‘Sonos in september met spraakbediening’

11 reacties

Speakerfabrikant Sonos zou in september met grote software­matige vernieuwingen komen. De multiroom-speakers krijgen naar verluidt de beschikking over spraakcommando’s en gaan diensten van derden directer integreren zodat de Sonos-app niet langer leidend is.

Volgens Business Insider onthult Sonos zijn plannen tijdens een media-event op 30 augustus. Naast het afspelen van muziek, zouden ook kleine taken zoals weerberichten en agendabeheer via spraak mogelijk zijn.

“Hey Sonos!”

Online retailer Amazon werkt al enkele jaren aan zijn Echo-speaker. Een soort Siri in een doosje waar ontwikkelaars vrij op kunnen inhaken en dat inmiddels veel meer kan dan producten bij Amazon bestellen en het weer voorlezen.

In maart zei Sonos-CEO John MacFarlane al stiekem fan van de Amazon Echo te zijn en topprioriteit van spraakbediening te maken. Daarnaast mikt Sonos op verdere groei door integratie van betaalde streamingdiensten zoals Apple Music. De nieuwste Sonos-speaker, de Play:5, heeft twee geïntegreerde microfoons die nu nog niet gebruikt worden. Nu is duidelijk waar die voor dienen.

play5-new-004
De Sonos Play:5 bevat al twee ingebouwde microfoons. Afbeelding: Sonos

Diepere integratie streamingdiensten

In aanvulling op de gesproken commando’s, gaat Sonos de integratie van de diensten van derden, zoals Spotify, Napster, Pandora en Apple Music verbeteren. Het plan is om niet langer alles via de Sonos-app te laten verlopen. Zo kan een nummer of playlist bijvoorbeeld direct vanuit de Spotify-app afgespeeld worden. Dat scheelt Sonos veel werk aan zijn app en is prettiger voor gebruikers van het multiroom-systeem.
Apple Music Sonos

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  MEEUW

  Spraak bediening? Ja en dan ? Moet ik boven de muziek uitschreeuwen wat ding moet doen?
  Of een rapper die wat termen in de lucht gooi waardoor de muziek ineens stopt?

 • Profielfoto
  xaddict

  Excuse my language, maar “F$&@ing finally!!!” is toch wel mijn reactie bij besturing vanuit de muziek app (deezer, play music, Apple music) ipv de sonos app

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Spraak bediening? Ja en dan ? Moet ik boven de muziek uitschreeuwen wat ding moet doen?

  Toevallig heb ik dat pas met de Amazon Echo getest en daar kun je tijdens het afspelen van muziek gewoon op normale toon tegen praten. Als Sonso dat ook voor elkaar krijgt, best impressive.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Word het niet tijd dat Apple zich eens gaat bezighouden met speakers ipv auto’s? Wat vinden jullie. Ik heb het dan niet over zo’n debiel speakertje waar je Hey Siri tegen kunt zeggen en vragen wat Ajax dit weekend gedaan heeft terwijl je familie geen foto meer van jou heeft waar je zonder iPhone in je handen op staat. Niet dat soort ? geneuzel.

  Nee gewoon, speakers die je overal in huis kunt zetten en dan verbinding maken met je Apple TV, Mac of iPhone wanneer nodig. Iets simpels 99,- per speakertje moet toch wel te doen zijn en dan een 299,- versie voor een iets serieuzer model voor bij de TV.

 • Profielfoto
  maconly

  laten ze hun software maar eerst eens wat beter in elkaar zetten.

  ik heb een soundbar en 2 play 3 maar ben geen fan van hun software

 • Profielfoto
  Webbiker

  En als je nou niet die nieuwe play:5 hebt? Laat Sonos zich straks ook door Siri besturen?

 • Profielfoto
  Jeffry

  Blijf me verbazen over het succes van Spotify players etc. Gemak dient de mens, maar Spotify klinkt veelal zo beroerd. En ik betoog niet dat ik het verschil kan horen tussen 320 kb/s en lossless, maar ik heb wel ernstig mijn twijfels of je ook wel werkelijk 320 krijgt bij Premium van Spotify.

  En daar zit je dan met je 1000’en euro’s kostende Sonos setup… echt zonde van het geld imho. Ga lekker luisteren bij de eerste beste beetje audiozaak om de hoek en je krijgt een stuk meer soms wel voor minder.

 • Profielfoto
  xaddict

  @jeffry: ik gebruik mijn thuisbibliotheek van muziek icm Google Play Music over de Sonos boxen (twee play:1 speakers verstopt in mijn woonkamer) en geloof me… dat geluid is echt heel goed. Ook kunnen ze enorm hard. Als ik een feestje heb kan ik muziek via mijn iPhone besturen (helaas bestaat itunes’ party mode niet meer. Dat zou helemaal fijn zijn) en die twee speakers zorgen voor kamervullend, kristalhelder geluid!

 • Profielfoto
  olbo

  Sonos klinkt aardig, maar niet heel goed! Of je moet niks gewend zijn!

 • Profielfoto
  Jeffry

  Ok, geen ervaringen hier met Google Play maar die ga ik dan toch eens checken. Lees dat zij wel een guaranteed 320 hebben.

  Ben overigens ook niet per se sceptisch over Sonos, maar als de bron ‘kwalitatief uitermate teleurstellend’ is kun je nog zulke goede speakers hebben maar blijft het …;-)

  Heb je dan ook mogelijkheden je thuisbibliotheek lossless / FLAC te houden?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Hoezo Apple bemoeit zich niet met speakers…. Ze hadden al zo’n 10 jaar geleden geleden een dijk van een speakerbox, waar je zo je iPod in kon zetten. Er kwam prima geluid uit met mooie zware bassen.

  Twee grote handvatten, waarmee je hem makkelijk aan kon optillen en meenemen naar je feestje. Je moest wél even flink tillen, want het ding woog 7,5 kilo. Ook al door de zware batterijen (6 loeigrote 1,5 volt batterijen).

  Al was de vormgeving prima en het geluid goed, het ding verkocht toch niet best. Allereerst was de prijs te hoog, 350 euro. Vervolgens kon je er helemaal niets op instellen. Alleen het geluid kon harder of zachter. Je kon er niets op aansluiten, want er zat (volgens mij) geen uitgang op en geen ingang. (hoewel ik dat laatste niet zeker weet). Tenslotte had de speakerbox een totaal verkeerde naam, hij heette iPod Stereo en dat was geen naam waardoor je precies wist waarom het ging. Mij is hij jarenlang goed bevallen, maar hij is weinig verkocht.

  Als er een oplaadbare accu in had gezetten, een toonregeling en meer aansluitmogelijkheden zou het een groter succes zijn geweest. Het geluid is prima. Hard genoeg voor een knallend feestje!