Snapchat slurpt nu minder accu in energie­besparings­modus

Door: Raymon Mens - 1 reactie

Een kleine, maar welkome update voor Snapchat. Als de energie­besparings­modus van iOS 9 en later ingeschakeld wordt, verbruikt de app minder batterij. Een goede zaak, want Snapchat is vrij intensief met energieverbruik op de achtergrond.

De app slurpt zoveel accu omdat snaps die je ontvangt automatisch op de achtergrond ingeladen worden. Zo zijn ze direct beschikbaar om te bekijken, maar dit trekt een zware wissel op je accu.

Wanneer energie­besparings­modus nu ingeschakeld wordt, starten snaps niet automatisch meer met downloaden. Je moet dan wel iets langer wachten bij het openen van de app.
snapsnap-001
Het toevoegen van een energiezuinige modus is voor iOS-apps een kwestie van een paar regels code. Sommige zware apps en games, zoals Pokémon GO, hebben de optie om hun energieconsumptie ongeacht de energie­besparings­modus van iOS te verminderen.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    Arthur345

    Over dat van dat “kleine stukje” code dat je toegevoegd om een energiezuinige modus: is daarbij wel rekening gehouden met het feit dat je naast dat stukje code nog een infrastructuur benodigt om daadwerkelijk bepaalde energie verbruikende activiteiten van de app uit- en in te schakelen?