Eerste foto’s gemaakt met iPhone 7 Plus

Door: Raymon Mens - 21 reacties

De iPhone 7 Plus is net als zijn kleine broertje aanstaande vrijdag te koop. David E. Klutho, fotograaf bij het Amerikaanse tijdschrift Sports Illustrated, heeft de dual camera van de nieuwe 5,5-inch iPhone al mogen testen tijdens een footballwedstrijd.

De foto’s zijn mooi en scherp met prima kleuren. We hadden graag meer foto’s in donkere omstandigheden gezien, want anno 2016 schieten alle camera’s bij daglicht wel prima plaatjes. Desondanks het bekijken waard:

De fotograaf kon geen gebruik maken van de scherptediepte-functie, die de objecten en mensen op de voorgrond scherp maakt, terwijl de achtergrond vager is. De iPhone 7 Plus zal zijn tegen het eind van het jaar een dergelijke functie krijgen door middel van een software-update.

2016-0911-Tennessee-Titans-Minnesota-Vikings-game-iphone-7-Plus-SI537_TK1_02718_iphone
Klik/tap voor groter.
2016-0911-Tennessee-Titans-pregame-ceremony-iphone-7-Plus-Unknown-15
Klik/tap voor groter.
2016-0911-Tennessee-Titans-Minnesota-Vikings-game-iphone-7-Plus-SI537_TK1_02744
Klik/tap voor groter.
2016-0911-Tennessee-Titans-pregame-ceremony-iphone-7-Plus-Unknown-10
Klik/tap voor groter.
2016-0911-Tennessee-Titans-Minnesota-Vikings-game-iphone-7-Plus-SI537_TK1_02766
Klik/tap voor groter.
2016-0911-Tennessee-Titans-Minnesota-Vikings-game-iphone-7-Plus-SI537_TK1_02777
Klik/tap voor groter.
2016-0911-Tennessee-Titans-pregame-ceremony-iphone-7-Plus-Unknown-5
Klik/tap voor groter.

De iPhone 7 Plus bevat twee camera’s. Naast de gewone camera is er ook een telelens die 2x optische zoom biedt. Zoomen kan tot 10x, maar alles boven de 2x zoom is digitaal. Zowel de iPhone 7 als iPhone 7 Plus hebben een 12-megapixel camera met optische stabilisatie. Het diafragma is f/1.8. De nieuwe toestellen zijn nu te bestellen in onder andere de Online Apple Store.

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Wat is er -zonder die scherptedieptetruuk- nou beter aan deze foto’s t.o.v. de foto’s met de ‘oude’ 6Splus? Ik kan alleen de zoom verzinnen, maar dat is niet iets wat je aan de foto-kwaliteit kunt zien tenzij je beide versies vergelijkt met/zonder (al dan niet digitale) zoom.

  Of mis ik iets?

 • Profielfoto
  koolenboer

  Dit kan zelfs mijn iPhone SE….. Bevestigd dat ik een juiste keuze heb gemaakt door een los toestel te kopen met een simonly. De vernieuwing is er even uit bij de smartphone markt. Zelfs bij Apple….

 • Profielfoto
  Zakske

  Die telelens heeft dan weer géén OIS…

 • Profielfoto
  Edwin

  Dik in orde! ?
  Mooie kleur weergave.
  Belichting is goed gekozen door de chip.
  De scherpte is hetzelfde gebleven t.o.v. de 6s plus die ik heb.
  Vrouwlief heeft hem al besteld, dus zodra die binnen is ga ik er even mee spelen om te kijken of het fotograferen heel anders is met de 7plus. ?
  Maar de eerste indruk is zoals ik zei “dik in orde!”

 • Profielfoto
  icecreammm

  Mja, is dit nieuwswaardig? Foto’s genomen met een compact van 100 euro zouden er even goed uitgezien hebben in deze omstandigheden.

 • Profielfoto
  Shmoo

  David E. Klutho, fotograaf bij het Amerikaanse tijdschrift Sports Illustrated, heeft de dual camera van de nieuwe 5,5-inch iPhone al mogen testen tijdens een footballwedstrijd.

  .
  Kortom… Druk dit device in de handen van je lelijke buurvrouw en je krijgt net zo goed rotzooi foto’s.
  Dit zijn gewoon de 5 beste foto’s van de 300 die hij geschoten heeft die dag. En dan is dit een fotograaf. Ik ga er vanuit dat deze wel weet waar hij moet gaan staan, en hoe je met licht moet werken..

  Laat Raymon maar eens gewoon een foto maken. Of Tim Cook, die kan dat ook zo goed, zie jaren geleden met de 5s. Die blur foto’s.

 • Profielfoto
  knekkie

  Mooie fotos maar ik mis wat er precies uniek en bijzonder aan is.

  Mijn oog ziet niet hoe deze foto’s niet met een iPhone 6 of 5SE gemaakt hadden kunnen worden. Maar ik ben dan ook een leek.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Die foto van dat rijtje dames is niet bepaald een goede foto.
  Dat ziet er bijzonder kunstmatig uit. En dat ligt niet alleen aan de dikke make-up.

