Back to the Mac: Apple-event 24 oktober?

Door: Raymon Mens - 43 reacties

Wie de huidige Mac-lineup bekijkt, ziet dat deze hard aan vernieuwing toe is. De Mac Pro is al meer dan 1000 dagen niet geüpgraded en ook de MacBook Pro, een van Apple’s bestsellers, is op weg naar 500 dagen zonder zinvolle vernieuwing.

Nog even volhouden, volgens een nieuw gerucht toont Apple op 24 oktober een nieuwe MacBook Pro met OLED-strip, Touch ID en Intel Skylake-chip. Ook de MacBook Air en iMac krijgen een vernieuwing.

24 oktober, in lijn met voorgaande jaren

De datum komt van het Britse blog The Apple Post. Auteur Tom Sykes heeft van meerdere bronnen vernomen dat het maandag 24 oktober gaat worden. Dit is in lijn met voorgaande evenementen zoals “Back to the Mac” (20 oktober 2010), “We’ve got a little more to show you” (23 oktober 2012), “We still have a lot to cover” (22 oktober 2013) en “It’s been way too long” (16 oktober 2014). Vorig jaar hield Apple geen evenement in oktober.

backtomac
Voorheen stond oktober vaak in het teken van “Back to the Mac”

Mac en iPad?

De afgelopen tijd zijn we lekker gemaakt met renders en geruchten over een vernieuwde MacBook Pro met OLED-strip in plaats van functietoetsen, Touch ID, USB-C met Thunderbolt 3, Intel Skylake-processor en nieuwe GPU van AMD. Ook over de MacBook Air zijn concrete geruchten. Apple zou de Air willen voorzien van USB-C en een moderne processor. Over de Mac Pro en iMac is minder bekend, al wordt verwacht dat ook deze een broodnodige vernieuwing krijgen.

Oktober is traditioneel ook de maand waarin de iPad-lineup een vernieuwing krijgt. De 12,9-inch iPad Pro is inmiddels een jaar oud, maar de 9,7-inch variant werd in maart van dit jaar geïntroduceerd. Het is goed mogelijk dat Apple nieuwe iPads voortaan in het voorjaar presenteert. Hoe dan ook, het belooft voor Mac-gebruikers een goed najaar te worden.

mbp-oled-010
Concept: MacBook Pro met OLED-strip.

Reacties

43 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  Ik ben benieuwd.:)

  Zal Apple voortborduren op wat ze hebben of gooit Apple het over een andere boeg?

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Mooi! Ik hoop echt op een totaal anders ogende iMac. Het huidige ontwerp is nog steeds in lijn met het ontwerp uit 2007, en dat was alweer een evolutie van het model uit 2004. Het is nu toch echt wel de Audi van de Macs geworden. Ik vind het huidige ontwerp echt verouderd gaan ogen.

  En verder natuurlijk ook een goede krachtige GPU in de iMac. De Radeon R9 M380 is alweer 3 jaar oud en was al verouderd toen hij voor het eerst in de iMac opdook. Het beste zou natuurlijk een desktop GPU (nu zitten er mobiele chips in) van Nvidia zijn.

  Verder zou ik wel een nieuwe Airport Express willen. Het huidige model ondersteunt geen 802.11AC en heeft (nog steeds!:x ) geen gigabit ethernet.

 • Profielfoto
  ozzie X

  De iMac hoeft natuurlijk geen broodnodige vernieuwing te krijgen (afgezien van USB-C verwacht ik weinig spectaculairs). Ook de Mac Mini zal deze USB-C upgrade wel gaan krijgen.

  De Mac Pro is natuurlijk het grote vraagteken. Mijn verwachting is dezelfde kast met intern de nodige opschaling qua CPU en GPU en verder natuurlijk USB-C en vooral TB3 aansluitingen zodat extern het nodige aangesloten kan worden dat Pro-gebruiikers tevreden kan stellen. Nog een maandje geduld dus.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik kan niet wachten op de reacties van mensen die niet meer verder willen leven omdat ze enkel nog USB-C aansluitingen krijgen. ^

  Een leuke donkere MacBook Air, daar wordt de Shmoo wel wild van. PaPaa PaPaa PaPaa! ?

