Google lanceert Cardboard Camera voor iOS

Door: Raymon Mens - 6 reacties

Ben je in het bezit van een Cardboard-compatibele VR-bril voor de iPhone? Dan heeft Google een nieuwe app voor je, namelijk Cardboard Camera. Naast het maken van 360-graden beelden, voegt de app van Google ook geluid en diepte aan gemaakte foto’s toe.

Met maken van een VR-opname is met de Cardboard Camera net zo simpel als een panorama maken in de camera-app van iOS. Gemaakte opnames kunnen via Google’s eigen VR-platform (voorbeeld) gedeeld worden.

Google slaat bestanden in zijn eigen .vr.jpg-formaat op. Platforms die dit niet ondersteunen (alles behalve de Cardboard-app en Cardboard Camera-app) tonen een gewone panorama. De foto’s worden het best bekeken met een telefoon in een Cardboard-viewer. Volgens Google zijn er sinds de release van Cardboard Camera voor Android eind vorig jaar meer dan 5 miljoen foto’s genomen.


cardboardCameraiOS

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  koen

  Die Cardboard app was er al een tijdje, is dit een update of een geheel nieuwe app?

 • Profielfoto
  maconly

  Ik heb niks met google

 • Profielfoto
  Rolf

  inderdaad… die was er al een hele tijd, toch ?

 • Profielfoto
  Dydefox

  Crasht op het moment dat ik de cardboard knop heb aangeraakt……misschien dat het werkt in ios 10?

 • Profielfoto
  Dickdewit

  Bij mij crasht hij ook en bij iculture kwamen die klachten ook.

 • Profielfoto
  Arthur Ochse

  App crasht wanneer je op de cardboard icoon klikt.