Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 september 2016

Apple onthult waterdichte iPhone 7 in nieuwe kleuren

Apple heeft de iPhone 7 en iPhone 7 Plus uit de doeken gedaan. De nieuwe iPhone is de eerste waterdichte iPhone ooit, heeft niet langer een minijack-aansluiting, krijg een enorme camera-upgrade en komt standaard met 32GB opslaggeheugen.

De iPhone 7 is in Nederland vanaf 9 september te bestellen en ligt vanaf 16 september in de winkel. De vanaf-prijs is € 769 voor de iPhone 7 en € 909 voor de iPhone 7 Plus met dual camera.

Verbeterd ontwerp, zwart als nieuwe kleur

De iPhone 7 heeft de vormfactor van de iPhone 6s geperfectioneerd. De antennebanden zijn zo goed als verdwenen en de iPhone is beschikbaar is twee nieuwe zwarte varianten: Gitzwart (hoogglans) en zwart (mat). Daarnaast blijven zilver, goud en roségoud verkrijgbaar.

Van links naar rechts; Gitzwart, Zwart, Zilver, Goud, Roségoud.

Niet-mechanische home-knop

De Home-knop is niet langer mechanisch en werkt nu met een Taptic Engine. Dit is vergelijkbaar met de werking van het Force Touch-trackpad van de MacBook. Ontwikkelaars kunnen de Taptic Engine met een speciale API binnen hun apps gaan gebruiken en volgens Apple is deze nu slijtvast en drukgevoelig.

Klik/tap voor groter.

Water- en stofbestendig

De iPhone 7 is water- en stofbestendig. De telefoon voldoet aan de IP67-standaard. Dat houdt in dat het toestel volledig stofdicht is, en een onderdompeling van 30 minuten kan weerstaan.

De iPhone 7 voldoet aan de IP67 Rating.

Camera iPhone 7

De 12-megapixel camera van de iPhone 7 is nu voorzien van optische beeldstabilisatie, voorheen had alleen de Plus-model dit. Daarnaast is de lens groter met een diafragma van ƒ/1.8 en 6 elementen. De flitser aan de achterkant bestaat niet langer uit twee, maar uit vier LED’s die 50 procent helderder zijn dan de die van de iPhone 6s. Flikkerende lampen worden eveneens gedetecteerd en weggewerkt op foto’s en video’s.

Aan de voorkant is de iPhone 7 voorzien van een nieuwe 7-megapixel FaceTime HD-camera met optische beeldstabilisatie.

De camera van de iPhone 7 bevat 6 lenzen – Klik/tap voor groter.

iPhone 7 Plus: twee 12 megapixel camera’s

Het echte klapstuk is de camera van de iPhone 7 Plus. Het 5,5-inch toestel heeft dezelfde 12-megapixel camera als de iPhone 7, maar daarnaast ook nog een 12-megapixel telelenscamera. Hierdoor wordt met twee keer optische zoom en tot 10 keer digitale zoom mogelijk. Via de foto’s-app kan tussen de standaard- of telelens geschakeld worden.

Met de camera van de iPhone 7 Plus kan ook een scherptediepte-effect bereikt worden. Apple gebruikt hiervoor softwarematige herkenning van een persoon of voorwerp op de voorgrond en achtergrond. Je kunt het effect vanuit de camera-app inschakelen. Het scherptediepte-effect komt in een latere versie van iOS 10 beschikbaar.

Klik/tap voor groter.

Helderder scherm

De resolutie van de schermen blijft hetzelfde, maar Apple heeft het scherm wel 25 procent helderder gemaakt. Daarnaast is er nu ondersteuning voor het P3-kleurenprofiel, zoals ook de Retina iMacs hebben. Het scherm voldoet daarmee aan een ‘cinema standaard’.

Stereo Speakers

Nieuwe stereoluidsprekers zorgen voor twee keer zo krachtig geluid als de iPhone 6s en bovendien een beter dynamisch bereik. Ook de kwaliteit van de telefoonluidspreker is verbeterd. De tweede speaker bevindt zich aan de bovenkant van de iPhone, zodat je altijd stereogeluid hebt, hoe je de iPhone ook vasthoudt.

Lightning headphones

De nieuwe iPhone wordt geleverd met nieuwe EarPods met Lightning-connector. De 3,5-mm koptelefoonaansluting is komen te vervallen, maar Apple stopt een adapter in de doos zodat oude koptelefoons gebruikt kunnen blijven worden.

lightning earpods
Naast Lightning EarPods zit er ook een verloopt van Lightning naar minijack in de doos.

Quad Core A10-chip met sneller 4G

Apple heeft de iPhone 7 uitgerust met een quad core A10-chip. Deze bevat twee cores die gericht zijn op snelheid en twee cores die gericht zijn op energiezuinigheid. Een performance controller schakelt automatisch tussen de verschillende cores en zorg zo voor voldoende snelheid en een prima accuduur. De chip maakt ook snellere 4G-verbindingen mogelijk, namelijk tot 450Mbit/s. Vorige iPhones deden 300Mbit/s.

Langste accuduur ooit

Apple belooft met de iPhone 7 en iPhone 7 Plus de beste accuduur ooit. De iPhone 7 gaat gemiddeld twee uur langer mee dan de iPhone 6s en de iPhone 7 Plus gaat een uur langer mee.

Accuduur bij verschillende activiteiten (klik/tap voor groter).

Prijs en verkrijgbaarheid

De iPhone 7 is in Nederland vanaf 9 september te bestellen en ligt vanaf 16 september in de winkel.

  • iPhone 7: € 769 (32GB) – € 879 (128GB) – € 989 (256GB) (Gitzwart alleen in 128 en 256GB verkrijgbaar)
  • iPhone 7 Plus: € 909 (32GB) – € 1019 (128GB) – € 1129 (256GB) (Gitzwart alleen in 128 en 256GB verkrijgbaar)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple onthult waterdichte iPhone 7 in nieuwe kleuren
Sluiten