 • Profielfoto
  essiw

  Waarom mist de mac mini vaak in dit soort artikelen op onemorething? Deze heeft al 2 jaar geen update gekregen en al 4 jaar geen upgrade (2014 mac mini is enkel dual core). Helaas zijn er geen rumours over een nieuwe mac mini, maar ik blijf toch hopen op een quad core mini op dit evenement…

 • Profielfoto
  Robin van Baalen

  Kom maar op met een mat zwarte Macbook Pro

 • Profielfoto
  wensink

  Nou maar hopen dat ze er eens niet omheen ouwehoeren met dingen over health en homekit en hoe goed ze wel niet voor het milieu zijn… ik wil eindelijk weer pure hardware zien en de mooie dingen die we er mee kunnen..

 • Profielfoto
  madcat

  Hopelijk komt er ook weer eens wat Airports uit, dat is al 3 jaar niet geupdate

 • Profielfoto
  Brari

  Nog een maand wachten… pfff.
  Mijn iMac heeft gisteren de geest gegeven en om nu nog een ‘oude’ te gaan kopen is ook weer zonde:-(

 • Profielfoto
  koen

  @Brari: even een mailtje naar Tim Cook sturen of ze wat willen opschieten. Doet-ie niet moeilijk over.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Graag macs met usb c en thunderbolt 3 gecombineerd.
  De concurentie heeft het al sinds vorig jaar al (HP/Dell/etc) , dus waar wacht apple op?

 • Profielfoto
  MEEUW

  Ja altijd lastig , nieuwe mac maar minder aansluitingen waardoor je nog moeilijk moet doen met verschillende aansluitingen.
  Nog minder poorten, nog meer mee nemen.

 • Profielfoto
  Brari

  @koen: prima plan. Vraag ik meteen om een AppleTV die 4K aankan ?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Waarom mist de mac mini vaak in dit soort artikelen op onemorething? Deze heeft al 2 jaar geen update gekregen en al 4 jaar geen upgrade (2014 mac mini is enkel dual core). Helaas zijn er geen rumours over een nieuwe mac mini, maar ik blijf toch hopen op een quad core mini op dit evenement…

  .
  Vriend, de Mac mini is een MacBook Air in desktop variant, geen MacBook Pro of Mac Pro -instap op je bureau.

  Er is dus geen reden om een mini met quad core te maken tenzij elke Mac een quad core krijgt en quad core de standaard wordt. De huidige mini’s zijn perfect voor wat ze moeten doen. Natuurlijk is het wel tijd voor de gebruikelijke processor en opslag upgrade.

 • Profielfoto
  Imade

  Waarom mist de mac mini vaak in dit soort artikelen op onemorething? Deze heeft al 2 jaar geen update gekregen en al 4 jaar geen upgrade (2014 mac mini is enkel dual core). Helaas zijn er geen rumours over een nieuwe mac mini, maar ik blijf toch hopen op een quad core mini op dit evenement…

  .
  Vriend, de Mac mini is een MacBook Air in desktop variant, geen MacBook Pro of Mac Pro -instap op je bureau.

  Er is dus geen reden om een mini met quad core te maken tenzij elke Mac een quad core krijgt en quad core de standaard wordt. De huidige mini’s zijn perfect voor wat ze moeten doen. Natuurlijk is het wel tijd voor de gebruikelijke processor en opslag upgrade.

  Ik heb nu de late 2014 variant en hij werkt lekker… denk dat de prijzen ook zullen stijgen als hij macbook pro krachten krijgt.
  Zelfs de sims 4 werkt er goed op btw.

 • Profielfoto
  essiw

  Waarom mist de mac mini vaak in dit soort artikelen op onemorething? Deze heeft al 2 jaar geen update gekregen en al 4 jaar geen upgrade (2014 mac mini is enkel dual core). Helaas zijn er geen rumours over een nieuwe mac mini, maar ik blijf toch hopen op een quad core mini op dit evenement…

  .
  Vriend, de Mac mini is een MacBook Air in desktop variant, geen MacBook Pro of Mac Pro -instap op je bureau.

  Er is dus geen reden om een mini met quad core te maken tenzij elke Mac een quad core krijgt en quad core de standaard wordt. De huidige mini’s zijn perfect voor wat ze moeten doen. Natuurlijk is het wel tijd voor de gebruikelijke processor en opslag upgrade.

