Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 september 2016

iOS 10: deze 12 apps integreren Siri

iOS 10 zit vol grote en kleine nieuwigheden, we hebben er al een boel uitgelicht. Er is echter een punt waar Apple de aandacht op wil richten, namelijk het openstellen van Siri voor apps van derden zodat de assistent nog nuttiger in het dagelijks leven wordt.

De eerste apps met Siri-integratie staan in de startblokken en Apple heeft screenshots van onder andere WhatsApp, Skype, LinkedIn, Pinterest en Uber in combinatie met Siri vrijgegeven.

WhatsApp, LinkedIn, Slack

Siri kan in iOS 10 direct berichten versturen via WhatsApp of LinkedIn. In plaats van de complete interface, toont Siri een kaart met je bericht. Slack haakt ook maar, maar daar zijn (nog) geen screenshots van.

Klik/tap voor groter.

Pinterest

Niet alle apps tonen content op Siri-kaarten. Siri stuurt je na een zoekopdracht op Pinterest bijvoorbeeld meteen naar de app toe en opent daar het zoekscherm met resultaten.

Klik/tap voor groter.

Uber en Lyft

Taxidiensten als Uber en Lyft komen ook met Siri-integratie. Siri toont na het noemen van een locatie direct de beschikbare chauffeurs, de geschatte aankomsttijd en het tarief. Als Siri je thuisadres weet, kun je simpelweg zeggen “breng me naar huis in een UberX”. Het noemen van een contactpersonen werkt ook, mits deze met adres in je adressenboek staat.

Klik/tap voor groter.

Skype en Cisco Spark

Naast het sturen van een bericht, kunnen contactpersonen ook via VOIP-diensten gebeld worden. Zowel Skype als Cisco Spark (zakelijke communicatie) krijgen Siri-ondersteuning. Naast Siri biedt iOS 10 ook meer ondersteuning voor VOIP-diensten, zo komen oproepen in VOIP-apps via het native bel-scherm binnen en is het mogelijk om per contactpersoon een voorkeur voor VOIP-dienst in te stellen. Zo bel je het ene contact via WhatsApp Call en het andere via Cisco Spark.

Klik/tap voor groter.

Cash en Monzo

Betaal-apps Cash en Monzo werken niet in Nederland, maar laten wel zien dat er binnen Siri ruimte is voor nieuwe Nederlandse betaaldiensten zoals Tikkie van ABN Amro of Bunq Bank.

Klik/tap voor groter.

Pikazo en LookLive

Siri weet ook raad met foto’s en kan direct in een aantal foto’s-app zoeken. Zo kan in de app Pikazo direct gezocht worden naar foto’s die tot kunstwerk getransformeerd zijn en kun je via Siri aan LookLive vragen wat de kledingstijl van een bepaalde celebrity is.

Klik/tap voor groter.

Naast deze apps worden nog een groot aantal apps verwacht die compatibel zijn met Siri. Denk daarbij aan Fitness-apps en reserveringsapps voor restaurants. Niet alle soorten apps kunnen van Siri-ondersteuning worden voorzien, momenteel beperkt Apple zich tot de volgende categorieën: VOIP-bellen, berichten sturen, foto’s, betalingen, fitness, taxireserveringen, restaurantreserveringen en CarPlay-apps.

Reageer op artikel:
iOS 10: deze 12 apps integreren Siri
Sluiten