Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 september 2016
Leestijd: 1 minuut

Beta iOS 10.1 activeert scherptediepte-effect iPhone 7 Plus

Apple heeft woensdagavond een eerste betaversie van iOS 10.1 uitgebracht. Een van de verbeteringen die de nieuwste beta voor ontwikkelaars bevat, is het scherptediepte-effect (bokeh) op de iPhone 7 Plus. Apple noemt dit de portrait-modus.

In deze modus gebruikt de iPhone 7 Plus beide camera’s om het hoofdonderwerp van de foto scherp te houden en de achtergrond te blurren. De eerste foto’s zijn veelbelovend:

Camera-app geeft instructies

Het scherptediepte-effect wordt in de camera aangegeven als portrait modus en is net als een video of panorama te activeren. De camera-app geeft instructies om het object of de persoon binnen 2,5 meter te plaatsen en het effect wordt vervolgens softwarematig gemaakt met behulp van de tweede camera van de iPhone 7 Plus. Door beelden van de twee camera’s te vergelijken kan de software de afstand tot objecten inschatten en de achtergrond blurren.

Klik/tap voor groter.

De eerste kiekjes

Apple benadrukt dat het effect nog in testfase is, maar het werkt al verrassend goed. Hoewel tijdens de aankondiging van de iPhone 7 Plus werd gezegd dat het scherptediepte-effect voornamelijk voor het fotograferen van mensen is, werkt het bij objecten en dieren ook aardig. Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Matthew Panzarino van TechCrunch.

Klik/tap voor groter.
Klik/tap voor groter.
Klik/tap voor groter.
Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Beta iOS 10.1 activeert scherptediepte-effect iPhone 7 Plus
Sluiten