AppleCare+ verlaagt tarief voor schermreparaties

13 reacties

Apple heeft de voorwaarden van zijn servicepakket AppleCare+ voor iPhone aangepast. Herstel van de schade aan het scherm is goedkoper geworden en kost € 29 per voorval. Voorheen was dit € 69 voor de iPhone SE en € 99 voor andere modellen.

AppleCare+ kan samen met een iPhone worden aangeschaft voor € 149 (€ 99 voor iPhone SE) en vult de wettelijke garantie aan. Naast goedkopere reparaties, is ook twee jaar telefonische support inbegrepen.

Het verlaagde tarief voor schermreparaties weerspiegelt het feit dat schade aan het scherm het meestvoorkomende defect is. AppleCare+ geeft twee jaar lang recht op maximaal twee reparaties. Voor een reparatie aan het scherm wordt vanaf nu € 29 gerekend, alle andere schade wordt voor een vaste prijs van € 99 per voorval gerepareerd, ongeacht het iPhone-model.
iphone-screen-crack-16x9

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Bob Ross

  ..en supersnel, ik kwam na een half uur zwemmen erachter dat mijn 6 ook mee was. Maandagavond gebeld met Apple, woensdag had ik al een nieuwe. Eigen risico was trouwens ook €69 (ipv 99), eind juni.

 • Profielfoto
  Metten

  Ze zijn er inderdaad wel snel mee, maar een schermreparatie zónder AppleCare kost €129 (of is dit nu ook aangepast?). Dus om de kosten van AppleCare er op dit gebied uit te halen moet je in 2 jaar tijd dus 2x je scherm laten repareren: €149+€29+€29 = €207 ipv €258.

  Natuurlijk blijven andere reparaties dan het scherm buiten deze berekening, maar ik blijf het nauwelijks interessant vinden

 • Profielfoto
  Shmoo

  Gewoon vasthouden die rommel, da’s interessanter

 • Profielfoto
  --help

  @Shmoo: Ja ik denk vast dat de mensen die een defect scherm hebben twijfelen voordat ze hem laten vallen .. “zal ik het doen of niet”. Zucht:P

 • Profielfoto
  pannekoek

  Je zult ze de kost moeten geven.

  Does it’s blend? With Apple Mac iCare+ Pro SE… who cares.

  Click… Bbgrgbrfgrbgrbgbgbrbrbgrbgbrgbrgbrbgrbgbrbgrbgbrgrb.

 • Profielfoto
  Hyrax

  Aanvulling: als je kiest voor €29 dan kom je niet in aanmerking voor de express replacement service! Je moet dus naar een Apple Store of AASP voor reparatie

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Beter een kostbaarheden buitenshuis verzekering. Voor ongeveer 3,60 per maand is mijn hele gezin verzekerd voor álle kostbare dingen die je mee kunt nemen: laptops, iPads, iPhones, camera’s en oh ja ook sieraden, maar die hebben we nauwelijks. Per ‘incident’ wordt maximaal 1000 euro vergoed, maar dat is zeker voor iPhones en iPads genoeg. En..geen enkel eigen risico. Bij kapot scherm wordt volledige reparatie bij Apple vergoed.

 • Profielfoto
  koningjordy

  je betaalt dus eerst 150 euro, en als er iets kapot gaat moet je alsnog betalen?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ja logisch toch.. Anders zou je 250,- (eerst) moeten betalen en dan zegt iedereen – JA DAAAAG! Dat is 1/3 van de iPhone.

 • Profielfoto
  Q-collective

  Ik vraag me zomaar af of Apple tussentijds lopende contracten kan wijzigen op deze manier? In de voorwaarden staat niks over concrete kosten, dus daar hoef je al niet te zoeken.

  €99 voor een reparatie vind ik eerlijk gezegd toch vrij duur en daarom had ik deze verzekering niet aangeschaft voor mijn iPhone SE.

 • Profielfoto
  Hyrax

  @Q-collective oude contracten blijven ongewijzigd (€69 eigen risico), maar hebben wel de mogelijkheid om óók een schermreparatie te doen voor €29.

 • Profielfoto
  jkuifje

  Het blijft voor mij een raadsel waarom het nog steeds niet mogelijk is om in België AppleCare en/of AppleCare+ voor iPhone te nemen. Is dat zo moeilijk Apple?

 • Profielfoto
  Q-collective

  @Hyrax: Ah, bedankt voor de verheldering. Ik kon dat zo niet vinden in de officiële stukken. Heb je wellicht een bron?

  @jkuifje: Volgens mij had de blokkade voor België te maken met de wetgeving omtrent koppelverkoop. Maar ik ben juridisch niet heel erg thuis in Belgische wetgeving, dus ik weet het fijne er niet van.