  De 2012 mac mini was ook in quad core te verkrijgen, daarnaast is de enige manier om een quad core (of hoger) te krijgen zonder dat er standaard een beeldscherm in zit (ik heb al een goed beeldscherm) waarvoor je ook betaald de mac pro, welke 3000 euro is. Wat er dus mist is een optie tussen de mac mini en de mac pro (zonder scherm), ik vind het niet erg als ze een nieuwe desktop ontwikkelen die er tussen valt, maar de kans daarop is klein. Er zijn meer mensen zoals ik, die niet voor een 4k scherm willen betalen (de iMac is daardoor enorm duur) maar wel een quad core processor willen.

 • Profielfoto
  Tys Brenets

  Hier ook een Mac mini uit 2014. Geniaal ding, voor 419 euro op Black Friday gekocht bij Apple. Zou idd best verbetering mogen krijgen, maar ik vond het heel fijn om Windows uit ons huis te weren voor maar 419 euro voor een nieuwe Mac.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Waarom mist de mac mini vaak in dit soort artikelen op onemorething? Deze heeft al 2 jaar geen update gekregen en al 4 jaar geen upgrade (2014 mac mini is enkel dual core). Helaas zijn er geen rumours over een nieuwe mac mini, maar ik blijf toch hopen op een quad core mini op dit evenement…

  .
  Vriend, de Mac mini is een MacBook Air in desktop variant, geen MacBook Pro of Mac Pro -instap op je bureau.

  Er is dus geen reden om een mini met quad core te maken tenzij elke Mac een quad core krijgt en quad core de standaard wordt. De huidige mini’s zijn perfect voor wat ze moeten doen. Natuurlijk is het wel tijd voor de gebruikelijke processor en opslag upgrade.

  .Vriend,

  Er is veel en genoeg reden om (TERUG) een quad-core cpu in de Mac Mini te brengen. Niet iedereen wil een laptop en niet iedereen kan 3000€ opbrengen voor een Mac Pro.

  Ik heb zelf ook nog een Mac mini gekocht met quad-core cpu er in en ben er nog altijd heel tevreden over. Vind het best jammer dat Apple daar een dual-core ingepropt heeft…

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Mooi! Ik hoop echt op een totaal anders ogende iMac. Het huidige ontwerp is nog steeds in lijn met het ontwerp uit 2007, en dat was alweer een evolutie van het model uit 2004. Het is nu toch echt wel de Audi van de Macs geworden. Ik vind het huidige ontwerp echt verouderd gaan ogen.

  En verder natuurlijk ook een goede krachtige GPU in de iMac. De Radeon R9 M380 is alweer 3 jaar oud en was al verouderd toen hij voor het eerst in de iMac opdook. Het beste zou natuurlijk een desktop GPU (nu zitten er mobiele chips in) van Nvidia zijn.

  Verder zou ik wel een nieuwe Airport Express willen. Het huidige model ondersteunt geen 802.11AC en heeft (nog steeds!:x ) geen gigabit ethernet.

  Bwa, waarom totaal anders ogende iMac? Ik vind de iMac er best goed uitzien en ik vind het uiterlijk eigenlijk naar de standaarden van vandaag. Het beeldscherm is al zo dun, en geef nu eerlijk toe, er zit een 5k scherm in, ik vind dat persoonlijk wel mooi, deze performance in deze vormfactor.

  Je wilt er een desktop waardige cpu/gpu in, maar daar moet je dan andere opofferingen voor over hebben ook. Wat aan één kant wel mooier zou zijn is dat de bezels mss wat dunner zouden kunnen. Dat zou ook al mooi zijn qua design verandering:-)

  Ik zelf zit eigenlijk meer te wachten op een Macbook pro/Mac Pro. Maar als er een krachtige nieuwe iMac komt, waarom niet:-)

  En inderdaad, op gelijk welk apparaat, USB-C/thunderbolt 3, cpu/gpu upgrades.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Graag macs met usb c en thunderbolt 3 gecombineerd.
  De concurentie heeft het al sinds vorig jaar al (HP/Dell/etc) , dus waar wacht apple op?

  Als je al enige tijd Apple gebruikt en hun systeem een beetje kent weet je net zo goed als elke andere Apple-gerbuiker dat Apple altijd wat langer wacht om nieuwe technologie te implementeren:-) Dat is op de iPhone bv ook zo met Oled technologie.

  Ik vraag me eigenlijk ook stiekem af of Apple een nieuw beeldscherm zal uitbrengen. Dat samen met een paar TB3 aansluitingen er op zou wel mooi zijn:-D

 • Profielfoto
  Spinozo

  Ik hoop dat ze de sprong maken naar OLED schermen in de MacBook Pro en Air dus niet alleen in de strip. Verder Kaby Lake processoren, want waar wachten we anders 150 dagen langer op? En tijd voor goede kleuren die matchen met de iOS lineup.

