een iCloud-backup teruggezet te worden. Apple heeft uitgebreide instructies over hoe je dit aanpakt met iTunes op een Mac of PC.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 10: klachten over drastische afname accuduur
Sluiten