Apple plant imposant Europees kantoor in Londen

Door: Raymon Mens - 12 reacties

Apple’s op een na grootste Europese kantoor gaat verhuizen naar een iconische plaats in de Britse hoofdstad Londen: het Battersea Power Station. Dit is een oude kolencentrale die tot 1983 in bedrijf was en nu wordt gerenoveerd.

Het gebied verandert in een wijk met kantoren in de oude centrale en nieuwe appartementen in de buurt. De 1400 Apple-medewerkers, die nu verspreid zijn over 8 locaties, zullen worden herenigd op de nieuwe campus.

Opening in 2021

De iPhone-maker zegt tegen de London Evening Standard alle zes verdiepingen van het voormalige ketelgebouw te gaan gebruiken. Dit is 40% van de totale ruimte in de oude centrale. Het oppervlak van deze kantoren is rond de 46.000 m2 is genoeg ruimte voor maximaal 3000 werknemers. De opening van deze kantoren is gepland voor 2021.

Naast een Europees kantoor in Londen, blijft Apple met ongeveer 6000 medewerkers opereren vanuit Cork, Ierland. De nieuwe locatie in Londen wordt het op een na grootste Europese Apple-kantoor.

bpower001
Klik/tap voor groter.

Monument

De buitenkant van het gebouw, dat zich kenmerkt door zijn vier witte schoorsteenpijpen, is een beschermd aanzicht en blijft intact. De binnenkant wordt helemaal gemoderniseerd en opnieuw ingericht als kantoorruimte.

bpower002
Klik/tap voor groter.

Sadiq Khan, de nieuwe burgemeester van Londen, juicht om Apple’s uitgebreide aanwezigheid in de hoofdstad: “Ik ben blij dat Apple intrek neemt in het Battersea Power Station en bijdraagt aan het creëren van nieuwe banen en de economische welvaart van de Londenaren. Dit laat zien dat Londen openstaat voor grote internationale merken en een toonaangevende stad voor handel en investeringen is.”

Apple’s hoofdkantoor in Londen is momenteel in de buurt van de Apple Store Regent Street gevestigd en heeft daarnaast nog verschillende dependances. De Apple Store is overigens in zwart gehuld voor een renovatie.

Regent Street (via Ars Technica UK)
Apple Regent Street is gesloten voor renovatie (via Ars Technica UK)

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Na de #brexit is er weinig ‘Europees’ meer aan dat hoofdkantoor. De echte vestiging met juridische toegang tot de Europese landen blijft dan gewoon in Ierland.

  Misschien gokt Apple er wel op dat Engeland een nieuw lage lonen land in Europa wordt.

 • Profielfoto
  MrHammond

  Battersea Power Station vind ik als iconisch gebouw (Pink Floyd – Animals) wel passen bij Apple;-)

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  De binnenkant van Battersea was (voordat ze het eruit hadden gesloopt…) ook erg imposant. Marmeren vloeren, een prachtige regelkamer en van die lekker ouderwetse meters, daar houd ik wel van.

 • Profielfoto
  Josv

  Cult gebouw – PF Animals…!

 • Profielfoto
  gertvandam

  Great!

 • Profielfoto
  Koezel

  De iPhone-maker zegt tegen de London Evening Standard

  Daarmee doe je ze wel tekort.
  Prachtige locatie!

 • Profielfoto
  davidem

  Voor een kijkje naar hoe het er vroeger uit zag in het Battersea Power Station, verwijs ik je naar een ludiek filmpje van een groepje grappenmakers van weleer… :smile:

 • Profielfoto
  polansky

  Lekker handig van Apple met een Brexit in het verschiet….

 • Profielfoto
  THX-1138

  Tsja en deze kennen we allemaal natuurlijk!

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Animals_(Pink_Floyd)

 • Profielfoto
  maconly

  Mooi pand .

  London is booming de brexit is de beste keuze die de Engelsen ooit hebben gemaakt .

  Farrage en Johnson zullen naast Churchil als helden de geschiedenis in gaan.

  En wij zullen onze regenten als landverraders bestempelen.

 • Profielfoto
  Buzz

  Het gebouw (met varken) deed in de film Children of Men dienst als Ark of the Arts.

 • Profielfoto
  Bonte

  Ik heb de indruk dat Apple evolueert naar een vastgoed gigant met al die knowhow die ze aan het opbouwen zijn via giga projecten.

  Met het geld dat ze hier in Europa liggen hebben kunnen ze een stad bouwen ter grootte van Brussel.