iOS 10: iMessage App Store opent met Mario, Star Wars, het weer en meer

Door: Raymon Mens - 13 reacties

Enkele uren voor de lancering van iOS 10 om 19:00 uur vanavond, heeft Apple zijn App Store voor iMessage geopend. Er zijn een heleboel sticker packs en kleine apps met simpele functionaliteit voor gebruik binnen de berichten-app beschikbaar.

De iMessage App Store is te vinden door in een berichten-venster op het App Store-icoon te klikken. Apple levert standaard enkele stickers mee, maar er zijn ook spelletjes en praktische apps zoals een vertaler en weer-app.

imessage-app-store-001
De iMessage App Store bevindt zich in de berichten-app van iOS 10 (Klik/tap voor groter)

Stickers: Disney en Nintendo voorop

Nintendo maakt zijn entree met een Mario Sticker Pack (gratis), maar ook Disney doet mee met Mickey and Friends (1,99 €) en Star Wars (1,99 €). De Angry Birds zijn er ook als sticker-app (gratis), evenals de personages uit Crossy Road (gratis). Liever iets nostalgisch? Bekijk dan Pac Man (gratis). Stickers worden bij alle iOS 10-gebruikers weergeven, ongeacht of zij de app geĂŻnstalleerd hebben. Het is vaak ook mogelijk om elementen over bestaande foto’s te plaatsen.

stickers-nintendo-disney-001
Klik/tap voor groter.

Praktische apps

De categorie praktische apps is er een app van Weather Channel (gratis) om weerberichten te sturen. Citymapper (gratis) helpt je om je locatie snel te sturen en samen OV-routes te bekijken. Verder tovert iTranslate real-time vertalingen in beeld en met IMDB stuur je alles over films en series. Als je een van deze apps al hebt, verschijnen ze tussen de iMessage-apps. Voor in groepschats zijn apps als I’m in – event planner en een Poll voor iMessage.

productief-imessage
Klik/tap voor groter.
 • iOS 10 is dinsdag 13 september vanaf 19:00 uur te downloaden. Bekijk meer nieuwe functies in onze rubriek Nieuw in iOS 10.

 

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Ik zie de potentie wel. Maar van de ‘groeps’-apps vraag ik me af of ze gebruikt worden. Wie heeft nu Apple Only vrienden?

 • Profielfoto
  SvS

  Ik ben bang dat het in NL niet aanslaat, heel jammer, maar hier zie je in groepsapps overwegend Android gebruikers (budgettair gezien heel logisch)
  Vraag, als ik het in iOS10 gebruik, en ontvanger ontvangt bericht op zijn/haar Mac, wordt het ook juist weergegeven?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik ben bang dat het in NL niet aanslaat, heel jammer

  .
  Voor wat betreft de ‘Stickers’: Alsof we al niet genoeg onzinnige emoticons voor ons mik krijgen in 23 verschillende apps.

  Voor wat betreft de apps: daar kan nuttige functionaliteit in zitten. Maar ik denk niet dat dit een grote vlucht gaat nemen.

 • Profielfoto
  Melle

  Ik heb toch een hele hoop groepsberichten… Werk – familie en groot Deen vrienden zitten dan ook op Apple en iOS. Maar whatsapp blijft wel onmisbaar, want niks e goede vrienden zitten er wel aantal niet Apple mensen en daar dis whatsapp enige uitweg.

  iMessage voor Android enzo, dat zou nog eens iets zijn!!!

 • Profielfoto
  4GTL

  tja je kan niet verwachten dat al je contacten een iPhone gaan gebruiken. Ik verwacht zelfs van mezelf niet dat ik met mijn volgende telefoon trouw blijf aan iPhone, dat hangt er puur vanaf welke telefoon op dat moment voor mij persoonlijk het interessantste is.

  Maar om ff op de inhoud van het artikel terug te komen… In 1969 waren we in staat om mensen op de maan te laten landen en veilig te laten terugkeren, en dat via een computergestuurd ruimteschip.

  In 2016 kunnen we Mickey Mouse stickers verzenden…

 • Profielfoto
  Shmoo

  Als je dit gebruikt als volwassenen heb je serieus een probleem en moet je twee keer per week met iemand professioneel gaan praten. Kijken waar het allemaal vandaan komt, mogelijk heeft je moeder of de juffrouw je nooit een stickertje op je hand geplakt toen je iets goeds deed.

 • Profielfoto
  SvS

  Maar om ff op de inhoud van het artikel terug te komen… In 1969 waren we in staat om mensen op de maan te laten landen en veilig te laten terugkeren, en dat via een computergestuurd ruimteschip.

  In 2016 kunnen we Mickey Mouse stickers verzenden…

  Hahaha mijn dag is gemaakt … toppertje van de dag!(y):lol:

  PS Telegram biedt al veel langer optie om stickers te sturen en tekstballonnen te aanpassen nadat het verstuurd is. Een android versie van iMessage zou wel mooi zijn, maar wat KW ook al bedacht, het gaat inderdaad geen grote vlucht nemen, jammer genoeg.

 • Profielfoto
  Franky Mac

  @melle, zelfs al zou er een Android versie zijn, dan vrees ik dat mijn familie en kennissen niet overstappen.

 • Profielfoto
  Whintants

  @Karel Willem, het zal je verbazen maar er zijn mensen die het wel gebruiken. Ik zou je willen aanraden om eens te kijken naar WeChat bijvoorbeeld, een fantastische app die zelfs na deze update van iOS 10 beter is dan iMessage, WhatsApp en alle andere chatapps. Daar kunnen we hier nog wat van leren, in China zijn ze de tijd al ver vooruit en leven we hier qua mogelijkheden van onze mobiele powerhouses nog in de middeleeuwen.

  Dat Apple die stickers nu eindelijk heeft toegevoegd wil zeggen dat ze goed naar WeChat hebben gekeken. Iedereen in China gebruikt het, jong en oud en guess what, als mensen geen stickers willen gebruiken dan doen ze dat niet. Dit wil dus zeggen dat je waarschijnlijk gewoon oud wordt en niet meer met je tijd mee wil gaan.

 • Profielfoto
  Sven De Mey

  Stickers in FB Messenger zijn allemaal gratis. Ben niet van plan om € 1.99 uit te geven aan wat stickers in iMessage. Goed gek!
  Ik durf er op wedden dat die prijs heel snel zal verlagen tot € 0…

 • Profielfoto
  Shmoo

  Maar daar heeft Apple al lang wat op gevonden… Betalen via je provider. Daar is dit ideaal voor en dat is de volgende stap. Druk op betalen en aan het eind van de maand zie je op Vodafone op je factuur + 2,- staan voor stickers …

 • Profielfoto
  THX-1138

  Betreft de Special Effects in iMessage: Bij mij klapt er helemaal geen menu-tje uit de Verzend-knop als ik ‘m langer ingedrukt hou (iPhone 6, geen Force Touch dus) Meer mensen last van?

 • Profielfoto
  SvS

  Ja, in Telegram zijn de stickers ook allemaal gratis. WHY Apple, je verdient al goud aan verkopen van iOS apparaten! Nou, ik koop geen enkel stickers, ik vond aanbod gratis stickers behoorlijk tegenvallen.

  PS Hoe krijg je die ballonnen en vuurwerk over het hele scherm? (hier 5s)