Twitter introduceert nieuwe filters tegen spam en beledigingen

Door: Raymon Mens - 6 reacties

Twitter is begonnen met de uitrol van nieuwe filters tegen spam en haat die via @-mentions binnenkomt. Het is een probleem waar het sociale netwerk met een open karakter -waar iedereen in principe iedereen een bericht kan sturen- al jaren mee worstelt.

Er worden twee nieuwe filters geïntroduceerd: een filter dat alleen mentions toont van gebruikers die je volgt en daarnaast een ‘kwaliteitsfilter’ dat mentions van spambots en haatzaaiers automatisch filtert.

Uitrol binnen enkele dagen

In de aankondiging schrijf Twitter dat het gebruikers meer controle wil geven over welke berichten ze zien en met wie ze contact hebben. Naast mentions, werkt het filter ook op bijvoorbeeld zoekresultaten. Alle gebruikers kunnen de filters binnen enkele dagen verwachten op Twitter.com en bij de Instellingen van Notificaties in de Twitter-app voor iOS en Android.

Het is onduidelijk of het kwaliteitsfilter ook in andere apps zoals Tweetbot, Echofon en Twitterrific gebouwd kan worden. Ook over de Mac-apps en Tweetdeck laat het sociale netwerk niets los. De meeste externe apps hebben al een optie om alleen mentions van mensen die je volgt in te schakelen.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik zag onderlaatst een trend in opkomst dat wanneer je reageert op iemand maar je toch wilt dat iedereen het leest dan plaats je een puntje voordat je begint met een .@mention

 • Profielfoto
  Needler

  Ik zag onderlaatst een trend in opkomst dat wanneer je reageert op iemand maar je toch wilt dat iedereen het leest dan plaats je een puntje voordat je begint met een .@mention

  Welkom in 2008!

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Dat is wel weer een heel typische voorpaginareactie. Heb je iets nieuws geleerd, word je meteen gekleineerd.:roll:

 • Profielfoto
  Hydræ

  …een ‘kwaliteitsfilter’ dat haatzaaiers automatisch filtert.

  Zolang de “echte” haatzaaiers maar worden aangepakt, niet de mensen die houden van een scherpe pen. De waarheid is soms hard en beledigen hoort bij het spel (zoals een leuke Deense cartoon) om iets duidelijk te maken op een andere manier.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Mensen zorgen ook vaak zelf voor onverwachte respons op hun vragen. Soms stellen ze een vraag met bijvoorbeeld hashtag ‘dtv’ en vinden het dan zo raar dat wildvreemde mensen reageren op die vraag. Stel dan ook die vraag zonder hashtag ‘dtv’ dan krijgen alleen je volgers de vraag te zien. Heb soms het idee dat veel mensen de hashtags niet echt snappen.

 • Profielfoto
  Lifebeats

  is twitter nog wel populair eigenlijk ?