iCloud heeft eindelijk zijn eigen chef

Door: Raymon Mens - 5 reacties

Hoewel Apple een van de grootste clouddiensten ter wereld runt, was er nooit écht iemand verantwoordelijk. Eddy Cue moet zijn aandacht verdelen tussen de iTunes Store, Apple Music, Apple Pay, Siri, Maps, iWork én iCloud.

Hij krijgt nu hulp van Peter Stern, Apple’s nieuwe Vice President of Cloud Services die recent aangenomen is. Stern had voorheen een hoge functie bij Time Warner Cable, een grote internetprovider in de VS.

Dit heeft Apple bevestigd tegenover The Wall Street Journal. De 44-jarige Stern is een veteraan in de kabel- en internetindustrie en was betrokken bij onderhandelingen tussen Apple en Time Warner Cable over het aanbieden van streaming televisie via de nieuwe Apple TV, aldus WSJ.

Naar verluidt heeft Apple zijn plannen voor streaming televisie al een tijdje in de ijskast gezet en besloten dat apps de toekomst van televisie zijn. Daarom wordt verwacht dat Stern zich vooral zal gaan richten op het verbeteren van iCloud. Dat aandacht van een Vice President (VP) wonderen kan doen voor een dienst, bleek toen Phil Schiller verantwoordelijk werd voor de App Store. Na jaren van stilstand, werden langlopende problemen aangepakt, is er een nieuw verdienmodel gelanceerd en vindt er grote schoonmaak plaats. De toekomst van iCloud is met een eigen ‘VP’ dan ook een stuk zonniger.

cue-hollywood-16x9
Stern rapporteert rechtstreeks aan Eddy Cue, Apple’s vice president of Internet Software and Services.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Dydefox

  Nou, eh…..succes, Peter!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Nou, eh…..succes, Peter!

  Thanks man..(y)

  -Peter

 • Profielfoto
  Zakske

  Eddy Cue heeft de health apps op z’n Apple Watch blijkbaar nog niet ontdekt…

 • Profielfoto
  F0nsie

  iCloud is naar mijn idee het beste product van Apple en wordt in de toekomst belangrijker en groter

 • Profielfoto
  SvS

  Welnee. Macs en iPhone/iPads zijn de beste producten van Apple en iCloud legt een brug tussen deze twee groepen, heel fijne systeem inderdaad. Streven naar perfectie is alleen maar goed. (snelheid mag weer nog iets hoger)