Agenda paraat? Dit zijn alle nieuwe Apple-producten met releasedatum

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Naast de iPhone 7 heeft Apple tijdens zijn evenement op 7 september nog een heleboel nieuwe producten en software-updates aangekondigd. Ze zijn niet allemaal tegelijk beschikbaar. Zie je door de bomen het bos niet meer? Sla je agenda alvast maar open.

Dit zijn alle producten, met datum waarop pre-orders beginnen en datum van de verkoopstart op een rij.

9 september: pre-order iPhone 7 & Apple Watch

Je kunt de nieuwe iPhone 7 en Apple Watch Series 1 en 2 vooruit bestellen en deze vanaf 16 september bij een Apple Store afhalen of thuis laten bezorgen. Voorgaande jaren waren de meeste modellen binnen 2 tot 3 minuten op, zorg dat je er op tijd bij bent.

iphone7-kleuren-001
Lees meer over de iPhone 7 en iPhone 7 Plus in ons uitgebreide artikel.

13 september: iOS 10, watchOS 3, tvOS 10

iOS 10, watchOS 3 en tvOS 10 zijn voor (publieke) betatesters als Golden Master beschikbaar. Tenzij er een grote bug wordt gevonden, is dit de definitieve versie. Apple nodigt ontwikkelaars inmiddels uit om apps die iOS 10-compatibel zijn nu in te dienen.

 • De release van iOS 10 watchOS 3 is op 13 september rond 19u. Dit geldt waarschijnlijk ook voor tvOS 10.

devices-wide-001

16 september: iPhone 7 en Apple Watch in winkels

De iPhone 7 zal vrijdag 16 september in de winkels beschikbaar zijn en worden pre-orders per post geleverd. Zowel bij Apple als telecomproviders. Zal er een menigte buiten Apple Stores ontstaan? Dat valt nog te bezien, want in de afgelopen jaren was het motto ‘Get in line online’. De Apple Watch Series 1 en 2 zal ook worden geleverd en verkrijgbaar zijn op 16e september.

 • De Apple Stores in Amsterdam, Haarlem en Den Haag openen 16 september om 10:00 uur.
watch2-wide-001
Lees meer over de Apple Watch Series 2 in ons uitgebreide artikel.

20 september: macOS Sierra

De definitieve versie van macOS Sierra zal beschikbaar zijn op 20 september. Het Mac-besturingssysteem wordt aan betatesters nu als Golden Master (genummerd 16A319) aangeboden.

 • macOS Sierra wordt op 20 september rond 19u Nederlandse tijd verwacht.

Eind oktober: AirPods en Apple Watch Nike +

De nieuwe door Apple ontworpen draadloze AirPods inclusief oplaadetui zijn eind oktober verkrijgbaar. Dan wordt ook de Apple Watch Nike+ met speciaal Nike-sportbandje Nike-wijzerplaten en integratie met de nieuwe Nike+ Run Club-app verwacht. De smartwatch kan al sinds 9 september worden besteld, maar de levering is eind oktober.

airpods-still-16x9
Lees meer over de AirPods in ons uitgebreide artikel.

Dit najaar: Beats

Beats komt met een aantal producten die de nieuwe W1-chip van de AirPods bevatten. Het eerste nieuwe product is de draadloze in-ear BeatsX (€ 149,95). Daarnaast zijn er Powerbeats 3 (€ 199,95), eveneens draadloos en met oorhaakjes zodat ze tijdens het sporten ook goed blijven zitten. De Beats Solo3 Wireless-koptelefoon (€ 299,95) is nu al beschikbaar.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Waarom is er niets te vinden over deze geweldige nieuwe Beats dingen?

  Ik vind dit anders een prachtige koptelefoon en voor een perfecte prijs. Ideaal voor een hele brede doelgroep.

  http://www.apple.com/nl-edu/shop/product/ML992/beats-ep-koptelefoon-zwart

 • Profielfoto
  EL Mystica

  Mooi overzichtje, merciekes. PS: kunnen jullie ook wat Belgische informatie opnemen in jullie berichtgeving? Het laatste jaar mis ik dit wel wat. Zo had ik hier gehoopt dat Apple Store Brussel ook in het lijstje stond.

 • Profielfoto
  armagnac

  @Schmoo
  We weten nu wel dat je erg fan bent van die Beats dingen.
  Het is duidelijk

 • Profielfoto
  Shmoo

  Hoezo? Waarom zouden ze wel die standaard modellen onderaan het artikel toevoegen waar je amper aan kunt zien dat het nieuwe producten zijn en niet compleet nieuwe producten toevoegen. Het artikel is gewoon incompleet -zoals elk artikel op OMT de laatste tijd. Het wordt allemaal veel te snel (over)geschreven zonder aandacht of onderzoek.

  Hoeveel weken geleden was er een of andere overname door Apple. Bij het artikel stond (en staat nog steeds) gewoon totaal de verkeerde afbeelding. De persoon op de afbeelding is niet eens de persoon waar het hele artikel over gaat. Als je simpelweg zijn naam in Google intikt zie je meteen 3 miljoen afbeeldingen van de goede persoon. Zoiets is gewoon lomp, slecht en daar mag je best wat van zeggen want dat heeft niets met een foutje te maken maar gewoon met geen of te weinig aandacht hebben voor het geen dat je doet. Autopiloot = ON.

  Mijn reactie heeft niets met fan van Beats zijn te maken. Mensen die mij kennen weten dat ik geen fan ben van Beats, ik heb mij er nog nooit over uitgelaten, dat er toevallig nu een nieuw product is dat ik wel mooi en intressant vind doet er niet toe. Ik denk eerder dat jij een hekel hebt aan Beats dan dat ik een fan van het merk ben.

 • Profielfoto
  html-junky

  @shmoo nu weten we wel dat je geen fan bent

 • Profielfoto
  Jesper

  Geen update voor de iMac dit jaar?:sad:

 • Profielfoto
  essiw

  Geen update voor de iMac dit jaar?:sad:

  Het was al lang duidelijk dat dit enkel over de iPhone/apple watch ging e.d. Computers worden vaak of op het WWDC of in Oktober of Januari-Maart ge-update. Dus we moeten hopen dat we in Oktober een refresh krijgen van iMac/mac mini enz.