Apple Watch Series 2 is sneller, waterdicht en bevat GPS

Door: Raymon Mens - 34 reacties

Apple heeft 18 maanden na de verkoopstart van zijn slimme horloge een nieuwe Apple Watch geïntroduceerd. De nieuwe wearable heet Apple Watch Series 2 en bevat een groot aantal verbeteringen onder de motorkap. Het uiterlijk is nagenoeg ongewijzigd.

De focus ligt op een snelheidsboost van 50 procent, betere water­bestendig­heid en GPS. De Apple Watch Series 2 is vanaf 16 september verkrijgbaar. De eerste Apple Watch blijft verkrijgbaar en wordt goedkoper.

Zwemproof

De eerste Apple Watch was spatwaterbestendig, maar de Series 2 Watch is zwemproof. Dit houdt in dat het horloge tot 50 meter waterdicht is. Apple heeft een slimme truc bedacht om de opening voor de speaker waterdicht te maken. Na contact met water, vibreert de speaker automatisch om het water uit de opening te pushen. De Work Out-app krijgt ook twee nieuwe soorten trainingen: zwemmen in het zwembad en in open water.

watch2-zwemmen-16x9
Klik/tap voor groter.

S2-chip zorgt voor speedboost

Het chip-team van Apple heeft niet stilgezeten en de Apple Watch Series 2 voorzien van een S2-chip met dual-coreprocessor, waardoor de Apple Watch tot 50 procent sneller reageert. Daarnaast is er een nieuwe GPU toegevoegd, die grafische prestaties levert die tot twee keer beter zijn.

Helderder scherm

De helderheid van het display van Apple Watch Series 2 is sterk verbeterd. Met 1000 nits is het ruim twee keer helderder en het helderste display dat Apple ooit heeft gemaakt. Dat zul je vooral op zonnige dagen merken.

GPS

Door de ingebouwde GPS registreert de Apple Watch Series 2 exact de afstand, het tempo en de snelheid tijdens wandelen, hardlopen of fietsen, zonder dat je iPhone mee moet. De Watch combineert Wi-Fi, GPS en lokaal bewaarde satellietgegevens om snel je locatie te kunnen vaststellen. Na een training kun je in de Activiteit-app op iPhone een routekaart bekijken, compleet met de variaties in snelheid zichtbaar zijn.

apple-run-001
Klik/tap voor groter.

Keramiek vervangt 18-kartaats goud

De nieuwe Apple Watch is niet langer in 18-kaaraats goud verkrijgbaar, maar Apple introduceert een nieuwe, keramische variant naast aluminium en roestvrij staal is er ook een nieuwe variant. De Apple Watch Series 2 van keramiek is wit en volgens Apple van wel vier keer sterker materiaal dan de roestvrijstalen variant.

watch2-kermamiek-001
Klik/tap voor groter.

Samenwerking Nike

Apple gaat een samenwerking aan met Nike en lanceert Apple Watch Nike+. Dit is een uitvoering van de Apple Watch met een speciaal Nike-sportbandje met gaatjes voor betere ventilatie en zweetafvoer, exclusieve Siri-commando’s, Nike-wijzerplaten en integratie met de nieuwe Nike+ Run Club-app.

De Nike+ Run Club-app zorgt voor een slimme herinneringen, uitdagingen van vrienden en zelfs meldingen over gunstige weersomstandigheden. Via gedeelde trainingsoverzichten zorgt de app daarnaast voor gezonde sportiviteit tussen hardlopers. Ze kunnen elkaar zelfs een ‘boks’ sturen.

watch-nike
Klik/tap voor groter.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Apple Watch Series 2 is vanaf 9 september te reserveren en vanaf 16 september verkrijgbaar in twee formaten: 38 mm en 42 mm. De standaard uitvoering in goud, roségoud, zilver of spacegrijs aluminium, of een kast van zilver of spacezwart roestvrij staal kost € 439 (38mm) of € 469 (42mm). De nieuwe keramische Apple Watch Edition is verkrijgbaar vanaf € 1469.

De eerste Apple Watch wordt gedoopt tot ‘Series 1’ en de prijs is verlaagd naar € 339 (38mm) of € 369 (42mm). Aardig is dat Apple de nieuwe dual core-chip ook in de Series 1 Apple Watch stopt.

Reacties

34 reacties
 • Profielfoto
  Arnoud van Houwelingen

  Nu het GPS heeft en waterdicht is ga ik hem wel kopen denk ik!

 • Profielfoto
  Lonestar

  Nope voor mij geen smartwatch… Ik zie er nog steeds het nut niet van in!

