‘Touch ID nieuwe MacBook in power-knop’

10 reacties

De nieuwe MacBook Pro (waar we al veel te lang op wachten) krijgt Touch ID. Blijkt uit code die in macOS Sierra is gevonden. Maar hoe dan? Geïntegreerd in de aan/uit-knop, claimt een bron die 9to5Mac als ‘zeer betrouwbaar’ omschrijft.

De vingerafdruksensor is niet alleen nuttig om de Mac te ontgrendelen, maar ook handig bij Apple Pay op het web. Daarnaast weten ontwikkelaars ongetwijfeld raad met Touch ID in Mac-applicaties.

Touch ID én OLED-strip

De bron van de site, die in het verleden correcte informatie had, bevestigt ook de aanwezigheid van een OLED-stip in plaats van de functietoetsen. Of de power-knop en Touch ID in de OLED-strip geïntegreerd worden is niet duidelijk, maar onderstaand vermeende chassis van de MacBook Pro toont dat ze van elkaar gescheiden zijn.
macbooklek
De nieuwe MacBook Pro wordt dit najaar verwacht. Met Touch ID, een OLED-strip, ondersteuning voor 5k Video en Thunderbolt 3 / USB-C wordt het ongetwijfeld het wachten waard.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Maikelw

  Hoi Raymon, mag ik vragen wat in de afbeelding dit duidelijk maakt? Ik zie het namelijk niet:

  maar onderstaand vermeende chassis van de MacBook Pro toont dat ze van elkaar gescheiden zijn

 • Profielfoto
  Shmoo

  Daarnaast weten ontwikkelaars ongetwijfeld raad met Touch ID in Mac-applicaties.

  Ontwikkelaars do not know shit!

  Dit lijkt mij ook wel zo’n mooie feature die in de reallife app show elke 7 minuten naar voren wordt gehaald. Kan niet wachten op al dat Kardashian-gehalte.

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik ben benieuwd … The Verge is toe aan iets nieuws. Elke keer weer de review van vorig jaar herpubliceren met als verschil de nieuwe product namen is ook echt saai op den duur.

 • Profielfoto
  farl4web

  Eindelijk geen wachtwoorden meer invoeren! Alleen 1Password ontgrendelen met mijn vinger. I’m loving it! And hoping for it!:)

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik wil dat met mijn Apple Watch doen. Lekker swaffelen langs het beeldscherm, dat is mijn ding.

 • Profielfoto
  Spinozo

  Draag jij hem ook daar Shmoo? Hij meet je hartslag en stappen dan veel realistischer hè, al zit hij soms wel wat strak en dan weer te los. Je blijft m verstellen. Daar moeten ze nog iets voor verzinnen. Die haptische feedback is in ieder geval goud, ik stuur soms zelfs berichtjes naar mezelf :O

 • Profielfoto
  knekkie

  Hahaha

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik heb zojuist gehoord dat dit bericht niet helemaal klopt. De vingerafdrukscanner komt wel in de bovenhoek naast de touch bar te zitten en zal dienen om in te loggen en te betalen met Apple Pay maar niet samen met de powerbutton.

  De powerbutton komt te vervallen, je Mac aanzetten zal nu gebeuren door de spatiebalk 3 of 5 seconde ingedrukt te houden.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Wat een onlogische plek voor linkshandigen. En ook zo lekker dicht op de backspace. Mij krijg je toch beter over de streep met bruut snelle SSD van 1TB en een significant snellere processor die natuurlijk wel efficiënter werken waardoor de accuduur beter wordt.

 • Profielfoto
  fastshifter

  Het lijkt mij logische wanneer Touch ID in het trackpad wordt geintegreerd.

  De nieuwe iphone home knop zal vermoedelijk ook een kleine trackpad zijn (een vaste onbewegelijke knop die feedback geeft zodat het lijkt alsof je em indrukt).

  Het enige lastige lijkt mij dat het trackpad wel een beetje erg groot is om volledig als fingerprint reader te fungeren.