‘Apple Watch gaat slaap en conditie meten’

Door: Raymon Mens - 11 reacties

Terwijl de Apple Watch Series 2 met GPS enkele dagen verkrijgbaar is, heeft Bloomberg Apple’s toekomstplannen voor de Watch ingezien. De smartwatch gaat onder andere slaap en conditie meten en daarnaast gaat de Watch metingen ook interpreteren.

Momenteel meet de Apple Watch al gegevens zoals je hartslag, maar worden deze alleen weergeven en niet geanalyseerd. Apple wil er concreet advies over onder andere slaap en conditie aan toevoegen.

Het meten van slaap komt waarschijnlijk naar een volgende generatie Apple Watch, want momenteel dient de smartwatch iedere nacht opgeladen te worden. Het meten van conditie is eenvoudiger en kan gebaseerd worden op hoe snel de hartslag zich na inspanning herstelt naar een normale waarde.

watch-health-001
De huidige health- en fitnessfuncties van de Apple Watch.

De Apple Watch kan door het analyseren van de gemeten gegevens ook een coachende of adviserende functie krijgen. Tim Cook zei toen hij op bezoek in Amsterdam was al dat hij de Apple Watch graag als het waarschuwingslampje voor je lichaam ziet. Cook legde het als volgt uit: “Iedereen die een auto heeft, ziet wel eens een waarschuwingslampje voor oververhitting of het vervangen van de olie. Wat is het equivalent in je lichaam? Je hersenen. Toch overtuigen we onszelf er vaak van om geen actie te ondernemen.”

“De Apple Watch moet het waar­schuwings­lampje voor je lichaam worden.”

Wil dit zeggen dat de volgende generatie van de Apple Watch een lading nieuwe sensoren bevat? Dat is niet zeker. Volgens Bloomberg kan de accelerometer in combinatie met de hartslagmeter al veel. Daarnaast spelen technische kwesties zoals accuduur een rol en krijgt Apple waarschijnlijk te maken met een zware en lastige certificeringsprocedures van de Amerikaanse Food and Drug Administration.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Q-collective

  Het meten van slaap komt waarschijnlijk naar een volgende generatie Apple Watch, want momenteel dient de smartwatch iedere nacht opgeladen te worden.

  You can say that again! Een Apple Watch die 18 uur meegaat is eigenlijk nauwelijks serieus te nemen, laat staan als meetapparaat voor je dag/nacht ritme.

  Als het een week meegaat, praten we verder;-)

 • Profielfoto
  Niels

  Ach ja, dan nemen we toch allemaal twee Apple watches, één voor in de ochtend en één voor in de avond.

 • Profielfoto
  Vilscon

  Ach ja, dan nemen we toch allemaal twee Apple watches, één voor in de ochtend en één voor in de avond.

  Anderhalf jaar verder gaat mijn Apple Watch anders twee dagen mee. Gisterochtend in de UK uit de lader gehaald en nu ondertussen in NL nog 18 procent, still going strong. Vanavond om 10uur aan de lader en morgen ochtend gewoon weer om voor 2 dagen. Goed zat:)

  Maar.. Ik gebruik m dan ook absoluut niet voor meer dan een 25 minuten Screen on time

 • Profielfoto
  Shmoo

  Als je er niet elke keer op zit te pielen kun je lang doen met een batterij. Ik heb ook wel eens dagen dat ik niet naar buiten ga en dan is de Watch aan het einde van de dag 68%

 • Profielfoto
  Jafo

  Sinds watchOS 3 ben ik blij als ik het einde van de dag haal. De watch slaap al voordat ik in bed lig.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ha, is het zo erg? Gelukkig heb ik nog niet op upgraden gedrukt.

 • Profielfoto
  dj bazzie wazzie

  “Het meten van slaap komt waarschijnlijk naar een volgende generatie Apple Watch, want momenteel dient de smartwatch iedere nacht opgeladen te worden.”

  Vanmorgen m’n Apple Watch 2 binnen gekregen en nog niet opgeladen ondanks dat ik hele dag mee bezig ben. Nu al dik 16 uur mee aan het spelen en batterij is op 48%. Verwacht onder normaal gebruik dat ik er dan prima twee of meer dagen mee kan. Ook laad ik de watch in de auto en achter mijn bureau op, heb de slaap analyse app al gedownload en nu maar eens proberen.

 • Profielfoto
  pippen2

  Ook in WatchOS 3 gaat de Apple Watch minimaal 1,5 dag mee. Als je de dag er niet mee haalt moet er iets aan de hand zijn.

 • Profielfoto
  defores

  Laat Apple eerst maar hun bugs eens oplossen i.p.v. doktertje spelen waarvoor ze geheel niet bevoegd zijn (daar heeft men papieren voor nodig).

 • Profielfoto
  App69

  Een smartwatch die geen slaap registreert is in mijn opzicht geen smartwatch.
  Eerder, ik wil wel maar kan het niet.
  Wow, anderhalve dag met één oplading. Laat me niet lachen.
  Fitbit Alta, doet bijna alles automatisch, ja, zelfs slaap registreren, en gaat makkelijk 8 dagen mee. Tja, zelfs notificaties. Watch sucks… Big time.

 • Profielfoto
  pippen2

  @App69, duh tuurlijk gaan die sport-smartwatches langer mee. Ze kunnen ook veel minder dan de Apple Watch. Ik heb dan weer liever een smartwatch die je gewoon iedere avond op je nachtkastje legt (ik zou het toch altijd uit doen wanneer ik ga slapen) en veel meer kan, dan de beperkte Fitbit.