  Maar we zien hier uiteraard ook niet de originele foto’s, dus heel veel zegt dat niet.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  De Afdeling Klagen & Mekkeren is weer actief vandaag:x
  Mensen, wees nou eens blij dat je de eerste plaatjes kunt zien die genomen zijn met de iPhone 7 Plus. Natuurlijk komen er meer. Natuurlijk zijn dit ideale omstandigheden….hoewel, de medailles van die baseball generaal zijn flink overbelicht, maar wellicht kan dat niet anders. Daar had de fotograaf toch even een andere hoek moeten nemen, dus zo goed kan ie niet zijn.

  Persoonlijk vind ik de scherpstelling van de parachutist met z’n grote vlag erg knap. Dat is een erg mooie foto. Voor de rest kan ik er niet veel van zeggen. Ach..doe mij maar de tweede van rechts. Van die leuke blauwe camouflagepakjes.

  Dat vind ik wel een prettig type. Hoewel…de make-up is wel erg dik.

  Foto’s waar je echt iets aan hebt, krijg je pas als onder dezelfde omstandigheden van dezelfde objecten foto’s maakt met verschillende iPhones en telefoons van de concurrentie. En dan ook onder slechte lichtomstandigheden, ’s avonds en ’s nachts. Zelfs de foto’s die Apple tijdens de Keynote liet zien gaven daar geen goed beeld van.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  PS: die opmerking “Bestel de Samsung Galaxy” daar ben ik niet verantwoordelijk voor, hoor. Dat komt er blijkbaar ineens overheen als je een screenpic maakt…..? Geen haar op m’n hoofd die er aan denkt om ooit een Samsung Galaxy te bestellen. Wel of geen ontploffingsgevaar….

 • Profielfoto
  SMac

  Eens (tweede van rechts)!

 • Profielfoto
  nebilem

  Met zoveel licht kan mijn samsung s3 dit ook wel. Ik wil fotos gemaakt in het donker zien.

 • Profielfoto
  Niels

  Wat een gezeik zeg, natuurlijk ga je de beste foto’s vergelijken die onder de beste omstandigheden zijn gemaakt. Je gaat een normale auto toch ook niet offroad testen en daarna met een suv vergelijken?

  Daarnaast is de fotograaf/gebruiker toch echt een belangrijke (als niet de belangrijkste) factor voor de uitkomst van een foto. Je moet toch wel een beetje foto-creatief zijn om een mooie foto met de juiste belichting, etc. te maken.

  Verder zijn de verbeteringen vooral voor de wat gevorderde fotograaf belangrijk, zoals wide color capture en raw. Tov de 6S zie je meer detail/scherpte en minder ruis. Ben inderdaad wel benieuwd naar de hoeveelheid ruis etc. bij laag licht, maar daar verwacht ik niet meer van de bijvoorbeeld de Galaxy S7.

  En het blijft een smartphone camera, de camera die je altijd bij je hebt en heel vaak voldoet voor je dagelijkse foto’s. Wil je meer, dan ga je naar een DSLR/systeemcamera, maar dan loop je je gelijk groen te sjouwen en heb je m vaak nog niet bij je wanneer je dat zou willen.

 • Profielfoto
  computer space

  Is het makeup of softwarematig playboyfilter om chromanoise te verhullen?

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Zal misschien aan mij liggen. Maar deze foto’s zien er wat onnatuurlijk uit.
  De scherpte is software matige door deze iPhone vreselijk opgepoetst. Ik vind de kleuren veel te veel verzadigd. Mag beslist minder. Die cheerleaders dat heb ik wel gemist tijdens de Olympische Spelen in Rio. Cheerleader zijn is op zich al een Olympische Sport.

 • Profielfoto
  MrHammond

  Deze foto’s zijn natuurlijk veel te veel verkleind en gecomprimeerd om enigszins te kunnen zien wat die iPhone in huis heeft of niet…

  Overigens moet ik eerlijk zeggen: qua scherpte en detail vind ik al weinig verschil zitten tussen de 4S en de SE, bij de laatste heb ik ook vooral het idee dat de foto’s wat meer “opgepoetst” eruit zien ipv echt scherper, wellicht zijn we gewoon wel aan de grens gekomen van wat technisch haalbaar is met zo’n kleine camera…

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  @MacAanZee, haar figuur is niet slecht nee, maar haar hoofd loop ik niet warm van, inderdaad extreem veel mak-up.
  Nee, dan liever de vierde dame in de rij, leuk kleurtje.

  Oja, het ging om de foto’s:razz:
  Zien er op zicht goed uit, goed geframed, goeie posities, technisch wel goed.
  Als test, tsja, niet echt een geweldige test, dit maakt mijn iPhone 6 ook.
  Een test in een donkerde situatie wil ik wel zien of met scherptediepte, het laatste is dan nog even wachten begreep ik.

 • Profielfoto
  seek

  EXIF data van tweede foto plaats hem ergens in NW China. Erg interessant/vreemd.

 • Profielfoto
  winwiz
 • Profielfoto
  Spinozo

  Beetje oude cheerleaders of komt dat door de camera?

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Well I think these babes are almost in the age from thirty
  Sorry I used the wrong language on my iPad ha ha ha

  Die meiden zijn in de leeftijd van rond de dertig, dat neemt niet weg, dat deze College Girls wel topsport bedrijven .

  Gr