Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 september 2016

Apple Music telt 10 miljoen Android-downloads

Sinds november 2015 is Apple Music voor Android beschikbaar. De streamingdienst is een van Apple’s eerste échte Android-apps. Tien maanden later is Apple Music voor Android meer dan 10 miljoen keer gedownload in de Google Play Store.

De cijfers zijn afkomstig uit de Google Play Store, waar het aantal downloads zichtbaar is. Dit cijfer is geen indicatie van het aantal abonnees. Veel gebruikers zullen de app uit nieuwsgierigheid geïnstalleerd hebben.

10 tot 50 miljoen

Een precies aantal downloads wordt niet weergeven. Google plaatst applicaties in verschillende categorieën. Gisteren stond Apple Music nog in de categorie met 5 tot 10 miljoen downloads, nu is de drempel van 10 miljoen overschreden en valt Apple Music in de categorie met 10 tot 50 miljoen downloads. Spotify en Deezer hebben beiden 100 tot 500 miljoen downloads en Google Play Music is de miljard downloads voorbij.

Apple Music op Android (klik/tap voor groter).

De verdeling van het aantal abonnees tussen Android en iOS is niet bekend. Het enige officiële cijfer dat Apple gaf was tijdens WWDC in juni, toen telde Apple Music 15 miljoen betalende abonnees (de helft van Spotify). Android-gebruikers geven Apple Music gemiddeld 3,3 van de 5 sterren.

Reageer op artikel:
Apple Music telt 10 miljoen Android-downloads
Sluiten