Elgato Eve Motion: eerste HomeKit-bewegingsdetector aangekondigd

Door: Raymon Mens - 11 reacties

Elgato is met zijn Eve-accessoires een van de fabrikanten die HomeKit volledig omarmt. Apple verkoopt de weersensor, kamersensor en slim stopcontact van de fabrikant direct in de Apple Store en het assortiment wordt nu uitgebreid met een bewegingsdetector.

De Elgato Eve Motion is de nieuwste telg die tijdens elektronicabeurs IFA werd onthuld. De bewegingsdetector moet later dit jaar op de markt komen voor € 49,95 en heeft nog een aantal extra functies.

Bewegingsdetector en temperatuurmeter

De bewegingsdetector heeft zeven verschillende gevoeligheidsniveaus om onterechte detectie van beweging te voorkomen. Het gezichtsveld van de Eve Motion is 120 graden en de sensor is spatwaterdicht zodat deze ook buiten gebruikt kan worden. De sensor gaat één tot twee jaar mee op twee standaard AA-batterijen en meet ook de temperatuur van de ruimte.

Er zijn legio mogelijkheden. Zo kan de bewegingsmelder worden ingesteld om afzonderlijke apparaten in te schakelen of als trigger voor scènes in de woning-app van iOS 10 (lees: Uitgeprobeerd: de woning-app van iOS 10).

homeapp004
De Woning-app van iOS 10.

Volgend jaar meer Eve-accessoires

De fabrikant nam tijdens IFA ook de tijd om te tonen wat er in het vat zit. Elgato komt in 2017 met onder andere een rookdetector genaamd Eve Smoke en de Eve Aqua, die gebruikt kan worden om tuinen automatisch te sproeien. Beide producten zijn nog in ontwikkeling, er werden alleen prototypes getoond. (Via: GIGA.de)

Eve Aqua (klik/tap voor groter).
Eve Aqua (klik/tap voor groter).
eve-smoke-16x9
Eve Smoke (klik/tap voor groter).

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  polansky

  Klopt niet – Vorige week al heeft Philips de Hue Motion sensor aangekondigd en kost ook nog eens een tientje minder, maar kan volgens mij daarentegen dan geen temperatuur meten.

  http://www2.meethue.com/nl-nl/motion-sensor/

 • Profielfoto
  Polonium-210

  De Hue Motion is niet Homekit compatible.
  Verder komt er van Elgato Eve ook een rookmelder, een wandschakelaar en…..een bluetooth range-extender! Vooral die laatste is welkom!

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik heb het gevoel dat die Elgato jongens zo’n beetje de enige op de wereld zijn die zich bezig houden met HomeKit. Volgens mij is er onder developers of fabrikanten heel erg weinig interesse in het hele HomeKit gebeuren. Het is niet alsof HomeKit sinds iOS 10 bestaat.

 • Profielfoto
  Polonium-210

  De veiligheidseisen schijnen erg hoog te liggen: fabrikanten moeten een zekere, door Apple goedgekeurde chip inbouwen – zoiets.

  Het hele homekit-elgato gebeuren heeft in mijn huis een erg hoog ‘en toch werkt het niet’ gehalte.Het bereik van bleutooth is net iets te kort of zwak. Er zit veel tijd tussen de schakelmomenten of er komt een foutmelding. Dus zo’n range-extender is meer dan welkom en eigenlijk veel te laat op de markt,

 • Profielfoto
  flappah

  @Polonium-210, oeh! Interesant die bluetooth range extender. Ik heb nu nog wel eens last van dat ik niet alle Eve’s kan bereiken. Dat zou ik daarmee op kunnen lossen.

 • Profielfoto
  pruus

  En waarom bouwen ze ook niet direct een aanwezigheidssensor in? Nu moet je weer, eens in de zoveel tijd, opstaan om het licht te laten aangaan, of iets anders.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Zo verschrikkelijk HomeKit werkte tot en met iOS 9, zo heerlijk werkt het met iOS 10, is mijn ervaring. Wacht met smart op een HomeKit thermostaat.

 • Profielfoto
  polansky

  Polunium – De hue hub is homekit compliant, mag het logo voeren en daarmee ligt het volledig in de lijn dat de Hue motionsensor wel degelijk homekit compatible is.

  Als jij 100% zeker weet dat het ding niet homekit compatible is dan graag een betrouwbare bron binnen Philips die dat bevestigd.

  Mede gezien het feit dat Philips al heeft laten doorschemeren dat zij komende week bij het Apple event daar op het podium zullen staan voor nog meer nieuws….

 • Profielfoto
  Buzz

  Shmoo en Gijs: inderdaad, vanaf iOS 10 wordt homekit eindelijk een beetje volwassen, met o.a. een eigen app. Netatmo heeft vorige week aangekondigd dat hun thermostaat (ook in Europa) homekit compatible is.

 • Profielfoto
  Polonium-210

  @Flappah:

  @homekittips Hi, the Philips Hue motion sensor cannot control other Apple HomeKit compatible accessories.

  — Meet hue (@tweethue) 15. September 2016

 • Profielfoto
  Polonium-210

  @polanski moest dat zijn:-)