Apple Music telt 10 miljoen Android-downloads

Door: Raymon Mens - 6 reacties

Sinds november 2015 is Apple Music voor Android beschikbaar. De streamingdienst is een van Apple’s eerste ├ęchte Android-apps. Tien maanden later is Apple Music voor Android meer dan 10 miljoen keer gedownload in de Google Play Store.

De cijfers zijn afkomstig uit de Google Play Store, waar het aantal downloads zichtbaar is. Dit cijfer is geen indicatie van het aantal abonnees. Veel gebruikers zullen de app uit nieuwsgierigheid geïnstalleerd hebben.

10 tot 50 miljoen

Een precies aantal downloads wordt niet weergeven. Google plaatst┬áapplicaties in verschillende categorie├źn. Gisteren stond Apple Music nog in de categorie met 5 tot 10 miljoen downloads, nu is de drempel van 10 miljoen overschreden en valt Apple Music in de categorie met 10 tot 50 miljoen downloads. Spotify en Deezer hebben beiden 100 tot 500 miljoen downloads en Google Play Music is de miljard downloads voorbij.

music-android-002
Apple Music op Android (klik/tap voor groter).

De verdeling van het aantal abonnees tussen Android en iOS is niet bekend. Het enige offici├źle cijfer dat Apple gaf was tijdens WWDC in juni, toen telde Apple Music 15 miljoen betalende abonnees (de helft van Spotify). Android-gebruikers geven Apple Music gemiddeld 3,3 van de 5 sterren.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Wat worden ze te graag geaaid en geknuffeld bij Apple als het om cijfertjes gaat.

  Btw; je vergeet nog even te melden dat Apple nu en speciale 99,- Apple Music Giftcard (jaar abonnement) heeft gelanceerd.

 • Profielfoto
  Elduderino

  @Shmoo , wat voegt je reactie nu eigenlijk toe? Het is gewoon een weetje/nieuws bericht en jij begint over knuffelen en Apple? Hoe verzin je het?

 • Profielfoto
  Tys Brenets

  Nou, inderdaad. Ga alsjeblieft weg met je onzinnige commentaren.

 • Profielfoto
  Boomfok

  Je kunt jezelf afvragen of een bericht over Android voor OMT lezers veel nieuwswaarde heeft. Ik had het achteraf liever niet gelezen.

 • Profielfoto
  Boomfok

  Je kunt jezelf afvragen of een bericht over Android voor OMT lezers veel nieuwswaarde heeft. Ik had het achteraf liever niet gelezen.

 • Profielfoto
  polansky

  Je kunt je uberhaubt afvragen of 10 miljoen downloads wel zoveel is met m├ę├ęr dan 1 miljard Android devices. Da’s minder dan 1% en dat geeft wel aan dat heel Apple music eigenlijk gewoon een big fail is. Maar dat mag je hier dan weer niet zeggen omdat het de fanboys tegen de haren instrijkt.

  Kraak het heilige Apple niet af of u wordt verzocht de kerk te verlaten.