  Matzwart lijkt me wel wat voor een nieuwe 1440P OLED / 7700U i7 Kaby Lake / 32GB DDR4 / 2TB nvme SSD MacBook
  Pro 17″:)

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dream on, met die specs. Dat is een Ferrari die je daar opnoemt. Apple verkoopt Fiats tegen Mercedes prijzen.

 • Profielfoto
  Vilscon

  OLED schermen, verder Kaby Lake processoren, goede kleuren die matchen met de iOS lineup, 1440P OLED / 7700U i7 Kaby Lake / 32GB DDR4 / 2TB nvme SSD MacBook
  Pro 17″:)

  Dream on, met die specs. Dat is een Ferrari die je daar opnoemt. Apple verkoopt Fiats tegen Mercedes prijzen.

  Die OLED gaat niet gebeuren. IPS is nog steeds super. Die 1440P scherm hebben alle retina’s al (sterker nog: eigenlijk 1800P (15″)). Die processor is best geloofwaardig voor het higher tier model en 32GB RAM is ook een BTO-optie die ik wel verwacht. DDR4 betwijfel ik wel, alsmede een 2TB SSD. 1TB is sowieso wel een optie. Bestaat 2TB nvme überhaupt..?

  Dus die ‘Ferrari’ is nog redelijk een geloofwaardige Fiat hoor.

 • Profielfoto
  Spinozo

  OK die OLED is dromen, had dan idd een 2550P scherm moeten worden op 17″. Sowieso. Maar de rest moet wel kunnen toch. Kaby Lake ondersteunt ddr4 dus waarom dat er niet instoppen? Samsung EVO 960 pro is er in 2TB:) Ik wil gewoon lekker snel kunnen klikken

 • Profielfoto
  Shmoo

  2TB SSD/flash gaat nooit gebeuren, dit kost Apple sowieso al veel te veel geld inkoop + het is niet meer van deze tijd. Opslag guru’s en data-verzamelaars moeten uitwijken richting cloud – draadloos was toch immers de toekomst!?

  Apple heeft ook niet voor niets die ‘clean my Mac’ functie ingebouwd in iCloud en macOS.
  We gaan geen 2TB schijven meer zien in onze computers, sterker nog we gaan minderen in opslag volume richting de toekomst.

 • Profielfoto
  Teekay

  Jammer dat er niets wordt gezegd over de mac mini.
  Ik ben al enkele jaren aan het wachten om een nieuwe mac te kopen.
  Hopelijk gaan ze de mini ook updaten. Enig idee iemand?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Zeker, verwacht iets in de vorm van een processor-upgrade vergelijkbaar als de Air en de standaard HD vervangen door een SSD of flash opslag. Waarschijnlijk kan de Mac mini hierdoor ook meteen een stuk kleiner en dunner worden. Iets dat Apple natuurlijk heel interessant zal vinden.

  We kunnen nog een stapje verder gaan. Dan komt er een Core-M processor in, die wat ook in de Retina MacBook ligt – weg met de ventilator, weg met de standaard HD en dan heb je een Mac mini dat iets groter zal zijn dan een Apple TV.
  Voordeel hiervan is dat ze hem dan compleet dicht kunnen timmeren en plakken. Je hoeft dan geen schroeven meer te gebruiken want als dan iets stuk gaat kunnen ze hem beter gewoon compleet vervangen.
  Aangezien Mac mini’s standaard al heel goede reviews hebben qua betrouwbaarheid is die keus voor Apple natuurlijk heel erg interessant.

 • Profielfoto
  RJG

  Ik zit echt te wachten op een Mac mini met quad core, ik heb nu nog de laatste versie vqn 2012. Ik wil geen iMac want ik wil zelfs mijn scherm kiezen, en ik wil ook geen Mac pro omdat ik niet zoveel geld uit wil geven. Ik heb echter het gevoel dat Apple niet meer zo hun focus heeft op de Mac. Tim Cook zei het zelf al een jaar geleden ook al. Maar goed, ik hoop dat ze daar op terug komen.
  Betreft niet nodig hebben van grote schijven komt mij vreemd over, ik heb alleen maar grotere en snellere schijven nodig. Ik werk veel met foto’s en video’s en die worden als maar groter en groter. Pas nieuwe camera gekocht en mijn verbruik neemt sneller toe. Mijn PC zit nu al de 2e SSD in en dan met name voor games en video’s.
  Op zich staat alles in de cloud maar word oo de achtergrond gesynvhroniseerd.
  Nu hopen op een quad core in de mini anders vrees ik dat mijn Mac mini 2012 de laatste is geweest.
  Eigenlijk is Final cut nog het laatste wat ik nog serieus gebruik, o ja foto’s maar dat is na Aperture toch wel een teleurstelling.
  We wachten af….

