Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 23 september 2016
Leestijd: 2 minuten

‘Apple werkt al twee jaar aan Siri-speaker’

Met macOS Sierra is Siri nu ook op de Mac beschikbaar, maar daar blijft het niet bij. Volgens scooptijger Mark Gurman (Bloomberg) heeft Apple verschillende prototypes van een Siri-speaker voor in de woonkamer af. De ontwikkeling zou al twee jaar gaande zijn.

Amazon boekt behoorlijk succes met de Echo, een speaker met Alexa, zijn eigen assistent. Daarnaast lanceert Google binnenkort zijn eigen Home-speaker. Apple zou zich op een aantal punten willen onderscheiden.

Herkenning van stem, gezicht, emoties

Volgens een aantal Apple-medewerkers, die anoniem met Bloomberg spraken, zet Apple in op geavanceerde stemherkenning en goede speakers. Een aantal prototypes bevatten daarnaast een camera voor gezichts­herkenning die –dankzij technologie van een start-up die Apple eerder dit jaar kocht– ook kan herkennen wie er in de kamer is. Tot slot zou Apple Maps geïntegreerd worden.

Drie pijlers

Apple heeft de Siri-speaker rondom drie pijlers gemaakt, meldt Bloomberg. Allereerst is er bediening van HomeKit-apparaten in Huis (“Siri, doe het licht in de keuen aan”). Daarnaast zou de speaker dankzij goede audiokwaliteit zeer geschikt zijn voor Apple Music en tot slot zijn alle iOS-commando’s van Siri beschikbaar. Denk hierbij aan het ontvangen en versturen van berichten, het weer, reminders en afspraken, en notificaties van Apple Maps wanneer het tijd is om naar een afspraak te vertrekken.

https://www.youtube.com/watch?v=2KpLHdAURGo

Aanvankelijk was het idee om de Apple TV 4 als Siri-speaker te laten dienen, maar die functionaliteit werd op het laatste moment geschrapt. Nu de speaker uit ontwikkelfase is, staat het apparaat als prototype bij diverse Apple-engineers in huis, weet Gurman. Als alles goed gaat, kunnen we volgens de doorgaans goed ingelichte reporter een lancering binnen zes maanden tot een jaar verwachten.

Bovenstaande video: Google kondigt de verkoopstart van zijn Home Speaker waarschijnlijk tijdens een eigen evenement op 4 oktober aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple werkt al twee jaar aan Siri-speaker’
Sluiten