Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 september 2016
Leestijd: 3 minuten

Apple Watch Series 2 is sneller, waterdicht en bevat GPS

Apple heeft 18 maanden na de verkoopstart van zijn slimme horloge een nieuwe Apple Watch geïntroduceerd. De nieuwe wearable heet Apple Watch Series 2 en bevat een groot aantal verbeteringen onder de motorkap. Het uiterlijk is nagenoeg ongewijzigd.

De focus ligt op een snelheidsboost van 50 procent, betere water­bestendig­heid en GPS. De Apple Watch Series 2 is vanaf 16 september verkrijgbaar. De eerste Apple Watch blijft verkrijgbaar en wordt goedkoper.

Zwemproof

De eerste Apple Watch was spatwaterbestendig, maar de Series 2 Watch is zwemproof. Dit houdt in dat het horloge tot 50 meter waterdicht is. Apple heeft een slimme truc bedacht om de opening voor de speaker waterdicht te maken. Na contact met water, vibreert de speaker automatisch om het water uit de opening te pushen. De Work Out-app krijgt ook twee nieuwe soorten trainingen: zwemmen in het zwembad en in open water.

Klik/tap voor groter.

S2-chip zorgt voor speedboost

Het chip-team van Apple heeft niet stilgezeten en de Apple Watch Series 2 voorzien van een S2-chip met dual-coreprocessor, waardoor de Apple Watch tot 50 procent sneller reageert. Daarnaast is er een nieuwe GPU toegevoegd, die grafische prestaties levert die tot twee keer beter zijn.

Helderder scherm

De helderheid van het display van Apple Watch Series 2 is sterk verbeterd. Met 1000 nits is het ruim twee keer helderder en het helderste display dat Apple ooit heeft gemaakt. Dat zul je vooral op zonnige dagen merken.

GPS

Door de ingebouwde GPS registreert de Apple Watch Series 2 exact de afstand, het tempo en de snelheid tijdens wandelen, hardlopen of fietsen, zonder dat je iPhone mee moet. De Watch combineert Wi-Fi, GPS en lokaal bewaarde satellietgegevens om snel je locatie te kunnen vaststellen. Na een training kun je in de Activiteit-app op iPhone een routekaart bekijken, compleet met de variaties in snelheid zichtbaar zijn.

Klik/tap voor groter.

Keramiek vervangt 18-kartaats goud

De nieuwe Apple Watch is niet langer in 18-kaaraats goud verkrijgbaar, maar Apple introduceert een nieuwe, keramische variant naast aluminium en roestvrij staal is er ook een nieuwe variant. De Apple Watch Series 2 van keramiek is wit en volgens Apple van wel vier keer sterker materiaal dan de roestvrijstalen variant.

Klik/tap voor groter.

Samenwerking Nike

Apple gaat een samenwerking aan met Nike en lanceert Apple Watch Nike+. Dit is een uitvoering van de Apple Watch met een speciaal Nike-sportbandje met gaatjes voor betere ventilatie en zweetafvoer, exclusieve Siri-commando’s, Nike-wijzerplaten en integratie met de nieuwe Nike+ Run Club-app.

De Nike+ Run Club-app zorgt voor een slimme herinneringen, uitdagingen van vrienden en zelfs meldingen over gunstige weersomstandigheden. Via gedeelde trainingsoverzichten zorgt de app daarnaast voor gezonde sportiviteit tussen hardlopers. Ze kunnen elkaar zelfs een ‘boks’ sturen.

Klik/tap voor groter.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Apple Watch Series 2 is vanaf 9 september te reserveren en vanaf 16 september verkrijgbaar in twee formaten: 38 mm en 42 mm. De standaard uitvoering in goud, roségoud, zilver of spacegrijs aluminium, of een kast van zilver of spacezwart roestvrij staal kost € 439 (38mm) of € 469 (42mm). De nieuwe keramische Apple Watch Edition is verkrijgbaar vanaf € 1469.

De eerste Apple Watch wordt gedoopt tot ‘Series 1’ en de prijs is verlaagd naar € 339 (38mm) of € 369 (42mm). Aardig is dat Apple de nieuwe dual core-chip ook in de Series 1 Apple Watch stopt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.