Apple: eerste voorraad iPhone 7 Plus volledig uitverkocht

Door: Raymon Mens - 21 reacties

Apple heeft de iPhone 7 Plus officieel niet langer op voorraad. De eerste batch toestellen is volledig vergeven aan pre-orders en de 5,5-inch iPhone is ongeacht de kleur of capaciteit niet verkrijgbaar. De iPhone 7 in gitzwart is ook volledig uitverkocht.

De verkoop van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus begint vrijdag 16 september, maar klanten die geen online reservering hebben geplaatst, zullen in de Apple Stores slechts een zeer beperkte voorraad aantreffen.

Get in line online

Voor de Apple Store bivakkeren om als een van de eerste Nederlanders een iPhone 7 te bemachtigen heeft weinig zin. Apple hanteert al een tijdje het idee “Get in line online” en via de Online Apple Store kan iedereen een iPhone reserveren. De gitzwarte iPhone 7 Plus is momenteel tot november uitverkocht, terwijl andere kleuren een levertijd van 2 tot 3 weken hebben. De iPhone 7 in gitzwart heeft 3 tot 5 weken levertijd.

De iPhone-maker zegt tegen persdienst Reuters: “We stellen het geduld van onze klanten zeer op prijs. We werken zo hard mogelijk om iedereen die dat wil zo snel mogelijk van een nieuwe iPhone te voorzien.”
7plus-send

Providers en resellers

Ook telecomproviders, Apple Premium Resellers en andere webshops hebben slechts een beperkte voorraad toestellen ontvangen. Deze zijn grotendeels nodig om pre-orders uit te leveren. De initiële beschikbaarheid van de nieuwe iPhone 7 (Plus) is vooral in de nieuw geïntroduceerde kleurvariaties erg laag. Denk aan tientallen. “Het wordt ieder jaar een groter drama. We hebben moeten vechten om pre-orders te kunnen leveren en er blijft amper iets over voor in het schap,” vertelt een inkoopmedewerker van een grote retailer die anoniem wil blijven aan OMT.

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  Frank Peters

  Heb hem als eerste ge preorderd bij de vodafone winkel zal mij benieuwen morgen, iphoe 7 plus gewoon zwart

 • Profielfoto
  mister@

  Betekend dit dat de iPhone 7 Plus het meest populair is, of worden er daar simpelweg minder van geproduceerd?

 • Profielfoto
  Imade

  Betekend dit dat de iPhone 7 Plus het meest populair is, of worden er daar simpelweg minder van geproduceerd?

  Ik denk zelf persoonlijk een mix van beide… een ‘sold oud’ reclame is namelijk psychologisch gezien de beste reclame die een fabrikant kan maken, vooral als je dat met deze jaarlijkse hype mixt.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  In VS was bij T-mobile (meen ik), het aantal bestelde toestellen 4 keer zo hoog als vorig jaar. Dus ik denk dat de vraag gewoon extreem hoog is.

 • Profielfoto
  error

  Ik heb vorige week vrijdag een matzwarte iPhone 7 besteld bij T-Mobile. Benieuwd hoeveel ze daar ontvangen morgen.

 • Profielfoto
  Bramalting

  ik heb vorige week een iPhone 7 plus 128 gb verlengt bij t-mobile. eerste in de winkel. ben benieuwd. in online chat is gezegd dat ik het toestel wel morgen kan halen

 • Profielfoto
  Niels

  Morgen eerst maar eens bij de Apple Store koekeloeren welke kleur het wordt, twijfel nog erg over Jet Black ivm vingerafdrukken en krassen. En dan nog even nadenken of het wel of niet de Plus wordt. Verder geen haast en rustig mijn abbo, bij KPN verlengen.

 • Profielfoto
  Hydræ

  M’n bek valt open. Slechts een marginale verbetering, en voor dat geld heb je 3 laptops.

 • Profielfoto
  GrannySmith

  M’n bek valt open. Slechts een marginale verbetering, en voor dat geld heb je 3 laptops.

  Tja. Ik begrijp er ook telkens niets van. Miljoenen (?) mensen hebben dus voor prijzen rond de EUR 1.000,- een smartphone gekocht die ze nog nooit gezien hebben. En het is dus een smartphone. Mijn vrouw heeft een LG waar ze alles mee kan doen. Kostte EUR 79,-

  Alle vrijheid, dit consumentisme maar ik vind het gekkigheid.

 • Profielfoto
  TheNick

  Heb bij apple zelf een matzwarte 7 besteld. Ben benieuwd hoe lang de levering werkelijk gaat duren, maar het begint nu toch wel te kriebelen. Levertijd staat nu nog op 2-3 weken, net als vorige week.

 • Profielfoto
  sciletto

  M’n bek valt open. Slechts een marginale verbetering, en voor dat geld heb je 3 laptops.

  Tja. Ik begrijp er ook telkens niets van. Miljoenen (?) mensen hebben dus voor prijzen rond de EUR 1.000,- een smartphone gekocht die ze nog nooit gezien hebben. En het is dus een smartphone. Mijn vrouw heeft een LG waar ze alles mee kan doen. Kostte EUR 79,-

  Alle vrijheid, dit consumentisme maar ik vind het gekkigheid.