 • Profielfoto
  Kiljon

  Klinkt goed allemaal ! Tijd om de stap te gaan maken en de eerste Watch aan te gaan schaffen.

 • Profielfoto
  Maverick2001

  Ik zie op dit moment het nut niet echt van een smartwatch en zie het ook meer als een gadget. Qua functionaliteit zal het allemaal prima zijn echter het ontwerp van het horloge heb ik wel veel bedenkingen bij. Het blijft een hele kleine iPhone die er naar mijn mening niet uit ziet. Dan is Samsung (e.a.) qua vormgeving Apple wel voorbij.

 • Profielfoto
  timmiex

  goude apple watch edition is weg

 • Profielfoto
  koen

  Die gouden is ingeruild voor een van klei.

 • Profielfoto
  PowerMac

  Ceramische versie is harder, niet sterker.
  In het algemeen is het ook brosser, dus breekbaarder.
  De vraag is dan ook of het heel blijft als je het laat vallen.

 • Profielfoto
  Marcel1973

  Ben nog steeds blij met m’n Watch 1, maar ook wel een beetje jaloers.
  Maar als ik relativeer, zie ik extra nut van de twee tov de één niet zo. Alleen de veranderde chip lijkt meerwaarde.

  Reden:
  1) Stiekem is de 2 toch een EUR 50 duurder geworden, tov door mij betaalde prijs.
  2) Met hardlopen mag ik graag naar muziek luisteren. De 2 heeft dan wel gps, maar mist nog muziek.

  Ben wel benieuwd waarom men eerst geen watch wilde kopen en na deze update wel een?

 • Profielfoto
  Ne0

  Huu?? Je kan toch muziek op de Watch zetten? Kan met de series 1 al

 • Profielfoto
  diedrikringenier

  De 1 heeft gewoon muziek en de serie 2 ook. Misschien toch je watch iets beter bestuderen????

 • Profielfoto
  Tov

  Zou je op de Nike+ uitvoering ook gewone Apple sportbandjes kunnen gebruiken? En zou je naast de speciale Nike wijzerplaat ook de standaard Apple wijzerplaten kunnen gebruiken?

 • Profielfoto
  Tys Brenets

  “Kan met de series 1 al”
  Dat noem ik nou een Quick Adopter van het nieuwe Apple jargon:)

 • Profielfoto
  Zakske

  De nieuwe versie is dikker dan de vorige… dat zie je niet vaak bij Apple.

 • Profielfoto
  Wammesonline

  Hoeveel in dikte scheelt het?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Zou je op de Nike+ uitvoering ook gewone Apple sportbandjes kunnen gebruiken? En zou je naast de speciale Nike wijzerplaat ook de standaard Apple wijzerplaten kunnen gebruiken?

  Zekers… Bandjes zullen gewoon passend blijven. Dat zou anders de doodsteek zijn, in die bandjes zit vet veel winst voor Apple. Wat dacht jij, hoeveel mensen met een huidige Spot nu zo’n Nike bandje willen hebben. Niet dat Apple deze direct los gaat verkopen natuurlijk. Maar ergens in Maart tijdens een event komen ze dan met het bericht wat voor vreselijke goedzakjes het eigenlijk wel niet zijn bij Apple.. Tadaaa.. Nu ook de Nike bandjes los te koop. Only Apple ….

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik wil heel graag zo’n extreem stoer bandje met gaatjes hebben, dat is aërodynamisch en dan ga je volgens mij veel sneller.

  Dit Nike bandje staat natuurlijk ook net zo goed prima op een oude generatie Sport dus ik hoop dat Apple snel die bandjes van Nike ook los gaat verkopen want ik zou nooit producten van Nike kopen. Dat vind ik zo’n typisch merk voor matties.

  Even los daarvan.. Ik dacht dat Apple allemaal richtlijnen had en standaarden voor het gebruik van het San Francisco font op hun platform voor software UI. Zo zie je maar, als er wat te verdienen valt dan doen huisstijlen en guidelines helemaal niet ter zaken.

 • Profielfoto
  Marcel1973

  Hmmm, doe ik vast iets verkeerd.
  M’n spotify afspeellijst (ca 50 nrs) krijg ik niet via watch namelijk.

 • Profielfoto
  ajschot

  Nou ik ben erg blij met mijn Watch goedkoop gekocht bij eGlobal mooi rvs het enige dat ik mis is de GPS dus dat is wel een upgrade in de nieuwe versie!

  Maar ik heb deze pas een paar maanden dus blijf maar even op de oude weg.
  Ik moet zeggen ik zag er ook het nu niet van in, maar ik vind het een fijn horloge en ik krijg er GEEN uitslag van wat ik met alle ander horloges voorheen wel had na een dag dragen, dus ik ben heel blij!