 • Profielfoto
  la1974

  Zou toch wel slecht zijn als ze geen Kaby lake processor zouden leveren in de Macbook Pro.

  Dell en andere fabrikanten kunnen het ook.

 • Profielfoto
  computer space

  Vriend, de Mac mini is een MacBook Air in desktop variant, geen MacBook Pro of Mac Pro -instap op je bureau.

  Mag ik je er aan herinneren dat de MacMini in 2011 en 2012 WEL een MacBookPro in desktopjasje was. Enkel de 2014 is een headless MBA.

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  BRRRR usb-c… 1x …. huuuuuh…. wat een eng horror verhaal…. ieeeee

 • Profielfoto
  kris251069

  Ik wil gewoon dat de hele Mac lijn stevig wordt vernieuwd met up-to-date specificaties. Mijn dochter wil een Mac kopen voor school (grafische sector) maar heb haar geblokt omdat nu een huidige Mac kopen aan de volle prijs aan een enorm budget voor een student gekkenwerk is wetende dat er dit jaar wel een volledige vernieuwing moet komen (anders wordt het suicide voor Apple en brengen ze alleen nog maar iPhones uit).

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Bwa, waarom totaal anders ogende iMac? Ik vind de iMac er best goed uitzien en ik vind het uiterlijk eigenlijk naar de standaarden van vandaag. Het beeldscherm is al zo dun, en geef nu eerlijk toe, er zit een 5k scherm in, ik vind dat persoonlijk wel mooi, deze performance in deze vormfactor.

  Rekenkracht zit er wel in ja. Geheugen en SSD zijn prima (maar maak het RAM in de 21,5″ wel upgradebaar), maar qua grafische rekenkracht vallen ze plat. Intel Iris graphics in een computer met 4K scherm die ook nog eens €1700 kost? Belachelijk. Higher-end iMacs (de 27″ 5K) heeft ook bar slechte grafische kaarten. Ze kunnen het scherm nauwelijks aan en dat merk je echt. Ze lopen helemaal niet soepel als je een paar (2-3) apps open hebt die dan ook maar iets van de GPU vragen. Zelfs als ze idlen wil Mission Control nog wel eens stotteren.

  Je wilt er een desktop waardige cpu/gpu in, maar daar moet je dan andere opofferingen voor over hebben ook. Wat aan één kant wel mooier zou zijn is dat de bezels mss wat dunner zouden kunnen. Dat zou ook al mooi zijn qua design verandering:-)

  Klopt, hij zou dikker moeten zodat er weer een aparte heatsink voor de GPU in kan. Maar zie het zo: het dikste punt van de iMac is de voet van voor naar achteren, niet het scherm gedeelte. Maakte het mensen echt uit dat de 2009-2012 iMac een paar centimeter dik was? Volgens mij niet namelijk. Het zijn nu gewoon gewoon een beetje laptop onderdeeltjes in een scherm. Natuurlijk zijn ze goed genoeg, maar het zou gewoon zoveel beter kunnen.

 • Profielfoto
  computer space

  Het is gewoon jammer dat Apple de belofte van schaalbare GUI nooit heeft waargemaakt. MacOS werkt alleen lekker bij 2x resolutie, en dan moet je naar 4K en dat is veel te bar.

  Liever had ik een pak m beet 30 inch 3840×2160 iMac gezien met een OS dan goed op een schaling van 1,5x werkt.
  En dat renderen van de beelden op nog hogere resolutie en dan weer downscalen helpt ook niet voor de snelheid.

