Withings HealthKit-thermometer nu te koop

18 reacties

Withings heeft een connected thermometer op de markt gebracht. De Withings Thermo werkt samen met Apple’s HealthKit en resultaten verschijnen naast de eigen app ook in gezondheid-app van iOS. De Thermo werkt ook standalone, zonder app of verbinding.

Wie zijn collectie Health-accessoires uit wil breiden, kan de Thermo nu voor € 99 aanschaffen in de Online Apple Store of bij Withings zelf. Voor dat bedrag krijg je een vrij compleet apparaat met enkele extra functies.

Meerdere personen

De Thermo kan metingen van meerdere personen opslaan in de app en bij iedere meting is het mogelijk om een logboek met opmerkingen, kwaaltjes en medicijnen bij te houden. Nuttig voor bijvoorbeeld ouders. Als er koorts gemeten wordt, weergeeft de app tevens een kort advies op basis van leeftijd, koortsgeschiedenis en symptomen.

theromo-app-001
Withings Thermo-app. (klik/tap voor groter)

Withings heeft de thermometer uitgerust met Wi-Fi en Bluetooth. De temperatuur wordt op het voorhoofd vastgesteld door 16 infraroodsensoren die in korte tijd 4000 metingen doen. De Thermo werkt op twee AAA-batterijen en gaat tot twee jaar mee.

thermo-001
Thermo is geen Wi-Fi-antenne. Maar met twee stuks lijkt je op Nabaztag!

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  chrispis

  Vraag me af hoe accuraat het is!

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Waar blijft een fatsoenlijke HomeKit Thermostaat.

 • Profielfoto
  Olieboer

  Ik werk in een huisartsenpraktijk, lijkt me wel wat. Kan ik direct een vergelijkend onderzoekje doen met de oorthermometer

 • Profielfoto
  SonofWoz

  De Thermo werkt op twee AAA-batterijen en gaat tot twee jaar mee.

  Ik hoop dat die twee jaar over de batterijen gaat en niet over de Thermo…:razz:

 • Profielfoto
  Shmoo

  Als ik dit soort producten allemaal zie dan heb ik vaker de neiging om eens stiekem een vinger in mijn poepgaatje te duwen. Gewoon om te controleren of ik nog in leven ben. Als ik dan niet zo’n huppeltje maak uit ongemakkelijkheid dan weet ik dat het allemaal maar een droom was.

 • Profielfoto
  Absrnd

  leuk maar veel te duur, koop je beter een Scanadu, die kan veel meer, en dan heb je echt iets voor je geld.
  http://www.emerce.nl/nieuws/hands-on-scanadu-scout

  I haat het dat ze wel handige apparaten met een app uit brengen, maar altijd zo absurd duur ?

 • Profielfoto
  Yosemite

  Dit soort thermometers zijn helemaal niet betrouwbaar. Zie het meer als een gadget maar niet als iets anders.

 • Profielfoto
  j81

  Ik heb hem vorige week in Canada gekocht en het is een top ding! Hoezo niet betrouwbaar? Als je de scan elke keer op dezelfde manier doet zoals in de tutorial, dan zit er hooguit 2 tiende verschil in, das voor mij betrouwbaar genoeg. Heel handig dat ik vanaf nu geen gevecht meer hoef aan te gaan met een ziek kind om haar temperatuur te meten.

 • Profielfoto
  Olieboer

  Waar baseer je dit op Yosemite?

 • Profielfoto
  Psyrael

  Een snelle meting kan gebeuren door digitale huidthermometers. Door eenvoudig het toestel tegen de zijkant van het voorhoofd (de slaap) te drukken wordt de temperatuur gemeten. De thermometer meet de temperatuur van het bloed dat door een groot bloedvat in de slaap loopt. Deze metingen zijn meestal niet zo accuraat (dus vaak foutief) omdat het voorhoofd makkelijk kan afkoelen door zweten of koude, maar ook makkelijk kan opwarmen door inspanningen, de zon, een muts, …

  Hier een quote waarom een zogenaamde “huidthermometer” niet betrouwbaar is. Bron: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ziekten/6074-hoe-je-koorts-meten.html

 • Profielfoto
  steveb

  Ik werk in een huisartsenpraktijk, lijkt me wel wat. Kan ik direct een vergelijkend onderzoekje doen met de oorthermometer

  beste,
  ik heb verschillende huisartsen gevraagd welke de betere thermometer is.
  zowel de huid (voorhoofd) thermometer als de oorthermometer werden telkens beoordeld als. onbetrouwbaar.

  heeft u bij deze een ander idee? en waarom?

 • Profielfoto
  Olieboer

  Over voorhoofdsthermometers weer ik onvoldoende. Er zijn meerdere onderzoeken die laten zien dat oorthermometers goed koorts kunnen aantonen, dus als de thermometer koorts aangeeft is er ook koorts. Koorts uitsluiten is een stuk lastiger. Als de thermometer geen koorts aangeeft kan er desondanks wel koorts zijn. Rectale meting blijft het meest betrouwbaar, maar minder fijn (tenzij je Shmoo heet)

 • Profielfoto
  Daantsjie

  Vraag me af hoe accuraat het is!

  De producten van Withings zijn wel goed. Ik heb zelf een weegschaal van hun en daar ben ik zeer content mee.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Content is heel iets anders dan accuraat!

 • Profielfoto
  steveb

  Content is heel iets anders dan accuraat!

  maar als de het toestel niet accuraat of betrouwbaar is dan is de content toch ook waardeloos?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Nee zeker niet.. Hoe wil jij weten of dat jij echt 82 of 83Kg weegt. Ik bedoel, als de weegschaal een kg zou afwijken dan kun jij dat helemaal niet weten maar de beleving van het product is zo mooi waardoor je denkt dat het allemaal geweldig en accuraat is.

  Ik heb die weegschaal zelf ook maar goed, wat mag je verwachten van een 100+ euro weegschaal. Voor mij is dit ding net zo goed als mijn vorige weegschaal die van de Blokker kwam, a 19,95. Alles qua beleving om het wegen heen is alleen mooier

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Al eeuwen voelen moeders aan het voorhoofd van een kind om koorts te constateren, dus waarom zou een voorhoofdmeting geen goede eerste indicator zijn?

  Goed, rectaal nameten is accurater, maar is koorts echt iets dat acuut is? Meestal wordt rust gehouden en is de tweede voorhoofdmeting daardoor een stuk betrouwbaarder (naast andere symptomen).

  Maar om daar nou een app voor te moeten hebben en honderd euro voor neer te tellen, vind ik wat overkill. Kom dan met iets voor een wat ernstigere asndoening dan koorts.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Het is zo jammer dat als een product connected is dat de prijs 4 keer over de kop gaat. En je uiteindelijk nooit weet hoe lang hij connected blijft. Withings failliet of iets en je thermometer is disconnected!