  Ik sla deze Watch dus even over en ga voor de volgende;-) Maar alles wat ik mis zit in de nieuwe wel GPS!

 • Profielfoto
  Wammesonline

  Ik twijfel tussen Alu en RVS versie; voornamelijk omdat RVS saffierkristal heeft. Wat is jullie ervaring qua krasjes met Ion-X-glas van het Alu model?

 • Profielfoto
  Wammesonline

  Is het verschil van 250,- te rechtvaardigen??

 • Profielfoto
  Shmoo

  Nee, zeer zeker niet. Het RVS glimmende model gaat er veel sneller als ‘gedragen’ uitzien. Dat model is veel minder kras-vast dan het MacBook matte aluminium model.

 • Profielfoto
  Wammesonline

  Okay. En het Ion-X-glas dan? Krast dat snel?

 • Profielfoto
  diedrikringenier

  @wammesonline

  ion-x-glas krast wel redelijk snel. Volgens mij is het hetzelfde glas als een iPhone heeft, maar dan met een marketing naam. Ik draag mijn watch dagelijks, en heb een paar kleine krasjes langs de rondingen (zijkant van het scherm). En een paar van die veegjes die je alleen zien bij een bepaalde lichtval, en al helemaal niet als het scherm aan staat. Ofwel, prima te doen, het is een gebruiksvoorwerp.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Het glas dat op mijn Apple Watch 1 Sport zit is kei en keihard. Als ik het zou moeten vergeten met het glas van een iPhone dan voelt het aan alsof het zeker 8 keer dikker is dan iPhone glas. Natuurlijk is het glas op een iPhone ook groter dus druk/buig -gevoeliger maar over het algemeen krast het glas helemaal niet.

  Ik heb mijn Apple Watch al een aantal keer laten vallen in de badkamer op de tegelvloer. Of gestoten tegen een deurstijl van een kozijn, of de rand van mijn bureau en elke keer hoor ik weer TIK en dan denk ik, kud dat was hard. Kijken, niets te zien.

  Een Apple Watch is voor mijn gevoel zeker 25 keer robuuster, hufterproof en steviger gebouwd dan een iPhone.

 • Profielfoto
  essiw

  Maar ondanks de ingebouwde GPS heb je dus nog steeds een iPhone nodig? of kan je ook een iPod Touch gebruiken?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Nee de iPhone blijft verplicht omdat je er ook mee kunt bellen. Het is en blijft een accessoire voor de iPhone – geen stand alone product.

  De Apple Watch is nu in bepaalde acties alleen minder afhankelijk. Daar waar je vroeger minimaal één keer je iPhone moest meenemen tijdens een workout om je Watch te kaliberen qua stappen via de GPS van je telefoon kun je dat nu dus helemaal zonder iPhone doen.

 • Profielfoto
  Wammesonline

  Thanks voor de info; ik ga morgen een Alu bestellen. Mijn ultieme Watch zou een Alu met Saffier zijn, maar die bestaat helaas niet ?

 • Profielfoto
  Wammesonline
 • Profielfoto
  PowerMac

  Stel ik koop nu een series 2.
  Het lijkt mij moeilijk te geloven dat ik dadelijk de Nike+ app er niet op kan gooien, maar ik lees daar nergens iets over.
  Enig idee?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Er is natuurlijk ook gewoon de Nike+ app met Apple Watch ondersteuning maar hoeveel verschil er tussen deze versies zit lijkt mij moeilijk te bepalen.

  Als je kijkt naar de prijs van het Apple Watch | Nike editie dan zie je dat de prijs gelijk is aan alle andere modellen dus alleen daarom denk ik dat het verder gewoon hetzelfde horloge zal zijn.

  Mogelijk dat het Nike model een unieke eigen watchface heeft die andere niet kunnen krijgen.

 • Profielfoto
  Bata4

  Eindelijk…
  Nu word het tijd om hem aan te schaffen…

  Word de Nike versie… (jammer dat hij pas eind october geleverd kan worden)

 • Profielfoto
  ieteke

  Nike versie besteld, levering eind oktober. Zijn er mensen die een vroegere leveringsdatum als eind oktober hebben?

 • Profielfoto
  Dennis

  Ik zag de levering in de apple app voor de nike+ Zwart/volt op eind oktober staan.

 • Profielfoto
  Wammesonline

  Om 10:10 vanochtend reguliere Alu besteld. Levering tussen 7 en 20 okt geeft Apple nu aan