Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 augustus 2016
Leestijd: 1 minuut

Twitter introduceert nieuwe filters tegen spam en beledigingen

Twitter is begonnen met de uitrol van nieuwe filters tegen spam en haat die via @-mentions binnenkomt. Het is een probleem waar het sociale netwerk met een open karakter -waar iedereen in principe iedereen een bericht kan sturen- al jaren mee worstelt.

Er worden twee nieuwe filters geïntroduceerd: een filter dat alleen mentions toont van gebruikers die je volgt en daarnaast een ‘kwaliteitsfilter’ dat mentions van spambots en haatzaaiers automatisch filtert.

Uitrol binnen enkele dagen

In de aankondiging schrijf Twitter dat het gebruikers meer controle wil geven over welke berichten ze zien en met wie ze contact hebben. Naast mentions, werkt het filter ook op bijvoorbeeld zoekresultaten. Alle gebruikers kunnen de filters binnen enkele dagen verwachten op Twitter.com en bij de Instellingen van Notificaties in de Twitter-app voor iOS en Android.

Het is onduidelijk of het kwaliteitsfilter ook in andere apps zoals Tweetbot, Echofon en Twitterrific gebouwd kan worden. Ook over de Mac-apps en Tweetdeck laat het sociale netwerk niets los. De meeste externe apps hebben al een optie om alleen mentions van mensen die je volgt in te schakelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twitter introduceert nieuwe filters tegen spam en beledigingen
Sluiten