Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 2 september 2016

Bouwt Beats Apple’s draadloze earbuds?

Verwonderde blikken alom, toen Apple dik twee jaar terug Beats overnam. Waarom legde het technologiebedrijf 3 miljard dollar neer voor deze koptelefoonmaker en muziekdienst? Al snel bleek dat vooral Beats Music en de bijhorende connecties met de muziekindustrie de interesse wekte, maar wellicht wordt binnenkort duidelijk dat Apple nog meer plannen had met Beats.

De Franse website iGeneration denkt dat tijdens de productaankondiging van woensdag 7 september aanstaande nieuwe oordopjes worden onthuld, naast de iPhone 7. Deze draadloze EarBuds zouden zomaar door Beats gemaakt kunnen gaan worden.

iGeneration heeft de hand weten te leggen op een persbericht van Beats dat kort erop weer ingetrokken werd. Hierin wordt gemeld dat er een productpresentatie plaats vindt tijdens het ‘Apple Keynote’-evenement.

Beats na de overname met van links naar rechts: Jimmy Iovine, Tim Cook, Dr. Dre en Eddy Cue

Om welke producten het gaat blijft gissen. Het is echter goed denkbaar dat het hier gaat om de al langer verwachtte Bluetooth ‘AirPods‘. Algemeen wordt immers aangenomen dat Apple met de introductie van de iPhone 7 de minijack-connector uit de telefoon laat verdwijnen. Daarmee blijft over; muziek luisteren via een speciale Lightning-koptelefoon of via Bluetooth.

Mochten deze AirPods inderdaad onthuld worden aanstaande woensdag, dan blijft het uiterst onzeker of ze standaard meegeleverd zullen worden met de nieuwe iPhone. Het is goed denkbaar dat de draadloze oordopjes een meerkostende optie worden bij het toestel.

Het zou niet de eerste keer zijn dat Beats in zee gaat met een telefoonmaker. Het bedrijf nam eerder een belang in HTC en leverde oordopjes bij diens toestellen, met teleurstellend resultaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bouwt Beats Apple’s draadloze earbuds?
Sluiten