iOS 10: deze 12 apps integreren Siri

Door: Raymon Mens - 9 reacties

iOS 10 zit vol grote en kleine nieuwigheden, we hebben er al een boel uitgelicht. Er is echter een punt waar Apple de aandacht op wil richten, namelijk het openstellen van Siri voor apps van derden zodat de assistent nog nuttiger in het dagelijks leven wordt.

De eerste apps met Siri-integratie staan in de startblokken en Apple heeft screenshots van onder andere WhatsApp, Skype, LinkedIn, Pinterest en Uber in combinatie met Siri vrijgegeven.

WhatsApp, LinkedIn, Slack

Siri kan in iOS 10 direct berichten versturen via WhatsApp of LinkedIn. In plaats van de complete interface, toont Siri een kaart met je bericht. Slack haakt ook maar, maar daar zijn (nog) geen screenshots van.

Siri-whatsapp-linkedin-001
Klik/tap voor groter.

Pinterest

Niet alle apps tonen content op Siri-kaarten. Siri stuurt je na een zoekopdracht op Pinterest bijvoorbeeld meteen naar de app toe en opent daar het zoekscherm met resultaten.

siri-pinterest-001
Klik/tap voor groter.

Uber en Lyft

Taxidiensten als Uber en Lyft komen ook met Siri-integratie. Siri toont na het noemen van een locatie direct de beschikbare chauffeurs, de geschatte aankomsttijd en het tarief. Als Siri je thuisadres weet, kun je simpelweg zeggen “breng me naar huis in een UberX”. Het noemen van een contactpersonen werkt ook, mits deze met adres in je adressenboek staat.

siri-uber-001
Klik/tap voor groter.

Skype en Cisco Spark

Naast het sturen van een bericht, kunnen contactpersonen ook via VOIP-diensten gebeld worden. Zowel Skype als Cisco Spark (zakelijke communicatie) krijgen Siri-ondersteuning. Naast Siri biedt iOS 10 ook meer ondersteuning voor VOIP-diensten, zo komen oproepen in VOIP-apps via het native bel-scherm binnen en is het mogelijk om per contactpersoon een voorkeur voor VOIP-dienst in te stellen. Zo bel je het ene contact via WhatsApp Call en het andere via Cisco Spark.

siri-skypespark-001
Klik/tap voor groter.

Cash en Monzo

Betaal-apps Cash en Monzo werken niet in Nederland, maar laten wel zien dat er binnen Siri ruimte is voor nieuwe Nederlandse betaaldiensten zoals Tikkie van ABN Amro of Bunq Bank.

siri-cash-001
Klik/tap voor groter.

Pikazo en LookLive

Siri weet ook raad met foto’s en kan direct in een aantal foto’s-app zoeken. Zo kan in de app Pikazo direct gezocht worden naar foto’s die tot kunstwerk getransformeerd zijn en kun je via Siri aan LookLive vragen wat de kledingstijl van een bepaalde celebrity is.

siri-pikazo-001
Klik/tap voor groter.

Naast deze apps worden nog een groot aantal apps verwacht die compatibel zijn met Siri. Denk daarbij aan Fitness-apps en reserveringsapps voor restaurants. Niet alle soorten apps kunnen van Siri-ondersteuning worden voorzien, momenteel beperkt Apple zich tot de volgende categorieĂ«n: VOIP-bellen, berichten sturen, foto’s, betalingen, fitness, taxireserveringen, restaurantreserveringen en CarPlay-apps.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Dydefox

  Geweldig! Nu maar hopen dat niemand in een dronken bui zijn saldo overmaakt naar de verkeerde ontvanger….maar ja: dat kan niet-dronken en zonder Siri ook gebeuren..

 • Profielfoto
  Jasse

  Ik vraag me af of home automation-apps dit gaan gebruiken.
  Loxone heeft een goede app maar heeft laten weten voorlopig geen HomeKit integratie te doen.
  Zou dit een manier zijn om toch voice controle te hebben over een woning zonder HomeKit?

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Leuk en tricky als Siri iemand anders’ stem als de jouwe herkent en aan het werk gaat. Iemands stem nadoen kunnen best veel mensen. Zolang ze ook jouw vinger nodig hebben om geld over te maken enzo gaat het nog wel maar anders?

 • Profielfoto
  ArMac

  Spotify zou wel erg relaxed zijn! Zeker in de auto.

 • Profielfoto
  jorikcaljouw

  Ik vraag me af of home automation-apps dit gaan gebruiken.
  Loxone heeft een goede app maar heeft laten weten voorlopig geen HomeKit integratie te doen.
  Zou dit een manier zijn om toch voice controle te hebben over een woning zonder HomeKit?

  Ik gebruik thuis Domoticz als home automation software en heb recent homebridge geĂŻnstalleerd. Daarmee kun je Homekit ondersteuning toevoegen voor andere software. Het lijkt erop dat Loxone op deze manier ondersteund kan worden:
  https://www.npmjs.com/package/homebridge-loxone

  Dan kun je wel tegen Siri praten om je home automation aan te sturen :).

 • Profielfoto
  Schrijnie

  Leuk en tricky als Siri iemand anders’ stem als de jouwe herkent en aan het werk gaat. Iemands stem nadoen kunnen best veel mensen.

  Stemherkenning ? Ik geloof niet dat Siri daar aan doet… Als ik op de iPhone van mijn vrouw Siri gebruik word ik steevast aangesproken met de naam van mijn vrouw, idem voor de kinderen (jongen & meisje).

 • Profielfoto
  s77

  stemherkenning en siri zijn waardeloos in combinatie met de vernieuwde home-knop. bij mijn vorige iphone (6+) kwam ik al vaak al in siri terecht, maar nu met de nieuwe home-knip zijn stemherkenning en siri waardeloos. ook het “trucje” van de Apple-helpdesk door de instelling van de home-knop te wijzigen, werkt voor geen meter. Apple, dit is echt een smet op een verder mooie telefoon.

 • Profielfoto
  s77

  ummm je kunt het niet uitzetten.

 • Profielfoto
  s77

  echt weer Apple, zie ook game-centre en ibooks, heel ondemocratisch niet uit te zetten.