 • Profielfoto
  essiw

  Op de vrage hierboven over wat er in een nieuwe mac mini zou zitten. Als de mac mini al geupdate wordt in dit evenement (er zijn immers geen rumouren over, dus de kans is er dat et geen update krijgt) dan heb je een grote kans dat we weer alleen dual core processoren zien (omdat een aantal van de logische processoren nog steeds een aparte aansluitng hebben voor dual en quad core, en dat kost apple dan teveel om twee moederborden te ontwikkelen…). Ik hoop natuurlijk op een quad core, ik weet niet wat ik zou doen als ze weer enkel dual cores er in stoppen, mijn mac mini van 2009 is echt aan vervanging toe…

 • Profielfoto
  Hessel89

  Hopelijk eindelijk een nieuw 5K beeldscherm met een Thunderbolt of USB C connectie.

 • Profielfoto
  Anami

  Dit komt zo geroepen pffff. Vraag me wel af of er een nieuwe MacPro komt. Wanneer zullen ze (ongeveer) hier in de winkel liggen? Iemand een idee?

 • Profielfoto
  Erwal

  maf he? Vroeger waren de macbooks zo cool omdat ze in tegenstelling tot alle andere laptops niet zwart waren maar glanzend aluminium, en nu worden we blij van … jawel een zwarte macbook. En ja, ik wil ook een zwarte;)

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Bwa, waarom totaal anders ogende iMac? Ik vind de iMac er best goed uitzien en ik vind het uiterlijk eigenlijk naar de standaarden van vandaag. Het beeldscherm is al zo dun, en geef nu eerlijk toe, er zit een 5k scherm in, ik vind dat persoonlijk wel mooi, deze performance in deze vormfactor.

  Rekenkracht zit er wel in ja. Geheugen en SSD zijn prima (maar maak het RAM in de 21,5″ wel upgradebaar), maar qua grafische rekenkracht vallen ze plat. Intel Iris graphics in een computer met 4K scherm die ook nog eens €1700 kost? Belachelijk. Higher-end iMacs (de 27″ 5K) heeft ook bar slechte grafische kaarten. Ze kunnen het scherm nauwelijks aan en dat merk je echt. Ze lopen helemaal niet soepel als je een paar (2-3) apps open hebt die dan ook maar iets van de GPU vragen. Zelfs als ze idlen wil Mission Control nog wel eens stotteren.

  Je wilt er een desktop waardige cpu/gpu in, maar daar moet je dan andere opofferingen voor over hebben ook. Wat aan één kant wel mooier zou zijn is dat de bezels mss wat dunner zouden kunnen. Dat zou ook al mooi zijn qua design verandering:-)

  Klopt, hij zou dikker moeten zodat er weer een aparte heatsink voor de GPU in kan. Maar zie het zo: het dikste punt van de iMac is de voet van voor naar achteren, niet het scherm gedeelte. Maakte het mensen echt uit dat de 2009-2012 iMac een paar centimeter dik was? Volgens mij niet namelijk. Het zijn nu gewoon gewoon een beetje laptop onderdeeltjes in een scherm. Natuurlijk zijn ze goed genoeg, maar het zou gewoon zoveel beter kunnen.

  Dat ben ik zeker allemaal met je eens! Voor mij zouden ze ook gewoon terug dikker mogen. Oftewel ipv van dun naar dik (die ovaal-achtige bobbel) een mooi gelijk vlak en daar een deftige gpu in, zoals je zegt:-)

 • Profielfoto
  DBLCreations

  maf he? Vroeger waren de macbooks zo cool omdat ze in tegenstelling tot alle andere laptops niet zwart waren maar glanzend aluminium, en nu worden we blij van … jawel een zwarte macbook. En ja, ik wil ook een zwarte;)

  Er was vroeger toch een volledig zwarte macbook?

 • Profielfoto
  iMonkey

  Hoop echt dat die LED-strip fictie is. Wordt echt handig voor blinden. Voor mezelf als ziende, ik kijk ook quasi nooit naar m’n keyboard, en volstaan status-icoontjes in de menubalk. Dat lijkt me een overbodige gimmick zoals die Samsung edge.

 • Profielfoto
  knekkie

  Tijd voor iets ECHT spannends in de Macbook lijn.

  Een LED strip is eventjes gaaf en is lekker different als je kijkt dat de rest van de wereld over stapt op touch Screens.

  Maar functioneel lijkt mij niet zo heel veel toe voegen behalve een andere manier van werken. Hopelijk houden ze de traditionelere gebruiker ook de huidige manier van werken beschikbaar naast de touchstrip way of life.

 • Profielfoto
  dannydrift

  wie ben ik?