WhatsApp nu met ingebouwde voicemail

4 reacties

WhatsApp versie 2.16.8 staat in de iOS App Store klaar. Volgens de omschrijving bevat deze alleen bug fixes, maar niets is minder waar. WhatsApp heeft een nieuwe voicemail-functie geactiveerd en doet daarnaast een aantal andere kleine verbeteringen.

De voicemail is onderdeel van de VOIP-functie waarmee je gratis naar WhatsApp-contacten belt. Als iemand niet opneemt of het gesprek weigert, verschijnt een nieuwe knop om een bericht achter te laten.

Tijdens het inspreken moet de microfoon-knop ingehouden worden. Het gesproken bericht verschijnt daarna in een WhatsApp-gesprek als gewoon audiobericht, er is geen duidelijke markering dat het om een bericht naar aanleiding van een gemiste oproep gaat.

wa-voicemail-001
Klik/tap voor groter.

Naast de voicemail zijn er nog wat kleine nieuwigheden in WhatsApp. Zo is het nu mogelijk om via het menu InstellingenChats alle gesprekken te verwijderen. Voorheen kon je alleen alle gesprekken archiveren of wissen (leeghalen). Daarnaast verschijnt nu de naam van een contactpersoon in plaats van de in het profiel ingestelde naam in pushberichten. Op Android was dit al enige tijd zo. (Via: GSM Helpdesk)

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Jhingha

  Engelse changelog gaf wel aan: • When placing a Whatsapp call, you now quickly leave a voice message if your call isn’t answered, just like voicemail.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Een optie om dat bellen uit te zetten is er nog steeds niet.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Hallo, dit is de voicemail van Shmoo, stuur een berichtje na de piep?

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Haha Shmoo! Geeft t wel ff weer ja