  Dat is wel heeeeeeel kort door de bocht om te denken dat iedereen de iPhone van 1000,- heeft en een telefoon kopen die ze nog nooit hebben gezien.

  Er worden meer iPhone’s verkocht dan de iPhone plus maar je kan beter zeggen dat iedereen rond de 700,- a 800,- euro een telefoon koopt en zijn oude verkoopt of ervoor spaart. Uiteraard zijn er veel mensen die wel gewoon 800,- kunnen missen omdat ze het geld simpelweg hebben. Als jou vrouw een LG van 79,- heeft dan betekend dat dat ze Android heeft en ik moet daar echt niet aan denken dus heb ik geld over voor een iPhone:)

  Wat je zegt over ”een smartphone gekocht die ze nog nooit gezien hebben” is niet waar. 9 van 10 kopers weten wat een iPhone is, hoe die eruit ziet en hoe het werkt omdat ze al een voorganger hebben gehad. Helemaal met de pre-order.

 • Profielfoto
  GoeieDag

  M’n bek valt open. Slechts een marginale verbetering, en voor dat geld heb je 3 laptops.

  Tja. Ik begrijp er ook telkens niets van. Miljoenen (?) mensen hebben dus voor prijzen rond de EUR 1.000,- een smartphone gekocht die ze nog nooit gezien hebben. En het is dus een smartphone. Mijn vrouw heeft een LG waar ze alles mee kan doen. Kostte EUR 79,-

  Wat doe je dan op een Apple forum (van oorsprong Mac OS X forum)? Want al tientallen jaren koop je een computer (PC) waar je ook ‘alles’ mee kan doen, voor de derde van de prijs van Apple computer.
  Had je al die jaren stront in je ogen en zijn dan nu eindelijk je ogen geopend? Beetje laat, vind je niet?!

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Geen ramp voor mij.
  Ben aan het overwegen om een 64GB iphone 6s te kopen .:)

 • Profielfoto
  F0nsie

  M’n bek valt open. Slechts een marginale verbetering, en voor dat geld heb je 3 laptops.

  Ja ok. Maar die LG haalt geen singlecore geekbench score van 3200

 • Profielfoto
  yasser

  Ja ok. Maar die LG haalt geen singlecore geekbench score van 3200

  Sterker nog, er is geen enkel andere smartphone die dat haalt.

 • Profielfoto
  kris251069

  @soulshaker : als het jou om het budgetten doen is zou ik eens naar de iPhone SE kijken. Heb een paar maanden geleden er eentje voor mijn vrouw gekocht. Ook 64 GB en die is prima als je specificatie / prijs en kwaliteit vergelijkt. Of je wilt misschien perse het groter scherm.

 • Profielfoto
  kris251069

  @soulshaker : als het jou om het budget te doen is zou ik eens naar de iPhone SE kijken. Heb een paar maanden geleden er eentje voor mijn vrouw gekocht. Ook 64 GB en die is prima als je specificatie / prijs en kwaliteit vergelijkt. Of je wilt misschien perse het groter scherm.

 • Profielfoto
  recoiller

  Ik was er meteen bij, nog niets binnen.. Ik hoor van providers dat er soms maar 2 iPhone 7+ geleverd is terwijl er meer dan 100 backorders zijn..

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik merk inderdaad dat er óf enorm besteld is en/of te weinig is aangeleverd. Ik heb mijn gitzwarte iPhone 7 Plus meteen vrijdagochtend vroeg bij T-Mobile Zakelijk besteld. Hij zou vandaag, 16 september, worden geleverd zeiden ze. In de loop van deze week zeiden ze al dat er een paar dagen tot een week vertraging was door onzekerheid hoeveel ze van Apple geleverd zouden krijgen. En toen ik vandaag weer belde, zagen ze dat ik wel bij de ‘eerste batch’ pre-orders zit, maar dat de levertijd toch 2 tot 3 weken is. (waarvan de eerste week wachten hopelijk wordt afgetrokken!). De ‘tweede batch’ bestellingen duurt 4 tot 6 weken bij T-Mobile – en waarschijnlijk ook andere providers en winkels.

  @Hydrae: ik denk dat je de berichtgeving slecht hebt gelezen: de iPhone 7 (Plus) is op werkelijk álle fronten verbeterd. Ik kan niets verzinnen dat niet verbeterd is! Als je dat ‘marginaal’ noemt en daarmee nog niet tevreden bent, ligt dat aan jou. Verder is de vanaf prijs €769 en geen duizend euro. Overdrijven is ook een vak! Ik ben er heel tevreden mee. Bij veel mensen is natuurlijk ook gewoon het abonnement verlopen en dan kan je voordelig verlengen met een nieuwe iPhone erbij. Als je tenminste de goeie provider kiest (ik heb T-Mobile) en geen KPN die rechtszaken aan z’n broek heeft omdat ze jarenlang mensen teveel hebben laten betalen.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  M’n bek valt open. Slechts een marginale verbetering, en voor dat geld heb je 3 laptops.

  Ale jongske, uwen bek valt open? 1000€ = 3 laptops volgens jou? Ja dat moeten nogal kwaliteit laptops zijn mijne jong;-)

 • Profielfoto
  McJohn

  If it is not an error, it must be a feature….

  Hissgate/Buzzgate